Hétfő
2024 Május 20
11:20 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • « 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16 »
    Hozzávalók:
    500 g darált sertéscomb
    3 evőkanál liszt vagy zsemlemorzsa
    1 teáskanál só
    0,25 teáskanál bors
    20 g vaj vagy margarin


    Formázz a darált húsból 4 egyenlő pogácsát úgy, hogy vastagságuk legyen kb. 1,5 cm. Forgasd meg őket sóval és borssal kevert lisztben. Pirítsd meg forró olajban mindkét oldalukat, majd süsd még 3-4 percig lassú tűzön.
    Népszerű a recept sajtos és zöldhagymás változata is. Ebben az esetben a darált húst keverd össze 75 g reszelt sajttal és egy csokor apróra vágott zöldhagymával. Formázz 6-8 pogácsát &eac ... Tovább »

    Kategória: Dán konyha | Megtekintések száma: 1480 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    30 dkg darált marhahús
    20 dkg főtt sonka
    1 vöröshagyma
    1 sárgarépa
    3 tojás
    10 dkg Gauda sajt
    2,5 dl tej
    2 evőkanál vaj
    15 dkg zsemlemorzsa
    5 evőkanál liszt
    egy csokor petrezselyem

    fehérbors
    kakukkfű
    szerecsendió


    A hagymát nagyon apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon üvegesre pirítjuk, de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon. Folyamatos kavarás mellett, meghintjük egy kevés lisztel, majd két perc sütés után felöntjük tejjel és egy kevés vízzel, majd felforraljuk. Félretesszük, miután kihűlt ... Tovább »
    Kategória: Holland konyha | Megtekintések száma: 1425 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (4 adag):
    1kg krumpli
    15dkg spenót
    5dkg vaj
    kb. 1,5dl tej

    bors
    babérlevél
    szerecsendió


    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sóval és egy babérlevéllel vízben puhára főzzük. A spenótot megpucoljuk, lecsipkedjük a ... Tovább »
    Kategória: Belga konyha | Megtekintések száma: 1597 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 főre:
    20 dkg juhtúró
    2 dl tejföl
    10 dkg natúr krémsajt
    1 kk őrölt szerecsendió
    10 dkg reszelt sajt
    2 tojás
     só
    őröltbors
    2 dkg margarin
    1 kg brokkoli (pucolás után)


    Elkészítés:
    A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük. A tojást, a ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1060 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)


    Hozzávalók 4 főre:
    25 dkg kukoricadara
    7 dl víz
    2 ek olívaolaj
    20 dkg feta sajt
    olajbogyó

    bors


     

    Elkészítés:
    1. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
    2. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük ... Tovább »

    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1249 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    előkészület: 30 perc
    sütés: 60 perc

    Hozzávalók 4 főre:

    1,5 kg krumpli
    2 nagy fej vöröshagyma
    2 db paradicsom
    2 db paprika
    1 nagy doboz tejföl
    5 dkg sajt
    10 dkg margarin
    1 ek liszt

    bors
    pirospaprika



    Elkészítés:
    1. A krumplit meghámozzuk, kb. 2-3 mm-es karikára vágjuk.
    2. A hagymát félbevágjuk, felk ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 2330 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    előkészület: 15 perc
    sütés: 20 perc

    Hozzávalók 4 főre:
    8 db közepes paradicsom
    8 tk zöldfűszeres Philadelphia krémsajt
    frissen őrölt bors
    2 tk szárított bazsalikom
    8 kisebb tojás
    1 tk őrölt paprika
    4 tk reszelt parmezán
    1 ek olaj

    Elkészítés:
    1. A paradicsomok felső negyedét óvatosan lev ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1065 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    sütési mód: alul-felül sütés
    előkészület: 20 perc sütés: 30 perc

    Hozzávalók 2 főre:

    20 dkg sima liszt
    10 dkg teljes kiőrlésű liszt
    (pl. rozs, tönkölybúza)
    2,5 dkg friss élesztő

    +kevés meleg víz, amennyit felvesz
    Tetejére:
    tojássárga
    magok ízlés szerint (lenmag, szezámmag, szotyi, tökmag stb.)
    elkészítés
    1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
    2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény
    tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni!
    3. Formázzuk, tetejét bevagdossuk, 50 fokos sütőben kelesztjük. Nagyon szépen megkel, kb. háromszorosára.
    4. Tetej ... Tovább »
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1357 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc

    Hozzávalók 4 főre:

    25 dkg fagyasztott mexikói
    zöldségkeverék
    50 dkg penne
    10 dkg trappista sajt
    ételízesítő
    bors

    Sajtmártáshoz:
    10 dkg trappista sajt
    (lehet füstölt sajt is)
    2 púpos ek liszt
    2-3 dl tej
    olaj
    2-3 ek tejföl (nem fontos)
    fokhagyma granulátum
    szerecsendió
     só
    bors
    Tepsibe:
    olaj
    zsemlemorzsa
    Elkészítés:
    1. A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.
    2. A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.
    3. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, é ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1201 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:
    50 dkg marhafelsál
    3-4 nagyobb fej vöröshagyma
    50 dkg burgonya
    olaj
    bors
    mustár

    liszt


    A húst négy szeletre vágjuk, megkenjük mustárral, megszórjuk sóval, törött borssal és két-három órát állni hagyjuk. Ezután bő, forró zsírban mindkét oldalát jól átsütjük ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 3575 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 22 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024