Gasztrokalóz
Naptár | « Május 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16 »
Hozzávalók: 500 g darált sertéscomb 3 evőkanál liszt vagy zsemlemorzsa 1 teáskanál só 0,25 teáskanál bors 20 g vaj vagy margarin |
|
Formázz a darált húsból 4 egyenlő pogácsát úgy, hogy vastagságuk
legyen kb. 1,5 cm. Forgasd meg őket sóval és borssal kevert lisztben.
Pirítsd meg forró olajban mindkét oldalukat, majd süsd még 3-4 percig
lassú tűzön. Népszerű a recept sajtos
és zöldhagymás változata is. Ebben az esetben a darált húst keverd
össze 75 g reszelt sajttal és egy csokor apróra vágott zöldhagymával.
Formázz 6-8 pogácsát &eac
...
Tovább »
Kategória: Dán konyha |
Megtekintések száma: 1480 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Július 30
|
|
Hozzávalók: 30 dkg darált marhahús 20 dkg főtt sonka 1 vöröshagyma 1 sárgarépa 3
tojás 10 dkg Gauda sajt 2,5 dl tej 2 evőkanál vaj 15 dkg
zsemlemorzsa 5 evőkanál liszt egy csokor petrezselyem só fehérbors kakukkfű szerecsendió |
| A hagymát nagyon apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon üvegesre pirítjuk,
de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon. Folyamatos kavarás mellett,
meghintjük egy kevés lisztel, majd két perc sütés után felöntjük tejjel
és egy kevés vízzel, majd felforraljuk. Félretesszük, miután kihűlt
...
Tovább »
|
Hozzávalók (4 adag): 1kg krumpli15dkg spenót 5dkg vaj
kb. 1,5dl tej só bors babérlevél szerecsendió |
| A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sóval
és egy babérlevéllel vízben puhára főzzük. A spenótot megpucoljuk,
lecsipkedjük a
...
Tovább »
Kategória: Belga konyha |
Megtekintések száma: 1597 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Július 30
|
|
Hozzávalók 4 főre: 20 dkg juhtúró 2 dl tejföl 10 dkg natúr krémsajt 1 kk őrölt szerecsendió 10 dkg reszelt sajt 2 tojás só őröltbors 2 dkg margarin 1 kg brokkoli (pucolás után) |
|
Elkészítés:A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük. A tojást, a
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1060 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Július 26
|
|
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg kukoricadara
7 dl víz
2 ek olívaolaj
20 dkg feta sajt
olajbogyó
só
bors |
|
Elkészítés:
1. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
2. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük
...
Tovább »
Kategória: Olasz konyha |
Megtekintések száma: 1249 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Július 26
|
|
előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
Hozzávalók 4 főre: 1,5 kg krumpli 2 nagy fej vöröshagyma 2 db paradicsom 2 db paprika 1 nagy doboz tejföl 5 dkg sajt 10 dkg margarin 1 ek liszt só bors pirospaprika |
| Elkészítés: 1. A krumplit meghámozzuk, kb. 2-3 mm-es karikára vágjuk. 2. A hagymát félbevágjuk, felk
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 2330 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Július 26
|
|
előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
Hozzávalók 4 főre: 8 db közepes paradicsom 8 tk zöldfűszeres Philadelphia krémsajt frissen őrölt bors 2 tk szárított bazsalikom 8 kisebb tojás 1 tk őrölt paprika 4 tk reszelt parmezán 1 ek olaj | |
Elkészítés: 1. A paradicsomok felső negyedét óvatosan lev
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1065 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Július 26
|
|
sütési mód: alul-felül sütés előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
Hozzávalók 2 főre: 20 dkg sima liszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (pl. rozs, tönkölybúza) 2,5 dkg friss élesztő só +kevés meleg víz, amennyit felvesz Tetejére: tojássárga magok ízlés szerint (lenmag, szezámmag, szotyi, tökmag stb.) elkészítés 1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni). 2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni! 3. Formázzuk, tetejét bevagdossuk, 50 fokos sütőben kelesztjük. Nagyon szépen megkel, kb. háromszorosára. 4. Tetej
...
Tovább »
|
előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
Hozzávalók 4 főre: 25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék 50 dkg penne 10 dkg trappista sajt ételízesítő bors só Sajtmártáshoz: 10 dkg trappista sajt (lehet füstölt sajt is) 2 púpos ek liszt 2-3 dl tej olaj 2-3 ek tejföl (nem fontos) fokhagyma granulátum szerecsendió só bors Tepsibe: olaj zsemlemorzsa Elkészítés: 1. A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük. 2. A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük. 3. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, é
...
Tovább »
Kategória: Olasz konyha |
Megtekintések száma: 1201 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Július 26
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg marhafelsál 3-4 nagyobb fej vöröshagyma 50 dkg burgonya olaj bors mustár só liszt
|
| A húst négy szeletre vágjuk, megkenjük mustárral, megszórjuk sóval, törött
borssal és két-három órát állni hagyjuk. Ezután bő, forró zsírban
mindkét oldalát jól átsütjük
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 3575 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Július 22
|
|
|