Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg savanyú káposzta 20
dkg marhafelsál 20 dkg sertéslapocka 20 dkg füstölt oldalas 1 fej
hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 babérlevél 1 pohár vörösbor só bors olaj |
| A savanyú káposztát kevés vízben félpuhára fűzzük.
Olajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a
kockákra vágott marhahúst. Pár perc múlva beletesszük a füstölt
oldalast, felöntjük a borral, és lefedve 1 órát fűzzük. Hozzáadjuk a
nagyobb darabokra vágott sertéslapockát. Sóval, borssal, babérlevéllel
ízes
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 50 dkg túró 10 dkg búzadara 3-4 tojás 3 dkg liszt 2 dkg margarin só 3-5 dkg vaj v. margarin zsemlemorzsa |
| A túrót áttörjük vagy ledaráljuk. Összekeverjük a búzadarával, és fél órát állni hagyjuk. A 2 dkg margarint kikeverjük, egyenként beleadjuk a tojássárgájákat, belekeverjük a túrót, és egynemű masszává keverjük. A fehérjéket habbá verjük, óvatosan a túrós masszához keverjük. Nagyobb fazékban sóval vizet forralunk, először egy gombócot formálunk a masszából, próbaképpen kifőzzük, ha túl lágy a tészta, 2-3 kanál lisztet keverünk még hozz
...
Tovább »
| |