Péntek
2024 Május 17
5:08 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • « 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 15 16 »
    Hozzávalók:
    1 nagy fej fehérkáposzta

    a töltelékhez:
    40 dkg sovány sertés vagy marhahús
    1 fej hagyma
    1 dl a káposzta főzőlevéből
    2 dl felaprított káposzta
    2 dl főtt rizs
    egy csipet só
    fehérbors
    majoranna
    a szószhoz:
    3 dl főzőlé
    2 kanál liszt
    kevés tejföl



    A káposzta vastag szárát levágjuk, majd annyi sós vízben, ami ellepi, puhára főzzük. (A külső leveleket folyamatosan lehet leszedni róla, ahogyan megpuhulnak.) A kisebb belső leveleket felaprítjuk a töltelékhez. A fi ... Tovább »
    Kategória: Finn konyha | Megtekintések száma: 1239 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 17 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    A tortillalapokhoz:
    30 dkg liszt
    2 evőkanál olaj
    1 teáskanál só
    2 dl víz
    A töltelékhez:
    1 padlizsán
    1 cukkini
    25 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
    20 dkg csirkemell
    1 ág rozmaring
    2 gerezd fokhagyma

    olaj
    30 dkg emmentáli vagy cheddar sajt
    Jalapeno paprika


    A tortillatészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, 4 részre osztjuk, nyújtófával vékonyra nyújtjuk, közben folyamatosan lisztezve. Nagyméretű serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát.
    A töltelékhez ... Tovább »
    Kategória: Mexikói konyha | Megtekintések száma: 1174 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 17 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    5 főtt tojás
    5 szál újhagyma, vagy egy fej vöröshagyma

    bors
    mustár
    kevés libazsír



    A főtt tojásokat apróra vágjuk és elkeverjük a feldarabolt újhagymával, valamint a libazsírral. Vöröshagyma esetén, azt is apróra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot és a mustárt. Alaposan elkeverjük, néha kóstolgatva, hogy megfelelő ízharmóniát tudjunk beállítani. Tálalás előtt legalább fél órát állni hagyjuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Friss kenyérrel, vagy világos pirítóssal tálaljuk.
    Sose kínáljuk közvetlenül a hűtőből!
    Kategória: Zsidó ételek | Megtekintések száma: 3277 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 10 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók
    tésztához:

    50 dkg finomliszt
    1 tojás
    140 g joghurt
    3 ek. olaj
    1,5 tk. só
    1 ek. cukor
    kb. 1,8 dl víz
    2 dkg élesztő
    + 1 tojás a lekenéshez
    szezámmag
    fekete szezámmag
    Töltelékhez:
    sonka
    tejföl
    mustár
    erős pista
    só, bors
    reszelt sajt
    hagyma

    A töltelékhe ... Tovább »
    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 1629 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 08 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 db hátsó csülök
    1000 g sertésfej
    500 g sertésbőr
    500 g tokaszalonna
    200 g nyers sertésnyelv
    50 g só
    5 g törött bors
    1 g szegfűbors
    50 g fokhagyma
    1 db sertésgyomor

    A megtisztított és megmosott húsféléket sózott hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt p ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1597 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    30dkg reszelt sajt
    4 tojás sárgája
    4 dkg liszt
    2 dl tej
    10 dkg margarin
    1 csomag leveles tészta

    Sajtkrém :

    A reszelt sajtot a tojássárgájával, a lisztt ... Tovább »

    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 1584 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 kg liszt
    1 kocka (5 dkg) élesztő
    3 evőkanál krumplipehely
    (vagy egy nagyobb főtt krumpli áttörve)
    2 evőkanál szezámmag
    3 kiskanál só,
    fél liter langyos tej
    1 kiskanál cukor

    Elkészítés:
    Egy tálkába öntjük a langyos tejet, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején halványbarna hab képződjön) ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1259 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 kg finomliszt,
    fél liter langyos tej,
    5 dkg élesztő,
    10 dkg puha vaj,
    2 evőkanál cukor,
    1 kiskanál só,
    villával enyhén felvert tojássárgája.

    Elkészítés:
    Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik). A megkelt ... Tovább »
    Kategória: Amerikai (USA) konyha | Megtekintések száma: 1299 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 kg (tönköly)búza fehér liszt
    (de ha nincs tönkölyliszt, jó a sima búzaliszt is),
    20 dkg teljes kiőrlésű (tönköly)liszt,
    fél liter langyos tej,
    5 dkg krumplipehely
    (vagy 5 evőkanál krumplipüré),
    egy kocka (5 dkg) élesztő,
    egy kiskanál cukor,
    két kiskanál só,
    két evőkanál olaj.
    A tetejére: egy tojás villával kissé felverve, csipetnyi só,
    szezámmag, napraforgómag, tökmag, mák
    (vagy másféle magvak ízlés szerint).

    Elkészítés:
    < ... Tovább »
    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 1307 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 03 | Hozzászólások (2)

    Hozzávalók:
    Fél kiló liszt,
    fél csomag (2,5 dkg) élesztő,
    2,5 dl langyos tej,
    1 tojás,
    20 dkg vaj,
    1 kiskanál cukor,
    1 kiskanál só.
    A tetejére: villával felvert tojássárgája.

    Elkészítés:
    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). A lisztet egy ed&eacut ... Tovább »
    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 1234 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 03 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024