Gasztrokalóz
Naptár | « Május 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 15 16 »
Hozzávalók: 1 nagy fej fehérkáposzta só a töltelékhez: 40 dkg sovány sertés
vagy marhahús 1 fej hagyma 1 dl a káposzta főzőlevéből 2 dl
felaprított káposzta 2 dl főtt rizs egy csipet só fehérbors majoranna a szószhoz: 3 dl főzőlé 2 kanál liszt kevés tejföl
|
| A káposzta vastag szárát levágjuk, majd annyi sós vízben, ami ellepi,
puhára főzzük. (A külső leveleket folyamatosan lehet leszedni róla,
ahogyan megpuhulnak.) A kisebb belső leveleket felaprítjuk a
töltelékhez. A fi
...
Tovább »
Kategória: Finn konyha |
Megtekintések száma: 1239 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Július 17
|
|
Hozzávalók: A tortillalapokhoz: 30 dkg liszt 2 evőkanál olaj 1 teáskanál só 2 dl víz A töltelékhez: 1 padlizsán 1 cukkini 25 dkg hámozott paradicsom (konzerv) 20 dkg csirkemell 1 ág rozmaring 2 gerezd fokhagyma só olaj 30 dkg emmentáli vagy cheddar sajt Jalapeno paprika |
| A tortillatészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, 4 részre osztjuk,
nyújtófával vékonyra nyújtjuk, közben folyamatosan lisztezve. Nagyméretű
serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát. A töltelékhez
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 5 főtt tojás 5 szál újhagyma, vagy egy fej vöröshagyma só bors mustár kevés libazsír
|
| A főtt tojásokat apróra vágjuk és elkeverjük a feldarabolt újhagymával, valamint a libazsírral. Vöröshagyma esetén, azt is apróra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot és a mustárt. Alaposan elkeverjük, néha kóstolgatva, hogy megfelelő ízharmóniát tudjunk beállítani. Tálalás előtt legalább fél órát állni hagyjuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Friss kenyérrel, vagy világos pirítóssal tálaljuk. Sose kínáljuk közvetlenül a hűtőből!
Kategória: Zsidó ételek |
Megtekintések száma: 3277 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Július 10
|
|
Hozzávalók tésztához: 50 dkg
finomliszt 1 tojás 140 g
joghurt 3 ek.
olaj 1,5 tk.
só 1 ek.
cukor kb. 1,8
dl víz 2 dkg
élesztő + 1
tojás a lekenéshez szezámmag fekete szezámmag Töltelékhez: sonka tejföl mustár erős
pista só,
bors reszelt
sajt hagyma | |
A töltelékhe
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
1 db hátsó csülök
1000 g sertésfej
500 g
sertésbőr
500 g tokaszalonna
200 g nyers sertésnyelv
50 g só
5 g törött
bors
1 g szegfűbors
50 g fokhagyma
1 db sertésgyomor | |
A megtisztított és megmosott húsféléket sózott
hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt p
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1597 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Július 03
|
|
Hozzávalók:
30dkg reszelt sajt 4 tojás sárgája 4 dkg liszt 2 dl tej 10 dkg margarin 1 csomag leveles tészta
| |
Sajtkrém : A reszelt sajtot a tojássárgájával, a lisztt
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 kg liszt 1 kocka (5 dkg) élesztő 3 evőkanál krumplipehely (vagy egy nagyobb főtt krumpli áttörve) 2 evőkanál szezámmag 3 kiskanál só, fél liter langyos tej 1 kiskanál cukor | |
Elkészítés: Egy tálkába öntjük a langyos tejet, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején halványbarna hab képződjön)
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1259 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Július 03
|
|
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, fél liter langyos tej, 5 dkg élesztő, 10 dkg puha vaj, 2 evőkanál cukor, 1 kiskanál só, villával enyhén felvert tojássárgája. | |
Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik). A megkelt
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 kg (tönköly)búza fehér liszt (de ha nincs tönkölyliszt, jó a sima búzaliszt is), 20 dkg teljes kiőrlésű (tönköly)liszt, fél liter langyos tej, 5 dkg krumplipehely (vagy 5 evőkanál krumplipüré), egy kocka (5 dkg) élesztő, egy kiskanál cukor, két kiskanál só, két evőkanál olaj. A tetejére: egy tojás villával kissé felverve, csipetnyi só, szezámmag, napraforgómag, tökmag, mák (vagy másféle magvak ízlés szerint). | |
Elkészítés:<
...
Tovább »
|
Hozzávalók: Fél kiló liszt, fél csomag (2,5 dkg) élesztő, 2,5 dl langyos tej, 1 tojás, 20 dkg vaj, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só. A tetejére: villával felvert tojássárgája. | |
Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). A lisztet egy ed&eacut
...
Tovább »
|
|