Gasztrokalóz
Naptár | « Március 2025 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Statisztika |

Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
Egy liter tejbe, 12 deka mazsolát, 5 egész tojást, kevés sót és 5 kanál czukorport tegyünk. Egy tálba, öntsünk fél kiló darát és a tojásos tejjel lassanként vegyitsük össze a darát; ebből hig tészta lesz, a melyet egy zsirral vastagon kikent tepsibe öntsünk s igy hidegen tegyük jó meleg sütőbe, de gyakran nézzük meg, mert ha kezd a tészta a tepsi széle felé kissé pirulni, azonnal egy késsel vagy bádog kanállal vagdaljuk össze-vissza az egész tésztát, egyuttal forgassuk is meg az apró rendetlen darabkákat, azután megint tegyük vissza a sütőbe, de néhány percznyi sütőbe hagyás után megint vegyük ki és kavarjuk össze, a tésztát ujra apróbb darabokba morzsaljuk a kanál segélyével - ha száraz lenne a tészta, - kell alá egy kanál zsirt tenni, egész addig igy járjunk el e morzsa tésztával, mig szép egyenlő mogyorónyi nagyságu piros darabkákba megsütöttük, ügyeljünk reá, hogy fél óra alatt e
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
1 kg csirkemell ½ kg zöldborsó 2 kis fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma étolaj só bors 1 ek bazsalikom 1 ek majoranna 1 db füstölt kocka 2 db húsleveskocka kb 1 dl tejföl kb 1½ ek liszt
|
|
A hagymát félbevágva felszeleteljük és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzá passzírozzuk a fokhagymát. Amikor a hagyma kicsit üveges lett, beletesszük, a csíkokra vágott csirkemellet. Miközben buzgón forgatjuk, megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk, az alaposan átmorzsolt, bazsalikomot és majorannát. Felöntjük kb 5-6 dl vízzel és
...
Tovább »
|
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1321
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2013 December 07
|
|
Hozzávalók:
fél kg krumpli sós vízben megfőzve és áttörve
5 dkg vaj
2 tojás...15-20 dkg liszt (nekem többre volt szükségem)
5 dkg sonka
5 dkg szeletelt sajt
|
 |
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1578
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2013 Október 19
|
|
Hozzávalók:
kb. 15 dkg lebbencstészta 4-5 db burgonya 10 dkg füstöltszalonna 1 kis fej hagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom só, bors, őrőlt kömény őrőlt paprika füstöltkolbász
| 
| A szalonnát a lábasban zsírjára pirítjuk, a szalonnapörcöket kiszedjük és ebben a zsírban megpirítjuk a hagymát. Ezután beletesszük a tésztát és a kolbászt és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Amikor szép barna és kicsit hólyagos a tészta, akkor beletesszük a felkockázott krumplit &eacu
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1343
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2013 Június 26
|
|
Hozzávalók:
1 db 3-4 kilós konyhakész pulyka só, bors 5 dl víz 3 fej hagyma 1 babérlevél a pulyka mája 12 dkg olvasztott vaj 1 csomó petrezselyem 5 szelet pirított fehér kenyér 12,5 dkg kolbásztöltelék 3 szál friss zsálya szerecsendió 2 nagy vékony szelet szalonna 1 csomó leveszöldség 1,25 dl félszáraz fehérbor vagy száraz sherry 2 dl friss tejföl 1,25 dl tejszín 3 dkg liszt
| 
|
A belsőségeket kivesszük a pulyká
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
1 fej hagyma 2 evőkanál étolaj 15 dkg leveszöldség 10 dkg gomba 40 dkg csirkemell 10 dkg zöldborsó 20 dkg csirkemáj 1 dl tejföl 1 dl tejszín fél citrom leve só bors | 
| Az apróra vágott hagymát megd
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
12 tavaszi tekercs lap 20 dkg darált sertéshús 1 tojás 5 dkg üvegtészta ¼ zöld káposzta vékonyra szeletelve 1 bő marék szójacsíra 4 gerezd fokhagyma frissen őrölt fekete bors 2 evőkanál szójaszósz | 
|
A tésztát vízben kicsit megáztatjuk. A húst kevés olajon megpirítjuk, majd
hozzáadjuk a vékonyra vágott káposztát és az apróra vágott fokhagymát.
Amikor már kicsit összeesett a káposzta, akkor lehúzzuk a tűzről,
szójaszószt adunk hozzá, majd elkeverjük
...
Tovább »
Kategória:
Kínai konyha
|
Megtekintések száma:
1497
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2013 Január 19
|
|
Hozzávalók:
75 dkg bélszín
1/2 kg paradicsom
1/2 citrom leve
2 fej lila hagyma
4 nagyobb burgonya
4 ek. olíva olaj
só bors
| 
|
A húst csíkokra vágjuk és egy nagy serpenyőben, forró
olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha aranybarnára pirult és levet
eresztett, hozzáadjuk a nem túl kis szeletekre vágott hagymát, majd a
paradicsompaprikából egyet felaprítva. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot
és egy fél citrom
...
Tovább »
Kategória:
Chilei konyha
|
Megtekintések száma:
2272
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2013 Január 19
|
|
Hozzávalók:
1 kg krumpli 1 db póréhagyma 15 dkg füstölt szalonna 3 dkg vaj 4 db tojás só bors | 
|
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A szalonnát felkockázzuk és vajon tepertőre sütjük. A meghámozott és megmosott krumplit a reszelő durva oldalán lereszeljük. A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Összekeverjük a hagymát, a krumplit, a tepertőt, hozzáütünk négy tojást, megsózzuk, megborsozzuk. A keveréket a tűzálló tálba simítjuk é
...
Tovább »
Kategória:
Német konyha
|
Megtekintések száma:
1501
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2013 Január 19
|
| |