Csütörtök
2024 Április 25
5:39 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • « 1 2 3 4 ... 15 16 »

    Egy liter tejbe, 12 deka mazsolát, 5 egész tojást, kevés sót és 5 kanál czukorport tegyünk. Egy tálba, öntsünk fél kiló darát és a tojásos tejjel lassanként vegyitsük össze a darát; ebből hig tészta lesz, a melyet egy zsirral vastagon kikent tepsibe öntsünk s igy hidegen tegyük jó meleg sütőbe, de gyakran nézzük meg, mert ha kezd a tészta a tepsi széle felé kissé pirulni, azonnal egy késsel vagy bádog kanállal vagdaljuk össze-vissza az egész tésztát, egyuttal forgassuk is meg az apró rendetlen darabkákat, azután megint tegyük vissza a sütőbe, de néhány percznyi sütőbe hagyás után megint vegyük ki és kavarjuk össze, a tésztát ujra apróbb darabokba morzsaljuk a kanál segélyével - ha száraz lenne a tészta, - kell alá egy kanál zsirt tenni, egész addig igy járjunk el e morzsa tésztával, mig szép egyenlő mogyorónyi nagyságu piros darabkákba megsütöttük, ügyeljünk reá, hogy fél óra alatt e ... Tovább »

    Kategória: Nagyanyáink főzték | Megtekintések száma: 1187 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1 kg csirkemell
    ½ kg zöldborsó
    2 kis fej vöröshagyma
    1 fej fokhagyma
    étolaj

    bors
    1 ek bazsalikom
    1 ek majoranna
    1 db füstölt kocka
    2 db húsleveskocka
    kb 1 dl tejföl
    kb 1½ ek liszt



    A hagymát félbevágva felszeleteljük és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzá passzírozzuk a fokhagymát. Amikor a hagyma kicsit üveges lett, beletesszük, a csíkokra vágott csirkemellet. Miközben buzgón forgatjuk, megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk, az alaposan átmorzsolt, bazsalikomot és majorannát. Felöntjük kb 5-6 dl vízzel és ... Tovább »
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1201 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Február 03 | Hozzászólások (0)

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1226 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2013 December 07 | Hozzászólások (0)

     

    Hozzávalók:

    fél kg krumpli sós vízben megfőzve és áttörve
    5 dkg vaj
    2 tojás...
    15-20 dkg liszt (nekem többre volt szükségem)
    5 dkg sonka
    5 dkg szeletelt sajt

    ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1493 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2013 Október 19 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    kb. 15 dkg lebbencstészta
    4-5 db burgonya
    10 dkg füstöltszalonna
    1 kis fej hagyma
    1 zöldpaprika
    1 paradicsom
    só, bors, őrőlt kömény
    őrőlt paprika
    füstöltkolbász



    A szalonnát a lábasban zsírjára pirítjuk, a szalonnapörcöket kiszedjük és ebben a zsírban megpirítjuk a hagymát. Ezután beletesszük a tésztát és a kolbászt és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Amikor szép barna és kicsit hólyagos a tészta, akkor beletesszük a felkockázott krumplit &eacu ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1249 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2013 Június 26 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1 db 3-4 kilós konyhakész pulyka
    só, bors
    5 dl víz
    3 fej hagyma
    1 babérlevél
    a pulyka mája
    12 dkg olvasztott vaj
    1 csomó petrezselyem
    5 szelet pirított fehér kenyér
    12,5 dkg kolbásztöltelék
    3 szál friss zsálya
    szerecsendió
    2 nagy vékony szelet szalonna
    1 csomó leveszöldség
    1,25 dl félszáraz fehérbor vagy száraz sherry
    2 dl friss tejföl
    1,25 dl tejszín
    3 dkg liszt



    A belsőségeket kivesszük a pulyká ... Tovább »
    Kategória: Amerikai (USA) konyha | Megtekintések száma: 1203 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2013 Június 06 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1 fej hagyma
    2 evőkanál
    étolaj
    15 dkg leveszöldség
    10 dkg gomba
    40 dkg csirkemell
    10 dkg zöldborsó
    20 dkg csirkemáj
    1 dl tejföl
    1 dl tejszín
    fél citrom leve

    bors


    Az apróra vágott hagymát megd ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1841 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2013 Május 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    12 tavaszi tekercs lap
    20 dkg darált sertéshús
    1 tojás
    5 dkg üvegtészta
    ¼  zöld káposzta vékonyra szeletelve
    1 bő marék szójacsíra 
    4 gerezd fokhagyma
    frissen őrölt fekete bors
    2 evőkanál szójaszósz

    A tésztát vízben kicsit megáztatjuk. A húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra vágott káposztát és az apróra vágott fokhagymát. Amikor már kicsit összeesett a káposzta, akkor lehúzzuk a tűzről, szójaszószt adunk hozzá, majd elkeverjük ... Tovább »
    Kategória: Kínai konyha | Megtekintések száma: 1405 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2013 Január 19 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    75 dkg bélszín

    1/2 kg paradicsom
    1/2 citrom leve
    2 fej lila hagyma
    4 nagyobb burgonya
    4 ek. olíva olaj

    bors


    A húst csíkokra vágjuk és egy nagy serpenyőben, forró olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha aranybarnára pirult és levet eresztett, hozzáadjuk a nem túl kis szeletekre vágott hagymát, majd a paradicsompaprikából egyet felaprítva. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és egy fél citrom ... Tovább »
    Kategória: Chilei konyha | Megtekintések száma: 2170 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2013 Január 19 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1 kg krumpli
    1 db póréhagyma
    15 dkg füstölt szalonna
    3 dkg vaj
    4 db tojás

    bors


    Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A szalonnát felkockázzuk és vajon tepertőre sütjük. A meghámozott és megmosott krumplit a reszelő durva oldalán lereszeljük. A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Összekeverjük a hagymát, a krumplit, a tepertőt, hozzáütünk négy tojást, megsózzuk, megborsozzuk.
    A keveréket a tűzálló tálba simítjuk é ... Tovább »
    Kategória: Német konyha | Megtekintések száma: 1402 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2013 Január 19 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024