Hozzávalók: 75 dkg tehéntúró 25 dkg margarin 4
tojás sárgája 25 dkg porcukor 3 ek. zselatin 1 cs.
gyümölcszselé-por mazsola dió bármilyen gyümölcs a díszítéshez |
|
A vajat habosra keverjük a
porcukorral, belekeverjük a tojássárgákat, majd apródonként az áttört
túrót. Nagyon alaposan, habosra kikeverjük. A 3 ek. zselatint feloldjuk
kb. 2 dl vízben, pici citromlét és 1-2 kk. porcukrot adunk hozzá.
Kihűlés után szűrőn át lassan beleöntjük a túrókrémbe, miközben
állandóan keverjük. Beletesszük a mazsolát, apróra
...
Tovább »
|
Hozzávalók (túrós burek): 50 dkg túró 16 db készen kapható réteslap 2 tojás 2 pohár tejföl 10 dkg reszelt sajt só
Hozzávalók (húsos burek): 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 kg darált hús 6 tojás 3 dl tejföl 1 dl tej 1 dl ásványvíz 3 ek olaj só bors ételízesítő
|
| Túrós burek: A túrót az egyik tojással, sóval és 6 db öszetördelt réteslappal jól
elkeverjük. Kiterítünk két egymásra helyeze
...
Tovább »
|
Hozzávalók tésztához: 50 dkg
finomliszt 1 tojás 140 g
joghurt 3 ek.
olaj 1,5 tk.
só 1 ek.
cukor kb. 1,8
dl víz 2 dkg
élesztő + 1
tojás a lekenéshez szezámmag fekete szezámmag Töltelékhez: sonka tejföl mustár erős
pista só,
bors reszelt
sajt hagyma | |
A töltelékhe
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
30dkg reszelt sajt 4 tojás sárgája 4 dkg liszt 2 dl tej 10 dkg margarin 1 csomag leveles tészta
| |
Sajtkrém : A reszelt sajtot a tojássárgájával, a lisztt
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 kg (tönköly)búza fehér liszt (de ha nincs tönkölyliszt, jó a sima búzaliszt is), 20 dkg teljes kiőrlésű (tönköly)liszt, fél liter langyos tej, 5 dkg krumplipehely (vagy 5 evőkanál krumplipüré), egy kocka (5 dkg) élesztő, egy kiskanál cukor, két kiskanál só, két evőkanál olaj. A tetejére: egy tojás villával kissé felverve, csipetnyi só, szezámmag, napraforgómag, tökmag, mák (vagy másféle magvak ízlés szerint). | |
Elkészítés:<
...
Tovább »
|
Hozzávalók: Fél kiló liszt, fél csomag (2,5 dkg) élesztő, 2,5 dl langyos tej, 1 tojás, 20 dkg vaj, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só. A tetejére: villával felvert tojássárgája. | |
Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). A lisztet egy ed&eacut
...
Tovább »
|
Hozzávalók: fél kiló finomliszt, 10 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 3 dkg élesztő, egy csipet só, 2 dl langyos tej, két szem mandula, egy villával kissé felvert tojás. | |
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben (belemorzsoljuk a tejbe, és megvárjuk, amíg a tej tetején világosbarna hab képződik). A felfutott éles
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 csipet só 50 g cukor 10 dkg puha vaj 2 tojás 100 ml tej
|
| 1 tojásfehérjét egy csészébe, a többi hozzávalót pedig egy mély műanyag tálba tesszük, és konyhai robotgéppel alaposan összedolgozzuk. A tésztát kilisztezett nyújtódeszkára helyezzük, és kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és megkenjük felvert tojásfehérjével. Elő
...
Tovább »
| |