Péntek
2024 November 22
8:20 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  November 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:

    50 dkg burgonya
    50 dkg savanyúkáposzta
    1 nagy fej lilahagyma
    20 dkg füstöltkolbász
    1 ek pirospaprika
    1 tk ételízesítő
    1 tk fokhagymagranulátum
    1 tk majoranna
    bors


    A lilahagymát apróra vágjuk, a kolbászt felszeleteljük. A kolbászt félig lesütjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük Ezután jöhet a pirospaprika, majd felöntjük kb 1 liter vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a többi fűszert. Amikor félig megfőtt, a lecsöpögtetett káposztát is hozzátesszük és alaposan elkeverjük. Amikor a burgonya megfőtt, tálalhatjuk. Kenyérrel igazán kitűnő egytálétel.

    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1473 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2015 Május 20 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:                                                     

    ½ kg gomba
    2 dl 100%-os paradicsomlé

    bors
    2 tk bazsalikom
    1 tk oregano
    étolaj

    A gombát nagyobb kockákra vágjuk, a tönkjével együtt. Kevés olajon, fedő alatt ... Tovább »

    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1546 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Május 29 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1 kg csirkemell
    ½ kg zöldborsó
    2 kis fej vöröshagyma
    1 fej fokhagyma
    étolaj

    bors
    1 ek bazsalikom
    1 ek majoranna
    1 db füstölt kocka
    2 db húsleveskocka
    kb 1 dl tejföl
    kb 1½ ek liszt



    A hagymát félbevágva felszeleteljük és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzá passzírozzuk a fokhagymát. Amikor a hagyma kicsit üveges lett, beletesszük, a csíkokra vágott csirkemellet. Miközben buzgón forgatjuk, megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk, az alaposan átmorzsolt, bazsalikomot és majorannát. Felöntjük kb 5-6 dl vízzel és ... Tovább »
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1263 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Február 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    ½ kg műbeles virsli
    ½ kg mexikói zöldségkeverék
    1 db húsleveskocka
    2 nagy fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    2 tk pirospaprika
    bors


    A hagymát apró kockákra vágjuk és a megtisztított és apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymával megdinszteljük. Ezután félrehúzzuk a tűzről, kicsit visszahűtjük és beletesszük a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzre, 3 dl vizet öntünk rá és alaposan elkeverjük, majd hozzátéve a húsleveskockát kicsit felforraljuk. A virslit felkarikázzuk és szintén beletesszük.
    Amikor a virsli már átvette az ízeket, beleöntjük a zöldségkeveréket és fedő alatt puhára pároljuk.
    Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
    Ez az étel kb 5-600 forintból elkészíthető  (+köret) és legalább 6 adag hozható ki belőle.

    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1381 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Május 19 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1 kg pulykamell
    olaj
    fokhagyma
    majoranna
    bors

    Sörtésztához:
    20 dkg liszt
    2 db tojás

    2-2,5 dl sör


    A pulykamellet megtisztítjuk és vastagabb csíkokra vágjuk, majd a fokhagymás fűszeres olajba alaposan beforgatjuk. Egy éjszakára a hűtőben állni hagyjuk.
    ... Tovább »
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1391 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Április 30 | Hozzászólások (1)

    Hozzávalók:

    ½ kg darálthús
    1 kg krumpli
    ½  kg füstölt kolbász
    pirospaprika
    hagyma
    majoranna
    feketebors
    2 l húsleves alaplé
    ½ kg zöldborsó
    liszt
    fokhagyma
    olaj



    Készítsünk pörköltalapot a hozávalókból, de a felkarikázott kolbászt is tegyük hozzá. Dobjuk rá a darálthúst és addig kavargassuk, amíg meg nem barnul. Közben fűszerezzük. Adjuk hozzá a húslevest, és a felkockázott krumplit a borsóval együtt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, készítsünk fokhagymás rántást (mint a bablevesnél) és azt is keverjük bele. Nokedlival, vagy csipetkével tálaljuk, de kenyérrel is kitűnő.
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1432 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 05 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    3 fej nagyobb hagyma
    2 kg krumpli
    ½ kg savanyúkáposzta
    ½ kg lángolt kolbász
    zsír

    fekete és fehér bors
    fokhagymagranulátum
    szárnyas fűszerkeverék
    tejföl
    pirospaprika

    A hagymát, krumplit és kolbászt felkarikázzuk. Ne felejtsük el a hagymát és a krumplit előtte megtisztítani, illetve meghámozni. Egy tepsit kenjünk ki zsírral (nem olajjal!) és fektessünk bele egy réteg krumplit, hagymát, kolbászt és káposztát, ebben a sorrendben. Ezt ismételjük mindaddig, amíg a hozzávalók elfogynak. A végén a tetejére krumpli kerüljön. Minden egyes elkészült réteget fűszerezzünk meg a fenti fűszerekkel. A tetejére pirospaprikával elkevert tejfölt öntsünk.
    Fedjük le alufóliával, és felmelegített sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuh ... Tovább »
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 3540 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 05 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    ½ kg szárazbab
    ½ kg füstölt főzőkolbász
    2 pár virsli
    1 doboz kukorica
    1 kis doboz sűrített paradicsom
    4 közepes fej vöröshagyma
    1 l húsleves
    1 ek ételízesítő
    pirospaprika
    2 gerezd fokhagyma
    bors
    1 tk majoranna
    1 tk bazsalikom



    A babot előző este beáztatom. A hagymát félbevágom és felszeletelem, majd kevés olajon megfonnyasztom. Rádobom a felszeletelt kolbászt, fűszerezem és kicsit megsütöm A sóval csínján bánjunk az ételízesítő és a leves miatt. Ekkor mehet rá a bab és a paradicso ... Tovább »
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1361 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 doboz darálthús konzerv
    2 fej hagyma
    1 szál füstölt kolbász
    1 doboz paszírozott paradicsom
    1/2 l húsleves
    3-4 szem krumpli
    20 dkg kukorica
    20 dkg zöldborsó
    20 dkg zöldbab
    1/2 kg szárazbab
    pirospaprika
    4-5 gerezd fokhagyma

    bors
    oregano
    majoranna


    Ez nem éppen az, de megteszi egyenlőre

    A hagymát félbevágjuk és felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a húskonzervet, a felkarikázott kolbászt, ... Tovább »
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1466 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 13 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024