Hozzávalók:
50 dkg burgonya
50 dkg savanyúkáposzta
1 nagy fej lilahagyma
20 dkg füstöltkolbász
1 ek pirospaprika
1 tk ételízesítő
1 tk fokhagymagranulátum
1 tk majoranna
bors
só
A lilahagymát apróra vágjuk, a kolbászt felszeleteljük. A kolbászt félig lesütjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük Ezután jöhet a pirospaprika, majd felöntjük kb 1 liter vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a többi fűszert. Amikor félig megfőtt, a lecsöpögtetett káposztát is hozzátesszük és alaposan elkeverjük. Amikor a burgonya megfőtt, tálalhatjuk. Kenyérrel igazán kitűnő egytálétel.
|
Hozzávalók:
½ kg gomba
2 dl 100%-os paradicsomlé
só
bors
2 tk bazsalikom
1 tk oregano
étolaj |
|
A gombát nagyobb kockákra vágjuk, a tönkjével együtt. Kevés olajon, fedő alatt
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
1 kg csirkemell ½ kg zöldborsó 2 kis fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma étolaj só bors 1 ek bazsalikom 1 ek majoranna 1 db füstölt kocka 2 db húsleveskocka kb 1 dl tejföl kb 1½ ek liszt
|
|
A hagymát félbevágva felszeleteljük és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzá passzírozzuk a fokhagymát. Amikor a hagyma kicsit üveges lett, beletesszük, a csíkokra vágott csirkemellet. Miközben buzgón forgatjuk, megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk, az alaposan átmorzsolt, bazsalikomot és majorannát. Felöntjük kb 5-6 dl vízzel és
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
½ kg műbeles virsli ½ kg mexikói zöldségkeverék 1 db húsleveskocka 2 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 tk pirospaprika bors só
A hagymát apró kockákra vágjuk és a megtisztított és apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymával megdinszteljük. Ezután félrehúzzuk a tűzről, kicsit visszahűtjük és beletesszük a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzre, 3 dl vizet öntünk rá és alaposan elkeverjük, majd hozzátéve a húsleveskockát kicsit felforraljuk. A virslit felkarikázzuk és szintén beletesszük. Amikor a virsli már átvette az ízeket, beleöntjük a zöldségkeveréket és fedő alatt puhára pároljuk. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Ez az étel kb 5-600 forintból elkészíthető (+köret) és legalább 6 adag hozható ki belőle.
|
Hozzávalók:
1 kg pulykamell olaj fokhagyma majoranna bors só Sörtésztához: 20 dkg liszt 2 db tojás só 2-2,5 dl sör |
|
A pulykamellet megtisztítjuk és vastagabb csíkokra vágjuk, majd a fokhagymás fűszeres olajba alaposan beforgatjuk. Egy éjszakára a hűtőben állni hagyjuk.
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
½ kg darálthús 1 kg krumpli ½ kg füstölt kolbász pirospaprika hagyma majoranna feketebors 2 l húsleves alaplé ½ kg zöldborsó liszt fokhagyma olaj
|
|
Készítsünk pörköltalapot a hozávalókból, de a felkarikázott kolbászt is tegyük hozzá. Dobjuk rá a darálthúst és addig kavargassuk, amíg meg nem barnul. Közben fűszerezzük. Adjuk hozzá a húslevest, és a felkockázott krumplit a borsóval együtt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, készítsünk fokhagymás rántást (mint a bablevesnél) és azt is keverjük bele. Nokedlival, vagy csipetkével tálaljuk, de kenyérrel is kitűnő.
|
Hozzávalók:
3 fej nagyobb hagyma 2 kg krumpli ½ kg savanyúkáposzta ½ kg lángolt kolbász zsír só fekete és fehér bors fokhagymagranulátum szárnyas fűszerkeverék tejföl pirospaprika
A hagymát, krumplit és kolbászt felkarikázzuk. Ne felejtsük el a hagymát és a krumplit előtte megtisztítani, illetve meghámozni. Egy tepsit kenjünk ki zsírral (nem olajjal!) és fektessünk bele egy réteg krumplit, hagymát, kolbászt és káposztát, ebben a sorrendben. Ezt ismételjük mindaddig, amíg a hozzávalók elfogynak. A végén a tetejére krumpli kerüljön. Minden egyes elkészült réteget fűszerezzünk meg a fenti fűszerekkel. A tetejére pirospaprikával elkevert tejfölt öntsünk. Fedjük le alufóliával, és felmelegített sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuh
...
Tovább »
|
Hozzávalók: ½ kg szárazbab ½ kg füstölt főzőkolbász 2 pár virsli 1 doboz kukorica 1 kis doboz sűrített paradicsom 4 közepes fej vöröshagyma
1 l húsleves
1 ek ételízesítő pirospaprika 2 gerezd fokhagyma bors 1 tk majoranna 1 tk bazsalikom só
|
| A babot előző este beáztatom. A hagymát félbevágom és felszeletelem, majd kevés olajon megfonnyasztom. Rádobom a felszeletelt kolbászt, fűszerezem és kicsit megsütöm A sóval csínján bánjunk az ételízesítő és a leves miatt. Ekkor mehet rá a bab és a paradicso
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 doboz darálthús konzerv 2 fej hagyma 1 szál füstölt kolbász 1 doboz paszírozott paradicsom 1/2 l húsleves 3-4 szem krumpli 20 dkg kukorica 20 dkg zöldborsó 20 dkg zöldbab 1/2 kg szárazbab pirospaprika 4-5 gerezd fokhagyma só bors oregano majoranna
| Ez nem éppen az, de megteszi egyenlőre
| A hagymát félbevágjuk és felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a húskonzervet, a felkarikázott kolbászt,
...
Tovább »
| |