Hozzávalók 4 főre: 20 dkg juhtúró 2 dl tejföl 10 dkg natúr krémsajt 1 kk őrölt szerecsendió 10 dkg reszelt sajt 2 tojás só őröltbors 2 dkg margarin 1 kg brokkoli (pucolás után) |
|
Elkészítés: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük. A tojást, a krémsajtot, a tejfölt és a juhtúrót simára keverjük. Sóval, szerecsendióval, borssal fűszerezzük. Egy tepsit a margarinnal vastagon kikenünk. Beletesszük a brokkolit. Leöntjük a juhtúrós öntettel. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
|