Péntek
2024 November 22
8:51 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  November 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:

    ½ kg fettuccine tészta
    15 dkg reszelt füstölt sajt
    3 dl tejszín
    1 csokor petrezselyem
    kb 10 dkg margarin

    bors



    A margarint megolvasztjuk, belekeverjük a sajtot és a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ezután lassú tűzön addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Sóval borssal ízesítjük és összekeverjük a tésztával. Tálaláskor meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1276 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)


    Hozzávalók 4 főre:
    25 dkg kukoricadara
    7 dl víz
    2 ek olívaolaj
    20 dkg feta sajt
    olajbogyó

    bors


     

    Elkészítés:
    1. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
    2. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük ... Tovább »

    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1306 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc

    Hozzávalók 4 főre:

    25 dkg fagyasztott mexikói
    zöldségkeverék
    50 dkg penne
    10 dkg trappista sajt
    ételízesítő
    bors

    Sajtmártáshoz:
    10 dkg trappista sajt
    (lehet füstölt sajt is)
    2 púpos ek liszt
    2-3 dl tej
    olaj
    2-3 ek tejföl (nem fontos)
    fokhagyma granulátum
    szerecsendió
     só
    bors
    Tepsibe:
    olaj
    zsemlemorzsa
    Elkészítés:
    1. A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.
    2. A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.
    3. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, é ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1258 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    Pizzatészta hozzávalók:
    30 dkg finomliszt
    2 dkg élesztő
    kb. 1,5 dl hidegvíz
    kb. 0,5 dl olíva olajat (ha az nincs, akkor hidegen sajtolt napraforgó olajat, ha ez sincs, akkor étolajat)
    egy evőkanál margarin

    Sugo hozzávalók:
    5 dkg finomra vágott hagyma
    0.5 dl olívaolaj (ha ez nincs, akkor ugyanaz az eljárás, mint a tésztánál),
    14 dkg (2 doboz) paradicsom- püré

    őrölt feketebors



    Egy nagyobb tálba berakjuk a vizet, az élesztőt, az olajat és a margarint, mindezeket jól elkeverjük, é ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1702 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 29 | Hozzászólások (0)

    Hozávalók:
    bolognai húsmártás
    pennetészta
    gomba
    sajt
    tejföl



    Elkészítem a bolognai húsmártást, de gombával dúsítva. Közben kifőzöm a pennetésztát, csakis al dente, vagyis fogkeményre. Amikor minden megvan, fogok egy tepsit, kikenem kicsit olivaolajjal és beleterítem a tészta felét. Ezután ráteszem a mártást és megszórom sajttal. Rákerül a maradék tészta, meglocsolom tejföllel és a sajt maradékát is ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1909 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 17 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    25 dkg makaróni
    10 dkg gomba
    15 dkg füstölt sonka
    1 nagy doboz paradicsompüré
    10 dkg reszelt parmezán sajt
    7 dkg vaj
    1 kis fej vöröshagyma
    1 marhahúsleves-kocka
    1 tk cukor
    1-1 mk szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfű
    1 mk törött fekete bors



    A makarónit a szokásos módon megfőzöm. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedő alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 2902 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 15 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    50 dkg sonka
    20 dkg szalonna
    70 dkg bab
    3 (nagy) fej hagyma
    3 evőkanál cukor
    2 szál bazsalikom

    bors
    pirospaprika



    A babot előző este beáztatjuk. Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és félig megfőzzük. Leszűrjük és a levét félrerakjuk. A szalonnát és a sonkát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a cukrot, és ha elolvadt, mehet bele a karikára vágott hagyma, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és annyi levet öntünk rá, amennyi ellepi. Készre ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 2235 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 08 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    darált hús (csirke, pulyka, sertés, amelyik szimpatikus) (nagyjából fejenként 10 dkg)
    sűrített paradicsom
    hagyma (2 kisebb fej)
    olaj
    piros paprika, darált paprika
    só, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregano
    tészta (nagyjából fejenként 10 dkg)
    reszelt sajt (az olaszok parmezánt használnak)



    Az olajat felhevítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Rászórunk kevés piros paprikát, majd belerakjuk a darált húst. Az egészet megpárol ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 2424 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 08 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    25 dkg spagetti
    15-20 dkg bacon, kolozsvári szalonna vagy császárszalonna kockázva
    ½ fej hagyma (ha kicsi, akkor egész) apróra vágva
    1-2 gerezd fokhagyma átnyomva vagy nagyon finomra vágva
    2 tojás (esetleg még 2 sárgája)
    8-10 dkg pecorino és/vagy parmezán sajt reszelve
    olívaolaj

    bors
    3 cl száraz fehérbor (elhagyható)
    1/2 csokor friss petrezselyem


    A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, serpenyőben kevés olivaolajon éppho ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1511 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024