Hozzávalók:
½ kg fettuccine tészta 15 dkg reszelt füstölt sajt 3 dl tejszín 1 csokor petrezselyem kb 10 dkg margarin só bors
|
| A margarint megolvasztjuk, belekeverjük a sajtot és a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ezután lassú tűzön addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Sóval borssal ízesítjük és összekeverjük a tésztával. Tálaláskor meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
1276
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2012 Március 03
|
|
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg kukoricadara
7 dl víz
2 ek olívaolaj
20 dkg feta sajt
olajbogyó
só
bors |
|
Elkészítés:
1. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
2. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
1306
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Július 26
|
|
előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
Hozzávalók 4 főre: 25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék 50 dkg penne 10 dkg trappista sajt ételízesítő bors só Sajtmártáshoz: 10 dkg trappista sajt (lehet füstölt sajt is) 2 púpos ek liszt 2-3 dl tej olaj 2-3 ek tejföl (nem fontos) fokhagyma granulátum szerecsendió só bors Tepsibe: olaj zsemlemorzsa Elkészítés: 1. A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük. 2. A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük. 3. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, é
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
1258
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Július 26
|
|
Pizzatészta hozzávalók: 30 dkg finomliszt 2 dkg élesztő kb. 1,5 dl hidegvíz kb. 0,5 dl olíva olajat (ha az nincs, akkor hidegen sajtolt napraforgó olajat, ha ez sincs, akkor étolajat) egy evőkanál margarin só Sugo hozzávalók: 5 dkg finomra vágott hagyma 0.5 dl olívaolaj (ha ez nincs, akkor ugyanaz az eljárás, mint a tésztánál), 14 dkg (2 doboz) paradicsom- püré só őrölt feketebors
|
| Egy nagyobb tálba berakjuk a vizet, az élesztőt, az olajat és a margarint, mindezeket jól elkeverjük, é
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
1702
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 29
|
|
Elkészítem a bolognai húsmártást, de gombával dúsítva. Közben kifőzöm a pennetésztát, csakis al dente, vagyis fogkeményre. Amikor minden megvan, fogok egy tepsit, kikenem kicsit olivaolajjal és beleterítem a tészta felét. Ezután ráteszem a mártást és megszórom sajttal. Rákerül a maradék tészta, meglocsolom tejföllel és a sajt maradékát is
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
1909
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 17
|
|
Hozzávalók: 25 dkg makaróni 10 dkg gomba 15 dkg füstölt sonka 1 nagy doboz paradicsompüré 10 dkg reszelt parmezán sajt 7 dkg vaj 1 kis fej vöröshagyma 1 marhahúsleves-kocka 1 tk cukor 1-1 mk szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfű 1 mk törött fekete bors só
|
| A makarónit a szokásos módon megfőzöm. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedő alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom,
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
2902
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 15
|
|
Hozzávalók: 50 dkg sonka 20 dkg szalonna 70 dkg bab 3 (nagy) fej hagyma 3 evőkanál cukor 2 szál bazsalikom só bors pirospaprika
|
| A babot előző este beáztatjuk. Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és félig megfőzzük. Leszűrjük és a levét félrerakjuk. A szalonnát és a sonkát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a cukrot, és ha elolvadt, mehet bele a karikára vágott hagyma, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és annyi levet öntünk rá, amennyi ellepi. Készre
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
2235
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 08
|
|
Hozzávalók: darált hús (csirke, pulyka, sertés, amelyik szimpatikus) (nagyjából fejenként 10 dkg) sűrített paradicsom hagyma (2 kisebb fej) olaj piros paprika, darált paprika só, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, oregano tészta (nagyjából fejenként 10 dkg) reszelt sajt (az olaszok parmezánt használnak)
|
|
Az olajat felhevítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Rászórunk kevés piros paprikát, majd belerakjuk a darált húst. Az egészet megpárol
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
2424
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Május 08
|
|
Hozzávalók: 25 dkg spagetti 15-20 dkg bacon, kolozsvári szalonna vagy császárszalonna kockázva ½ fej hagyma (ha kicsi, akkor egész) apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma átnyomva vagy nagyon finomra vágva 2 tojás (esetleg még 2 sárgája) 8-10 dkg pecorino és/vagy parmezán sajt reszelve olívaolaj só bors 3 cl száraz fehérbor (elhagyható) 1/2 csokor friss petrezselyem
| | A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, serpenyőben kevés olivaolajon éppho
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
1511
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Március 31
|
| |