| Gasztrokalóz   
| Naptár |  | 
		
			| «  Október 2025  » |  
			| H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |  |  |  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |  | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |  | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |  | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |  | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |  | 
 | Statisztika |  | 
 Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 | 
 | 
 | 
| 
		
		
 
 
 | Hozzávalók: 
 8 tojás
 1 fej karfiol
 1 csomó újhagyma
 50 dkg csirkemellfilé
 2 evőkanál étolaj
 3 evőkanál vaj
 3 evőkanál finomliszt
 1 és 1/4 evőkanál curry
 2,5 dl főzőtejszín
 só
 frissen őrölt fekete bors
 |  |  A rózsáira szedett karfiolt 1/4l forrásban levő sós vízben 10 percig főzöm. A tojásokat keményre főzöm, megpucolom és felnegyedelem. A csíkokra vágott húst magas falú
		
		... 
		
			Tovább »
		
	 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1361
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2014 Június 09
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		
 
 
 | Hozzávalók: 
 80 dkg savanyúkáposzta
 1 fej vöröshagyma
 25 dkg füstöltkolbász
 2 dl csirke alaplé
 1 pohár tejföl
 1 kanál liszt
 Só
 Bors
 pirospaprika
 |  |  Készítsünk pörkölt alapot. Keverjük bele a megmosott káposztát, majd öntsük fel a csirke alaplével. Amikor a káposzta már majdnem megfőtt, adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt. A tejfölben keverjük simára a lisztet és habarjuk be vele a káposztát.Jó étvágyat!<
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1416
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2014 Június 09
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		
 
 
 | Hozzávalók:
 A tésztához:
 0,5 kg finomliszt
 4 dl víz
 5 dkg élesztő
 1 dl olaj
 1 tk cukor
 3 tk só
 1-2 gerezd fokhagyma
 
 A feltéthez:
 3-4 dl tejföl
 2-3 fej vörös, vagy lila hagyma
 20 dkg bacon
 só
 bors
 |  |  Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 2-3 kanál langyos vízben. A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Lassan adagolva a vizet és az olajat egysége
		
		... 
		
			Tovább »
		
	 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1402
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2014 Június 07
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1339
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2013 December 07
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		  
 
 
 | Hozzávalók:
 fél kg krumpli sós vízben megfőzve és áttörve
 5 dkg vaj
 2 tojás...15-20 dkg liszt (nekem többre volt szükségem)
 5 dkg sonka
 5 dkg szeletelt sajt
 |  |  
		... 
		
			Tovább »
		
	 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1591
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2013 Október 19
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		A szalonnát a lábasban zsírjára pirítjuk, a szalonnapörcöket kiszedjük és ebben a zsírban megpirítjuk a hagymát. Ezután beletesszük a tésztát és a kolbászt és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Amikor szép barna és kicsit hólyagos a tészta, akkor beletesszük a felkockázott krumplit &eacu
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók: 
 kb. 15 dkg lebbencstészta
 4-5 db burgonya
 10 dkg füstöltszalonna
 1 kis fej hagyma
 1 zöldpaprika
 1 paradicsom
 só, bors, őrőlt kömény
 őrőlt paprika
 füstöltkolbász
 
 |  
 | 
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1357
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2013 Június 26
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		Az apróra vágott hagymát megd
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók: 
 1 fej hagyma
 2 evőkanál
 étolaj
 15 dkg leveszöldség
 10 dkg gomba
 40 dkg csirkemell
 10 dkg zöldborsó
 20 dkg csirkemáj
 1 dl tejföl
 1 dl tejszín
 fél citrom leve
 só
 bors
 |  
 | 
 | 
| 
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók: 
 1,5 kg marhacomb vagy felsál kockákra vágva, letisztítva
 2 sertéscsülök vagy -lábszár (lábanként hosszában kettévágva)
 20 dkg kenyérszalonna vagy kevés étolaj
 1 nagy vagy 2 közepes vöröshagyma aprítva
 4 közepes paradicsom negyedelve
 1 nagy vagy 2 közepes étkezési paprika felcsíkozva
 1 kanál pirospaprika
 érzésnyi só és bors
 1 lapos evőkanál majoranna
 5 dl vörösbor
 4 szem burgonya felkockázva
 |  | 
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			2138
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2012 Június 10
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		A marhahúst 8 szeletre vágjuk, széleit bevagdossuk, és húsvágó deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalát is ugyanígy előkészítjük. (Addig-addig mártogatjuk a morzsába, és addig veregetjük, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa.) Kuktafazékba öntjük az olajat
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók: 
 50 dkg marhafartő
 1/2 dl olaj
 10-12 dkg zsemlemorzsa
 3 tojás
 2 dl tejföl
 1 teáskanál liszt
 1 mokkáskanál törött bors
 ízlés szerint só
 |  
 | 
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1462
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2012 Március 03
		
		 | 
		
	 |  | 
 |