Szombat
2024 Április 27
7:31 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 1 2 3 4 5 »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 428 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2020 Június 21 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    8 tojás
    1 fej karfiol
    1 csomó újhagyma
    50 dkg csirkemellfilé
    2 evőkanál étolaj
    3 evőkanál vaj
    3 evőkanál finomliszt
    1 és 1/4 evőkanál curry
    2,5 dl főzőtejszín

    frissen őrölt fekete bors

    A rózsáira szedett karfiolt 1/4l forrásban levő sós vízben 10 percig főzöm. A tojásokat keményre főzöm, megpucolom és felnegyedelem. A csíkokra vágott húst magas falú ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1242 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Június 09 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    80 dkg savanyúkáposzta
    1 fej vöröshagyma
    25 dkg füstöltkolbász
    2 dl csirke alaplé
    1 pohár tejföl
    1 kanál liszt

    Bors
    pirospaprika

    Készítsünk pörkölt alapot. Keverjük bele a megmosott káposztát, majd öntsük fel a csirke alaplével. Amikor a káposzta már majdnem megfőtt, adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt. A tejfölben keverjük simára a lisztet és habarjuk be vele a káposztát.
    Jó étvágyat!
    < ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1319 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Június 09 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    A tésztához:
    0,5 kg finomliszt
    4 dl víz
    5 dkg élesztő
    1 dl olaj
    1 tk cukor
    3 tk só
    1-2 gerezd fokhagyma

    A feltéthez:
    3-4 dl tejföl
    2-3 fej vörös, vagy lila hagyma
    20 dkg bacon

    bors

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 2-3 kanál langyos vízben. A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Lassan adagolva a vizet és az olajat egysége ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1305 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Június 07 | Hozzászólások (0)

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1227 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2013 December 07 | Hozzászólások (0)

     

    Hozzávalók:

    fél kg krumpli sós vízben megfőzve és áttörve
    5 dkg vaj
    2 tojás...
    15-20 dkg liszt (nekem többre volt szükségem)
    5 dkg sonka
    5 dkg szeletelt sajt

    ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1496 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2013 Október 19 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    kb. 15 dkg lebbencstészta
    4-5 db burgonya
    10 dkg füstöltszalonna
    1 kis fej hagyma
    1 zöldpaprika
    1 paradicsom
    só, bors, őrőlt kömény
    őrőlt paprika
    füstöltkolbász



    A szalonnát a lábasban zsírjára pirítjuk, a szalonnapörcöket kiszedjük és ebben a zsírban megpirítjuk a hagymát. Ezután beletesszük a tésztát és a kolbászt és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Amikor szép barna és kicsit hólyagos a tészta, akkor beletesszük a felkockázott krumplit &eacu ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1251 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2013 Június 26 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1 fej hagyma
    2 evőkanál
    étolaj
    15 dkg leveszöldség
    10 dkg gomba
    40 dkg csirkemell
    10 dkg zöldborsó
    20 dkg csirkemáj
    1 dl tejföl
    1 dl tejszín
    fél citrom leve

    bors


    Az apróra vágott hagymát megd ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1843 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2013 Május 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1,5 kg marhacomb vagy felsál kockákra vágva, letisztítva
    2 sertéscsülök vagy -lábszár (lábanként hosszában kettévágva)
    20 dkg kenyérszalonna vagy kevés étolaj
    1 nagy vagy 2 közepes vöröshagyma aprítva
    4 közepes paradicsom negyedelve
    1 nagy vagy 2 közepes étkezési paprika felcsíkozva
    1 kanál pirospaprika
    érzésnyi só és bors
    1 lapos evőkanál majoranna
    5 dl vörösbor
    4 szem burgonya felkockázva
    ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 2027 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Június 10 | Hozzászólások (0)


    Hozzávalók:

    50 dkg marhafartő
    1/2 dl olaj
    10-12 dkg zsemlemorzsa
    3 tojás
    2 dl tejföl
    1 teáskanál liszt
    1 mokkáskanál törött bors
    ízlés szerint só


    A marhahúst 8 szeletre vágjuk, széleit bevagdossuk, és húsvágó deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalát is ugyanígy előkészítjük. (Addig-addig mártogatjuk a morzsába, és addig veregetjük, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa.) Kuktafazékba öntjük az olajat ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1343 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024