Péntek
2024 November 22
8:05 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  November 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók az arab batyuhoz 4 személy részére:
    500 gr darált marhahús
    2 fej vöröshagyma
    2 tk őrölt fahéj
    2 tk őrölt római kömény
    2 tk őrölt gyömbér
    1 tk őrölt kurkuma
    1 tk cayenne bors

    3 db tojás
    200 gr réteslap ( 1csomag - 8 lap)
    olívaolaj
    Hozzávalók a mártogatóhoz:
    1 kis doboz tejföl
    1 kis doboz joghurt
    2 tk őrölt római kömény
    1 tk cayenne bors
    2 szál apróra vágott mentalevél (ez kihagyható ha nincs)


    Az apróra vágott hagymát az olivaolajon megpírítjuk, majd ... Tovább »
    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1859 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 11 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    20 dkg rizs
    50 dkg csirke vagy birkahús
    1/2 kávéskanál sáfrány
    1/2 teáskanál petrezselyemzöld
    10 dkg mazsola
    5 dkg vaj

    bors
    A rizst megmossuk, leszűrjük. Két dekagrammnyi vajat felforrósítunk, rátesszük a rizst és kb. 3-4 percig kavargatjuk rajta.
    Ezután forró vizet öntünk rá, kb. kétszer annyit, mint a rizs térfogata. Ezután megsózzuk, lefedjük, felforraljuk majd lefedve a tűzhely szélére (takaréklángra) tesszük. Párolás közben a rizst nem szabad kevergetni, mert csirizes lesz, csak villával forgassuk, de óvatosan, hogy a sz ... Tovább »
    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1878 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 09 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    2 ek. liszt
    1 gerezd fokhagymapép
    1 dl víz
    2 tojássárgája
    2 ek. joghurt
    1 dl olaj
    1 kk. cukor
    1 kk. mustár
    2 ek. aprított tárkony


    A tojássárgája, joghurt, olaj kivételével a hozzávalókat lábasban 5 percig főzzük - állandóan keverve, míg besűrűsödik.
    Ha kihűlt, beletesszük a tojássárgákat, cseppenként az olajat és állandóan keverjük habverővel.
    1-2 órára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt keverjük bele a joghurtot.
    Salátaöntetként vagy sült húsokhoz kínáljuk.

    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1382 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 04 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 6 személyre:
    25 dkg búzadara vagy köles
    2 dl víz
    4 közepes nagyságú hagyma
    4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
    1/2 kg kígyóuborka
    3 evőkanál finomra vágott menta
    2 dl olívaolaj
    3 evőkanál citromlé

    frissen őrölt feketebors
    6 érett paradicsom
    2 közepes nagyságú hagyma
    1/2 kígyóuborka
    12 dkg fekete olajbogyó
    1 zöldpaprika
    4 evőkanál borecet
    néhány salátalevél


    A vizet felforr ... Tovább »

    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1656 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 27 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024