Szombat
2024 Április 27
12:32 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:

    50 dkg vöröshagyma
    1 1/2 dl száraz fehérbor
    1 púpozott evőkanál finomliszt
    3 dkg margarin

    ízlés szerint törött fehér bors
    a tetejére 2 kicsi (szokásos) kifli
    4 evőkanál reszelt sajt



    A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom. A kifliket hosszában kettévágom, így négy szeletet kapok. Elosztom rajtuk a reszelt sajtot.
    A margarinon megfonnyasztom a hagymát. Rászórom a lisztet és kevergetve néhány percig pirítom. Ezután ráöntöm a bort és még egyliternyi vizet, majd sóval és fehér borssal fűszerezem. Legalább 1/2 ... Tovább »
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1294 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    200g zellerszár
    200g zöldbab (ceruzabab)
    2 közepes paradicsom
    1 kígyóuborka
    10 szem olívabogyó
    1 citrom leve
    pár szál petrezselyem
    só, frissen őrölt bors
    3-4 fokhagyma összezúzva
    2 kiskanál dijoni mustár
    2-3 ek majonéz
    1 kiskanál borecet
    kevés olaj

    Az összetevőket lemossuk, majd felaprítjuk őket. Egy nagyobb edénybe rétegenként beletesszük a zelle ... Tovább »

    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 2038 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 20 | Hozzászólások (0)

    sütési mód: alul-felül sütés
    előkészület: 20 perc sütés: 30 perc

    Hozzávalók 2 főre:

    20 dkg sima liszt
    10 dkg teljes kiőrlésű liszt
    (pl. rozs, tönkölybúza)
    2,5 dkg friss élesztő

    +kevés meleg víz, amennyit felvesz
    Tetejére:
    tojássárga
    magok ízlés szerint (lenmag, szezámmag, szotyi, tökmag stb.)
    elkészítés
    1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
    2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény
    tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni!
    3. Formázzuk, tetejét bevagdossuk, 50 fokos sütőben kelesztjük. Nagyon szépen megkel, kb. háromszorosára.
    4. Tetej ... Tovább »
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1352 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    60 dkg vöröshagyma
    1liter leveskockából készített leves
    50 g vaj
    20 dkg reszelt sajt
    2 evőkanál liszt
    2 tojás



    Megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük, rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzá öntjük az előre elkészített kockalevest, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük.
    A hagyma felét kiszedjük és összekeverjük a 2 tojás sárgájával, majd lassú tűzön, fokozatosan hozzáadva belekeverjük a ... Tovább »
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1483 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 17 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 kg pörköltnek való marhahús
    2 fej vöröshagyma
    2 sárgarépa
    20 dkg gomba
    1 gerezd fokhagyma
    2 babérlevél
    kakukkfű
    2 szegfűszeg
    petrezselyem
    liszt
    olaj
    só,bors
    burgundi vörösbor  


    A pörkölthúst 5 cm-es kockákra vágjuk, a sárgarépát vastag karikákra szeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát apró szeletekre, a gombát szeletekre vágjuk.
    Egy megfelelő edényben felmelegítünk négy evőkanál olajat, beletesszük a darabokra vágott marhahúst és minden oldalon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhag ... Tovább »
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1245 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:
    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    20 dkg padlizsán
    20 dkg paradicsom
    20 dkg színes paprika
    20 dkg cukkini
    10 dkg gomba
    4 evőkanál olívaolaj
    1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
    1 teáskanál finomra vágott bazsalikom
    1 dl paradicsom-ivólé



    A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A padlizsánt felaprítjuk 1x1 ... Tovább »
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1253 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024