Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma 1 1/2 dl száraz fehérbor 1 púpozott evőkanál finomliszt 3 dkg margarin só ízlés szerint törött fehér bors a tetejére 2 kicsi (szokásos) kifli 4 evőkanál reszelt sajt
|
| A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom. A kifliket hosszában kettévágom, így négy szeletet kapok. Elosztom rajtuk a reszelt sajtot. A margarinon megfonnyasztom a hagymát. Rászórom a lisztet és kevergetve néhány percig pirítom. Ezután ráöntöm a bort és még egyliternyi vizet, majd sóval és fehér borssal fűszerezem. Legalább 1/2
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
200g zellerszár 200g zöldbab (ceruzabab) 2 közepes paradicsom 1 kígyóuborka 10 szem olívabogyó 1 citrom leve pár szál petrezselyem só, frissen őrölt bors 3-4 fokhagyma összezúzva 2 kiskanál dijoni mustár 2-3 ek majonéz 1 kiskanál borecetkevés olaj |
|
Az összetevőket lemossuk, majd felaprítjuk őket. Egy nagyobb edénybe rétegenként beletesszük a zelle
...
Tovább »
|
sütési mód: alul-felül sütés előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
Hozzávalók 2 főre: 20 dkg sima liszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (pl. rozs, tönkölybúza) 2,5 dkg friss élesztő só +kevés meleg víz, amennyit felvesz Tetejére: tojássárga magok ízlés szerint (lenmag, szezámmag, szotyi, tökmag stb.) elkészítés 1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni). 2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni! 3. Formázzuk, tetejét bevagdossuk, 50 fokos sütőben kelesztjük. Nagyon szépen megkel, kb. háromszorosára. 4. Tetej
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 60 dkg vöröshagyma 1liter leveskockából készített leves 50 g vaj 20 dkg reszelt sajt 2 evőkanál liszt 2 tojás
|
| Megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük, rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzá öntjük az előre elkészített kockalevest, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük. A hagyma felét kiszedjük és összekeverjük a 2 tojás sárgájával, majd lassú tűzön, fokozatosan hozzáadva belekeverjük a
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús 2 fej vöröshagyma 2 sárgarépa 20 dkg gomba 1 gerezd fokhagyma 2 babérlevél kakukkfű 2 szegfűszeg petrezselyem liszt olaj só,bors burgundi vörösbor
|
| A pörkölthúst 5 cm-es kockákra vágjuk, a sárgarépát vastag karikákra szeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát apró szeletekre, a gombát szeletekre vágjuk. Egy megfelelő edényben felmelegítünk négy evőkanál olajat, beletesszük a darabokra vágott marhahúst és minden oldalon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhag
...
Tovább »
|
Hozzávalók 4 személyre: 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 20 dkg padlizsán 20 dkg paradicsom 20 dkg színes paprika 20 dkg cukkini 10 dkg gomba 4 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem 1 teáskanál finomra vágott bazsalikom 1 dl paradicsom-ivólé
|
|
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A padlizsánt felaprítjuk 1x1
...
Tovább »
| |