Gasztrokalóz
Naptár | « November 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|
Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
Hozzávalók 2 főre: 4-6 csirkecomb 2 szál póréhagyma> A marináláshoz: ½ csésze szójaszósz ½ csésze szaké ½ csésze mirin (édes rizsbor) A teriyaki szószhoz: 2 ek cukor 3 ek szójaszósz 4 ek mirin |
| A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).
Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután
kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a
combokról. Kevés olajat k
...
Tovább »
Kategória:
Japán konyha
|
Megtekintések száma:
1324
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Július 30
|
|
Hozzávalók 2 ek. szezámolaj 2 gerezd fokhagyma 1 tk. friss gyömbér 30 g szárított shiitake gomba (más néven illatos gomba) ¼ filézett csirkemell 7 dl alaplé (leveskockával helyettesíthető) 4 ek. szójaszósz 1 tk. cukor só Soba tészta 2 köteg – egy csomagban több köteg tészta van (hajdinaliszttel készült, spagettihez hasonló tészta) 1 nagy marok spenót levél 2 szár újhagyma
|
| A szárított gombákat 7 dl langyos vízben áztassuk 1-2 órán át, míg megpuhulnak. Egy lábasban, alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. Adjuk h
...
Tovább »
Kategória:
Japán konyha
|
Megtekintések száma:
1591
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 13
|
|
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
3 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 konzerv paradicsompüré
fél dl szójaszósz
3 ek méz
1 kk cseresznyepaprika krém
bors
3 ek olaj |
|
A hagymát megpirítjuk az olajon, majd a felkockázott húst is rádobjuk, utána ráöntjük a szójaszószt, és puhára pároljuk.
...
Tovább »
Kategória:
Japán konyha
|
Megtekintések száma:
1473
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 23
|
| |
|