Péntek
2024 November 22
8:57 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  November 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók 2 főre:
    4-6 csirkecomb
    2 szál póréhagyma>
    A marináláshoz:
    ½ csésze szójaszósz
    ½ csésze szaké
    ½ csésze mirin (édes rizsbor)
    A teriyaki szószhoz:
    2 ek cukor
    3 ek szójaszósz
    4 ek mirin


    A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).
    Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a combokról.
    Kevés olajat k ... Tovább »
    Kategória: Japán konyha | Megtekintések száma: 1324 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók
    2 ek. szezámolaj
    2 gerezd fokhagyma
    1 tk. friss gyömbér
    30 g szárított shiitake gomba (más néven illatos gomba)
    ¼ filézett csirkemell
    7 dl alaplé (leveskockával helyettesíthető)
    4 ek. szójaszósz
    1 tk. cukor

    Soba tészta 2 köteg – egy csomagban több köteg tészta van (hajdinaliszttel készült, spagettihez hasonló tészta)
    1 nagy marok spenót levél
    2 szár újhagyma



    A szárított gombákat 7 dl langyos vízben áztassuk 1-2 órán át, míg megpuhulnak.
    Egy lábasban, alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. Adjuk h ... Tovább »
    Kategória: Japán konyha | Megtekintések száma: 1591 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 13 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók: 
    50 dkg sertéshús
    3 hagyma
    4 gerezd fokhagyma
    1 konzerv paradicsompüré
    fél dl szójaszósz
    3 ek méz
    1 kk cseresznyepaprika krém
    bors
    3 ek olaj


    A hagymát megpirítjuk az olajon, majd a felkockázott húst is rádobjuk, utána ráöntjük a szójaszószt, és puhára pároljuk. 
    ... Tovább »

    Kategória: Japán konyha | Megtekintések száma: 1473 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 23 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024