sütési mód: alul-felül sütés előkészület: 20 perc sütés: 30 perc Hozzávalók 2 főre: 20 dkg sima liszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (pl. rozs, tönkölybúza) 2,5 dkg friss élesztő só +kevés meleg víz, amennyit felvesz Tetejére: tojássárga magok ízlés szerint (lenmag, szezámmag, szotyi, tökmag stb.) elkészítés 1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni). 2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni! 3. Formázzuk, tetejét bevagdossuk, 50 fokos sütőben kelesztjük. Nagyon szépen megkel, kb. háromszorosára. 4. Tetejét vízzel elkevert tojássárgával megkenjük, megszórjuk magokkal. 5. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük. sütési hőfok: 180 °C sütési mód: hőlégkeveréses