Csütörtök
2017 Szeptember 21
8:41 PM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Július » 26 » Bagett
    6:23 PM
    Bagett
    sütési mód: alul-felül sütés
    előkészület: 20 perc sütés: 30 perc

    Hozzávalók 2 főre:

    20 dkg sima liszt
    10 dkg teljes kiőrlésű liszt
    (pl. rozs, tönkölybúza)
    2,5 dkg friss élesztő

    +kevés meleg víz, amennyit felvesz
    Tetejére:
    tojássárga
    magok ízlés szerint (lenmag, szezámmag, szotyi, tökmag stb.)
    elkészítés
    1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
    2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény
    tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni!
    3. Formázzuk, tetejét bevagdossuk, 50 fokos sütőben kelesztjük. Nagyon szépen megkel, kb. háromszorosára.
    4. Tetejét vízzel elkevert tojássárgával megkenjük, megszórjuk magokkal.
    5. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
    sütési hőfok: 180 °C
    sütési mód: hőlégkeveréses
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 631 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): tojássárga, futtatni, tál, hőfok, mód, víz, ropogós, bagett, sütő | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017