Péntek
2024 Április 26
9:04 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 6:23 PM
    Bagett
    sütési mód: alul-felül sütés
    előkészület: 20 perc sütés: 30 perc

    Hozzávalók 2 főre:

    20 dkg sima liszt
    10 dkg teljes kiőrlésű liszt
    (pl. rozs, tönkölybúza)
    2,5 dkg friss élesztő

    +kevés meleg víz, amennyit felvesz
    Tetejére:
    tojássárga
    magok ízlés szerint (lenmag, szezámmag, szotyi, tökmag stb.)
    elkészítés
    1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
    2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény
    tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni!
    3. Formázzuk, tetejét bevagdossuk, 50 fokos sütőben kelesztjük. Nagyon szépen megkel, kb. háromszorosára.
    4. Tetejét vízzel elkevert tojássárgával megkenjük, megszórjuk magokkal.
    5. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
    sütési hőfok: 180 °C
    sütési mód: hőlégkeveréses
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1352 | Hozzáadta:: Unicita | Címkék (kulcsszavak): tojássárga, futtatni, tál, hőfok, mód, víz, ropogós, bagett, sütő | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024