Hozzávalók:
1 kg krumpli 1 db póréhagyma 15 dkg füstölt szalonna 3 dkg vaj 4 db tojás só bors |
|
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A szalonnát felkockázzuk és vajon tepertőre sütjük. A meghámozott és megmosott krumplit a reszelő durva oldalán lereszeljük. A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Összekeverjük a hagymát, a krumplit, a tepertőt, hozzáütünk négy tojást, megsózzuk, megborsozzuk. A keveréket a tűzálló tálba simítjuk é
...
Tovább »
Kategória:
Német konyha
|
Megtekintések száma:
1470
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2013 Január 19
|
|
Hozzávalók: 1 kg krumpli 100 g húsos szalonna 1 közepes hagyma 2,5 dl alaplé (pl húsleves) 4 ek fehérborecet 1 tk közepesen csípős mustár bors csokor snidling 3-4 ek olaj só
|
| A krumplit mossuk meg alaposan és főzzük meg sós vízben, héjastól egy jó nagy lábasban. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk vékony, apró darabokra. A szalonnát is kockázzuk fel, egy serpenyőben pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát és az alaplevet és rövid ideig forraljuk együtt őket. Egy külön
...
Tovább »
Kategória:
Német konyha
|
Megtekintések száma:
3500
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 13
|
|
Hozzávalók: 60 dkg marhafartő vagy hátszín 25 dkg marhacsont 2 sárgarépa 2 petrezselyemgyökér 1 kis hagyma kis darab marhamáj és -lép 2 l víz (egy személyre 1/4 l levest számítva) 1 evőkanál só A májgombóchoz: 15 dkg marhamáj 1 kis hagyma 4 dkg zsír 1 tojás 2 zsemle kevés tej petrezselyem só bors majoránna 1 gerezd fokhagyma 7 dkg zsemlemorzsa
|
| A h
...
Tovább »
Kategória:
Német konyha
|
Megtekintések száma:
1370
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Március 31
|
| |