Hétfő
2024 November 25
10:07 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  November 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:
    1 kg liszt,
    5 dkg élesztő,
    2 kávéskanál só,
    1 kávéskanál cukor,
    langyos víz,
    liszt a tészta nyújtásához.


    Elkészítés:
    Egy bögre langyos vízbe beleszórunk egy kiskanál cukrot, belemorzsoljuk az
    élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Megsózzuk, beleöntjük a megkelt élesztőt, és apránként még annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy sima, a tál falát ... Tovább »

    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 1666 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    friss citrom leve
    fehérbors

    2 db közepes méretű kígyóuborka
    4 dl natúr joghurt
    7-8 gerezdet fokhagyma
    2 ek olivaolaj



    Az uborkát lereszeljük, vagy vékony csíkokra gyaluljuk, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen, utána jól kinyomkodjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk az uborkához az áttört fokhagymát, a joghurtot, egy kis fehérborsot, ízlés szerint citrom levet és az olivaolajat, majd jól összekeverjük.
    Akkor lesz igazi, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    ... Tovább »
    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 2004 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 17 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:50 dkg darálthús (eredetileg bárány)
    2 dl paradicsompüré
    15 dkg liszt
    5 dkg reszelt sajt
    2 padlizsán
    1 fej vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    csipetnyi őrölt szerecsendió
    1,5 dl olaj
    őrölt bors


    Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Tegyük a hagymát egy serpenyőbe a darálthússal, az olajjal, és a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal ízesítj ... Tovább »

    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 1622 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 06 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    40 dkg darált sertéshús
    1 kis doboz paradicsompüré
    olaj
    vaj
    1 kg burgonya
    szerencsedió
    babérlevélpor

    fekete bors
    2 gerezd fokhagyma
    1 nagy fej vöröshagyma
    2 evőkanál olaj


    Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, majd egy-
    két percig együtt sütjük. 
    Beletesszük a sertéshúst a doboz paradicsompürével, késhegynyi ba ... Tovább »
    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 1873 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024