előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
Hozzávalók 4 főre: 25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék 50 dkg penne 10 dkg trappista sajt ételízesítő bors só Sajtmártáshoz: 10 dkg trappista sajt (lehet füstölt sajt is) 2 púpos ek liszt 2-3 dl tej olaj 2-3 ek tejföl (nem fontos) fokhagyma granulátum szerecsendió só bors Tepsibe: olaj zsemlemorzsa Elkészítés: 1. A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük. 2. A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük. 3. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve. 4. Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik. 5. Beletesszük a fokhagyma granulátumot (lehet préselt fokhagyma is, de én nem szeretek ilyen dolgokkal vesződni :P), szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot, és lassan melegítve felforraljuk. (Nagyon kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is becsomósodhat!) 6. Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet! 7. A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával 8. Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség (én ezt még meg szoktam hinteni egy kis ételízesítővel, biztos, ami biztos), majd a mártás, végül a tészta másik fele, és az egészet megszórjuk sajttal. 9. Előmelegített sütőbe tesszük, és pirulásig sütjük. sütési hőfok: 250 °C
|