Péntek
2024 November 22
3:21 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 6:15 PM
    Zöldséges rakott tészta
    előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc

    Hozzávalók 4 főre:

    25 dkg fagyasztott mexikói
    zöldségkeverék
    50 dkg penne
    10 dkg trappista sajt
    ételízesítő
    bors

    Sajtmártáshoz:
    10 dkg trappista sajt
    (lehet füstölt sajt is)
    2 púpos ek liszt
    2-3 dl tej
    olaj
    2-3 ek tejföl (nem fontos)
    fokhagyma granulátum
    szerecsendió
     só
    bors
    Tepsibe:
    olaj
    zsemlemorzsa
    Elkészítés:
    1. A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.
    2. A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.
    3. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, és habosodásig hevítjük,
    folyamatosan kevergetve.
    4. Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik.
    5. Beletesszük a fokhagyma granulátumot (lehet préselt fokhagyma is, de én nem szeretek ilyen dolgokkal vesződni :P), szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot, és lassan melegítve felforraljuk. (Nagyon kell
    ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is becsomósodhat!)
    6. Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet!
    7. A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával
    8. Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség (én ezt még meg szoktam hinteni egy kis ételízesítővel, biztos, ami
    biztos), majd a mártás, végül a tészta másik fele, és az egészet megszórjuk sajttal.
    9. Előmelegített sütőbe tesszük, és pirulásig sütjük.
    sütési hőfok: 250 °C
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1259 | Hozzáadta:: Unicita | Címkék (kulcsszavak): mártás, meghintjük, tészta, fokhagyma, keverjük, rakott, zöldséges | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024