Gasztrokalóz
Naptár | « Március 2025 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
Statisztika |

Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
3 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 konzerv paradicsompüré
fél dl szójaszósz
3 ek méz
1 kk cseresznyepaprika krém
bors
3 ek olaj |
 |
A hagymát megpirítjuk az olajon, majd a felkockázott húst is rádobjuk, utána ráöntjük a szójaszószt, és puhára pároljuk.
...
Tovább »
Kategória:
Japán konyha
|
Megtekintések száma:
1505
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 23
|
|
Hozzávalók: 1 nagyobb fej édeskáposzta 1/2 kg darált hús előfőzött rizs 2 fej hagyma só bors paprika paradicsomlé (kb. 1 liter)
|
|
Egy nagyobb fazékba vizet teszek forrni. Az édes káposztát a torzsája mentén bevágom rézsútosan, a közepébe egy húsvillát szúrok, és beleteszem a forró vízbe. Ahogy fő a káposzta a vágás ment&e
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1223
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 20
|
|
Hozzávalók: 800 g sertéslapocka 1 fej vöröshagyma só kömény 1-2 dl víz / húsleves (ízlés szerint) A dinsztelt káposztához: 700g savanyú káposzta / 1 fej káposzta liszt (nem muszáj) zsír / olaj kb. 2 dl víz kömény só 2 ek cukor 2-3 ek ecet A burgonyás knédlihez: 1 kg burgonya 300 g liszt 1-2 db tojás só
|
|
...
Tovább »
Kategória:
Cseh konyha
|
Megtekintések száma:
1679
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 15
|
|
Hozzávalók:
1,25 kg marhahús
só
bors
4 tojás
30 dkg tejben beáztatott zsemlemorzsa
4 kanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldje
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanálnyi őrölt piros paprika
10 dkg reszelt sajt (parmezán)
1 hosszában csíkokra vágott sárgarépa
3 sült paprika
5 keménytojás |
|
...
Tovább »
|
Hozzávalók: Töltelék: 1 nagy fej finomra vágott hagyma 1 evökanál olívaolaj 2 dl marhahúsleves vagy víz 240 gramm darált marhahús 5 dkg mazsola 1 evökanál eröspaprika örlemény egy kiskanál pirospaprika só, bors 2 keményre fött tojás nyolcadokra vágva 6 olívabogyó negyedelve Tészta: 2 csésze teljes kiörlésü liszt só 10 evökanál vaj 1 dl hideg víz
|
|
Elkészítése: A mazsolát tíz percig forró vízben
...
Tovább »
|
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg rétesliszt 35 dkg finomliszt 2 kávéskanál só 10 dkg reszelt sajt 5 evőkanál olaj 2,5 dl tej 1,5 dl víz 3-3,5 dkg friss élesztő 1 teáskanál cukor A töltelékhez: 60 dkg jó minőségű virsli vagy krinolin 1 nagy fej hagyma 2 dl tejföl liszt őrölt kömény só bors | 
|
A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a reszelt sajtot. Az tejet a teáskanál cukorral összekeverve meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
...
Tovább »
Kategória:
Orosz konyha
|
Megtekintések száma:
1685
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 15
|
|
Hozzávalók: 10 dkg cékla 10 dkg fejeskáposzta 5 dkg sárgarépa 2 dkg zeller 20 dkg marhaszegy só bors 4 dl tejföl 0,5 dl olaj 5 dkg vöröshagyma 1 fej fokhagyma 1 dl paradicsomlé 3 csomag kapor 3 cl ecet 5 dkg burgonya 3 dl húsleves vagy alaplé fekete rozskenyér | 
|
A zöldségeket megtisztítjuk, és vastag metéltre vágjuk. A hagymát feldaraboljuk, olajon megfonnyasztjuk. A marhahúst apró kockákra vágjuk, és megpároljuk a hagymán. Borsozzuk, majd adunk hozzá fok
...
Tovább »
Kategória:
Orosz konyha
|
Megtekintések száma:
3305
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 15
|
|
Hozzávalók: 2 kiló paprika (én bogyiszlóiból csinálom) 50-60 dkg hagyma 50-60 dkg paradicsom vagy egy doboz (½ liter) paszírozott paradicsom 50 dkg füstölt kolbász pirospaprika só olaj, vagy zsír | 
|
A lecsót többféleképpen készítik. Nem csak Magyarországon, hanem gyakorlatilag - ilyen olyan formában - a mediterráneum minden országában megtalálható. A magyar lecsó
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1230
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 14
|
|
Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús 40 dkg vörösabab 25 dkg hámozott paradicsom 25 dkg morzsolt kukorica 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csípős zöldpaprika 1 kávéskanál chili só, bors, babérlevél | 
|
A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük, és bő ví
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 70 dkg borjúszegy 3 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1 vöröshagyma 1 zeller 3 burgonya 1 citrom leve 3 levél lestyán 1 dl tejföl 1/2 teáskanál bors só 1 csokor petrezselyemzöld
|  | A borjúszegyet felkockázzuk, és megfőzzük. Eközben a hagymát felaprózzuk, üvegesre pároljuk a felkockázott zellerrel, burgonyával és a felkarikázott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel együtt. Ezután hozzáadjuk a leveshez, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A petrezse
...
Tovább »
Kategória:
Román konyha
|
Megtekintések száma:
1545
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 01
|
| |