Kedd
2024 Április 30
12:26 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • « 1 2 3 4 5 6 7 ... 15 16 »
    Hozzávalók:

    ½ kg darálthús
    1 kg krumpli
    ½  kg füstölt kolbász
    pirospaprika
    hagyma
    majoranna
    feketebors
    2 l húsleves alaplé
    ½ kg zöldborsó
    liszt
    fokhagyma
    olaj



    Készítsünk pörköltalapot a hozávalókból, de a felkarikázott kolbászt is tegyük hozzá. Dobjuk rá a darálthúst és addig kavargassuk, amíg meg nem barnul. Közben fűszerezzük. Adjuk hozzá a húslevest, és a felkockázott krumplit a borsóval együtt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, készítsünk fokhagymás rántást (mint a bablevesnél) és azt is keverjük bele. Nokedlival, vagy csipetkével tálaljuk, de kenyérrel is kitűnő.
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1375 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 05 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    3 fej nagyobb hagyma
    2 kg krumpli
    ½ kg savanyúkáposzta
    ½ kg lángolt kolbász
    zsír

    fekete és fehér bors
    fokhagymagranulátum
    szárnyas fűszerkeverék
    tejföl
    pirospaprika

    A hagymát, krumplit és kolbászt felkarikázzuk. Ne felejtsük el a hagymát és a krumplit előtte megtisztítani, illetve meghámozni. Egy tepsit kenjünk ki zsírral (nem olajjal!) és fektessünk bele egy réteg krumplit, hagymát, kolbászt és káposztát, ebben a sorrendben. Ezt ismételjük mindaddig, amíg a hozzávalók elfogynak. A végén a tetejére krumpli kerüljön. Minden egyes elkészült réteget fűszerezzünk meg a fenti fűszerekkel. A tetejére pirospaprikával elkevert tejfölt öntsünk.
    Fedjük le alufóliával, és felmelegített sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuh ... Tovább »
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 3477 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 05 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1 kg zöldborsó vagy Bonduelle fagyasztott zsenge zöldborsó
    1 evőkanál étolaj

    2 evőkanál liszt

    6 dl tej


    cukor

    Elkészítés:

    A zöldborsót az olajon megpárolom, sózom-cukroz ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1500 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Szeptember 23 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:

    80 dkg sertésmáj
    1 nagy fej vöröshagyma
    3 evőkanál olaj
    1 csapott evőkanál pirospaprika
    1 teáskanál majoranna



    Elkészítés:

    A sertésmájat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
    Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a pirospaprikával, a majoránnával ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1165 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Szeptember 23 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    50 dkg feles borsó (zöld, száraz)
    30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt)
    25 dkg füstölt szalonna
    50 dkg póréhagyma
    1 db zellergumó
    1 db vastag sárgarépa
    1 csomó zeller zöld
    30 dkg szafaládé (vagy debreceni) megfőzve

    őrölt bors



    A feles borsót leöblítjük és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A borsót, a húst és a füstölt szalonnát egy nagy lábasba tesszük és ráöntünk 2 liter vizet. Addig főzzük, amíg fel nem forr. Közben megmossuk a póréhagymát (ha szükséges leszedjük róla a fonn ... Tovább »
    Kategória: Holland konyha | Megtekintések száma: 2170 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Augusztus 06 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    300 g marhalábszár
    300 g füstölt csülök
    150 g lángolt kolbász
    100 g zsír
    200 g burgonya
    150 g vegyes zöldség
    100 g gomba
    100 g vöröshagyma
    50 g reszelt tészta
    150 g zöldpaprika
    paradicsom
    20 g fokhagyma
    5 g kömény

    csöves paprika (ízlés szerint)
    20 g fűszerpaprika 


    Az apró kockára vágott vöröshagymát zsírban átpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a 2 x 2 cm-es kockára vágott marha lábszárat, a kicsontozott kockára vágott fü ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1112 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Augusztus 06 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 2 főre:
    4-6 csirkecomb
    2 szál póréhagyma>
    A marináláshoz:
    ½ csésze szójaszósz
    ½ csésze szaké
    ½ csésze mirin (édes rizsbor)
    A teriyaki szószhoz:
    2 ek cukor
    3 ek szójaszósz
    4 ek mirin


    A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).
    Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a combokról.
    Kevés olajat k ... Tovább »
    Kategória: Japán konyha | Megtekintések száma: 1266 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:
    75 dkg savanyú káposzta
    20 dkg marhafelsál
    20 dkg sertéslapocka
    20 dkg füstölt oldalas
    1 fej hagyma
    1 gerezd fokhagyma
    2 babérlevél
    1 pohár vörösbor

    bors
    olaj


    A savanyú káposztát kevés vízben félpuhára fűzzük. Olajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst. Pár perc múlva beletesszük a füstölt oldalast, felöntjük a borral, és lefedve 1 órát fűzzük. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sertéslapockát. Sóval, borssal, babérlevéllel ízes ... Tovább »
    Kategória: Lengyel konyha | Megtekintések száma: 2075 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    75 dkg tehéntúró
    25 dkg margarin
    4 tojás sárgája
    25 dkg porcukor
    3 ek. zselatin
    1 cs. gyümölcszselé-por
    mazsola
    dió
    bármilyen gyümölcs a díszítéshez


    A vajat habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a tojássárgákat, majd apródonként az áttört túrót. Nagyon alaposan, habosra kikeverjük. A 3 ek. zselatint feloldjuk kb. 2 dl vízben, pici citromlét és 1-2 kk. porcukrot adunk hozzá. Kihűlés után szűrőn át lassan beleöntjük a túrókrémbe, miközben állandóan keverjük. Beletesszük a mazsolát, apróra ... Tovább »

    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 1794 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (túrós burek):
    50 dkg túró
    16 db készen kapható réteslap
    2 tojás
    2 pohár tejföl
    10 dkg reszelt sajt


    Hozzávalók (húsos burek):
    1 nagyobb fej vöröshagyma
    1 kg darált hús
    6 tojás
    3 dl tejföl
    1 dl tej
    1 dl ásványvíz
    3 ek olaj

    bors
    ételízesítő





    Túrós burek:
    A túrót az egyik tojással, sóval és 6 db öszetördelt réteslappal jól elkeverjük. Kiterítünk két egymásra helyeze ... Tovább »
    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 3466 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024