Gasztrokalóz
Naptár | « Április 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|
Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 15 16 »
Hozzávalók:
½ kg darálthús 1 kg krumpli ½ kg füstölt kolbász pirospaprika hagyma majoranna feketebors 2 l húsleves alaplé ½ kg zöldborsó liszt fokhagyma olaj
|
|
Készítsünk pörköltalapot a hozávalókból, de a felkarikázott kolbászt is tegyük hozzá. Dobjuk rá a darálthúst és addig kavargassuk, amíg meg nem barnul. Közben fűszerezzük. Adjuk hozzá a húslevest, és a felkockázott krumplit a borsóval együtt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, készítsünk fokhagymás rántást (mint a bablevesnél) és azt is keverjük bele. Nokedlival, vagy csipetkével tálaljuk, de kenyérrel is kitűnő.
|
Hozzávalók:
3 fej nagyobb hagyma 2 kg krumpli ½ kg savanyúkáposzta ½ kg lángolt kolbász zsír só fekete és fehér bors fokhagymagranulátum szárnyas fűszerkeverék tejföl pirospaprika
A hagymát, krumplit és kolbászt felkarikázzuk. Ne felejtsük el a hagymát és a krumplit előtte megtisztítani, illetve meghámozni. Egy tepsit kenjünk ki zsírral (nem olajjal!) és fektessünk bele egy réteg krumplit, hagymát, kolbászt és káposztát, ebben a sorrendben. Ezt ismételjük mindaddig, amíg a hozzávalók elfogynak. A végén a tetejére krumpli kerüljön. Minden egyes elkészült réteget fűszerezzünk meg a fenti fűszerekkel. A tetejére pirospaprikával elkevert tejfölt öntsünk. Fedjük le alufóliával, és felmelegített sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuh
...
Tovább »
|
Hozzávalók:1 kg zöldborsó vagy Bonduelle fagyasztott zsenge zöldborsó 1 evőkanál étolaj 2 evőkanál liszt 6 dl tej só cukor
Elkészítés:
A zöldborsót az olajon megpárolom,
sózom-cukroz
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1500 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Szeptember 23
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertésmáj 1 nagy fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 teáskanál majoranna |
| Elkészítés:
A sertésmájat megmossuk, konyhai
papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát
megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk
benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés
mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a
pirospaprikával, a majoránnával
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1165 |
Hozzáadta:: Unicita |
Dátum: 2011 Szeptember 23
|
|
Hozzávalók: 50 dkg feles borsó (zöld, száraz) 30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt) 25 dkg füstölt szalonna 50 dkg póréhagyma 1 db zellergumó 1 db vastag sárgarépa 1 csomó zeller zöld 30 dkg szafaládé (vagy debreceni) megfőzve só őrölt bors
|
| A feles borsót leöblítjük és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A borsót, a húst és a füstölt szalonnát egy nagy lábasba tesszük és ráöntünk 2 liter vizet. Addig főzzük, amíg fel nem forr. Közben megmossuk a póréhagymát (ha szükséges leszedjük róla a fonn
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 300 g marhalábszár 300 g füstölt csülök 150 g lángolt kolbász 100 g zsír 200 g burgonya 150 g vegyes zöldség 100 g gomba 100 g vöröshagyma 50 g reszelt tészta 150 g zöldpaprika paradicsom 20 g fokhagyma 5 g kömény só csöves paprika (ízlés szerint) 20 g fűszerpaprika
|
| Az apró kockára vágott vöröshagymát zsírban átpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a 2 x 2 cm-es kockára vágott marha lábszárat, a kicsontozott kockára vágott fü
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1112 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Augusztus 06
|
|
Hozzávalók 2 főre: 4-6 csirkecomb 2 szál póréhagyma> A marináláshoz: ½ csésze szójaszósz ½ csésze szaké ½ csésze mirin (édes rizsbor) A teriyaki szószhoz: 2 ek cukor 3 ek szójaszósz 4 ek mirin |
| A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).
Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután
kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a
combokról. Kevés olajat k
...
Tovább »
Kategória: Japán konyha |
Megtekintések száma: 1266 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 Július 30
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg savanyú káposzta 20
dkg marhafelsál 20 dkg sertéslapocka 20 dkg füstölt oldalas 1 fej
hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 babérlevél 1 pohár vörösbor só bors olaj |
| A savanyú káposztát kevés vízben félpuhára fűzzük.
Olajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a
kockákra vágott marhahúst. Pár perc múlva beletesszük a füstölt
oldalast, felöntjük a borral, és lefedve 1 órát fűzzük. Hozzáadjuk a
nagyobb darabokra vágott sertéslapockát. Sóval, borssal, babérlevéllel
ízes
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 75 dkg tehéntúró 25 dkg margarin 4
tojás sárgája 25 dkg porcukor 3 ek. zselatin 1 cs.
gyümölcszselé-por mazsola dió bármilyen gyümölcs a díszítéshez |
|
A vajat habosra keverjük a
porcukorral, belekeverjük a tojássárgákat, majd apródonként az áttört
túrót. Nagyon alaposan, habosra kikeverjük. A 3 ek. zselatint feloldjuk
kb. 2 dl vízben, pici citromlét és 1-2 kk. porcukrot adunk hozzá.
Kihűlés után szűrőn át lassan beleöntjük a túrókrémbe, miközben
állandóan keverjük. Beletesszük a mazsolát, apróra
...
Tovább »
|
Hozzávalók (túrós burek): 50 dkg túró 16 db készen kapható réteslap 2 tojás 2 pohár tejföl 10 dkg reszelt sajt só
Hozzávalók (húsos burek): 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 kg darált hús 6 tojás 3 dl tejföl 1 dl tej 1 dl ásványvíz 3 ek olaj só bors ételízesítő
|
| Túrós burek: A túrót az egyik tojással, sóval és 6 db öszetördelt réteslappal jól
elkeverjük. Kiterítünk két egymásra helyeze
...
Tovább »
|
|