Fetás-olívás polenta - 26 Július 2011 - Recepttár - Gasztrokalóz
Szombat
2017 Február 25
1:06 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Július » 26 » Fetás-olívás polenta
    6:45 PM
    Fetás-olívás polenta
    előkészület: 5 perc
    főzés: 10 perc
    sütés: 30 perc
    Hozzávalók 4 főre:
    25 dkg kukoricadara
    7 dl víz
    2 ek olívaolaj
    20 dkg feta sajt
    olajbogyó

    bors



    Elkészítés:
    1. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
    2. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük a
    kukoricadarát (csomósodásra hajlamos!).
    3. Mikor megpuhult a dara, és már kezd besűrűsödni (mikor már inkább tapad a fakanálhoz, mint az edény
    oldalához), hozzáadjuk az olívaolajat, a feta sajtot és az olajbogyót.
    4. Ha még szükségesnek érezzük (mivel a feta sajt elég sós), sózzuk, borsozzuk.
    5. A polentát egy olyan kisebb méretű tepsibe öntjük, aminek szeretnénk, hogy felvegye a formáját. Kb. 1 órát
    hagyjuk hűlni.
    6. Mikor kihűlt, könnyen ki lehet borítani a tepsiből, ekkor tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és olívaolajjal
    vékonyan kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
    sütési hőfok: 200 °C
    sütési mód: alul-felül sütés
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 544 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): kockákra, fetás, fekarikázzuk, olívás, vágjuk, tepsi, polenta | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017