Hozzávalók 4 főre:
25 dkg kukoricadara
7 dl víz
2 ek olívaolaj
20 dkg feta sajt
olajbogyó
só
bors |
|
Elkészítés:
1. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
2. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük a
kukoricadarát (csomósodásra hajlamos!).
3. Mikor megpuhult a dara, és már kezd besűrűsödni (mikor már inkább tapad a fakanálhoz, mint az edény
oldalához), hozzáadjuk az olívaolajat, a feta sajtot és az olajbogyót.
4. Ha még szükségesnek érezzük (mivel a feta sajt elég sós), sózzuk, borsozzuk.
5. A polentát egy olyan kisebb méretű tepsibe öntjük, aminek szeretnénk, hogy felvegye a formáját. Kb. 1 órát
hagyjuk hűlni.
6. Mikor kihűlt, könnyen ki lehet borítani a tepsiből, ekkor tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és olívaolajjal
vékonyan kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
|