Hozzávalók: 30 dkg darált marhahús 20 dkg főtt sonka 1 vöröshagyma 1 sárgarépa 3
tojás 10 dkg Gauda sajt 2,5 dl tej 2 evőkanál vaj 15 dkg
zsemlemorzsa 5 evőkanál liszt egy csokor petrezselyem só fehérbors kakukkfű szerecsendió
A hagymát nagyon apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon üvegesre pirítjuk,
de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon. Folyamatos kavarás mellett,
meghintjük egy kevés lisztel, majd két perc sütés után felöntjük tejjel
és egy kevés vízzel, majd felforraljuk. Félretesszük, miután kihűlt,
hozzáadunk egy felvert tojást, jól elkeverjük. Most a darált marhahúst olajon megsütjük, majd a reszelt répát és
kakukkfüvet is hozzáadjuk és még egy rövid ideig együtt pároljuk. A
sonkát nagyon apróra vágjuk és összekeverjük a reszelt Gauda sajttal.
Ezután a darált húshoz, és a sonkás krémhez keverjük az egészet, majd
jól összedolgozzuk. A masszát egy órára a hűtőbe rakjuk.