Hozzávalók: 50 dkg feles borsó (zöld, száraz) 30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt) 25 dkg füstölt szalonna 50 dkg póréhagyma 1 db zellergumó 1 db vastag sárgarépa 1 csomó zeller zöld 30 dkg szafaládé (vagy debreceni) megfőzve só őrölt bors
|
| A feles borsót leöblítjük és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A borsót, a húst és a füstölt szalonnát egy nagy lábasba tesszük és ráöntünk 2 liter vizet. Addig főzzük, amíg fel nem forr. Közben megmossuk a póréhagymát (ha szükséges leszedjük róla a fonn
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 30 dkg darált marhahús 20 dkg főtt sonka 1 vöröshagyma 1 sárgarépa 3
tojás 10 dkg Gauda sajt 2,5 dl tej 2 evőkanál vaj 15 dkg
zsemlemorzsa 5 evőkanál liszt egy csokor petrezselyem só fehérbors kakukkfű szerecsendió |
| A hagymát nagyon apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon üvegesre pirítjuk,
de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon. Folyamatos kavarás mellett,
meghintjük egy kevés lisztel, majd két perc sütés után felöntjük tejjel
és egy kevés vízzel, majd felforraljuk. Félretesszük, miután kihűlt
...
Tovább »
| |