Hozzávalók:
1 db 3-4 kilós konyhakész pulyka só, bors 5 dl víz 3 fej hagyma 1 babérlevél a pulyka mája 12 dkg olvasztott vaj 1 csomó petrezselyem 5 szelet pirított fehér kenyér 12,5 dkg kolbásztöltelék 3 szál friss zsálya szerecsendió 2 nagy vékony szelet szalonna 1 csomó leveszöldség 1,25 dl félszáraz fehérbor vagy száraz sherry 2 dl friss tejföl 1,25 dl tejszín 3 dkg liszt
|
|
A belsőségeket kivesszük a pulyká
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, fél liter langyos tej, 5 dkg élesztő, 10 dkg puha vaj, 2 evőkanál cukor, 1 kiskanál só, villával enyhén felvert tojássárgája. | |
Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik). A megkelt
...
Tovább »
|
Hozzávalók: » 2 csésze bébirépa » 1 vöröshagyma » 1 zöld kaliforniai paprika » 1 piros kaliforniai paprika » 2 gerezd fokhagyma » 1 ek. fűszersó » 1,3-1,8 kg csontos sertésborda » 1 doboz (40 dkg) paradicsomkonzerv » 2 ek. víz » 1 ek. kukoricakeményítő » frissen főtt rizs
|
| Dolgozzuk össze egy edényben a répát, az összevágott hagymát, a felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát és a fűszersót. A csontok mentén felvágott és fűszersóval meghintet húst is tegyük az edénybe. A paradicsomot a lev&eacu
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 75 dkg gesztenye 2 dl tej 1 szikkadt zsemle 10 dkg vaj 30 dkg sertéshús 2 tojás 1/2 teáskanál bors 1 teáskanál majoránna 1 konyhakész 3 kg-os pulyka 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió 10 dkg vékony bacon szalonna 50 dkg aszalt szilva 3 dl vörösbor 3 ek. cukor 3 szegfűszeg 1 vöröshagyma 25 dkg csiperkegomba 25 dkg rizs 2 ek. paradicsompüré 2 ek. liszt
|
|
A gesztenyét bevagdossuk, majd megsütjük, hogy a héja felrepedjen. Ekkor meghámozzuk, majd a megtisztított geszteny&eacut
...
Tovább »
| |