Péntek
2024 November 22
8:48 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  November 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:

    1 ek vaj
    2 fej hagyma
    1 zöldpaprika
    2 paradicsom
    ½ kg marhahús apróra vágva
    1l marhahúsleves
    6-8 hámozott éretlen banán


    Cseréplábasban pirítsuk barnára a hagymát a vajban. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Öntsük hozzá a levest és szükség szerint sózzunk utána. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 10-15 percig, majd adjuk hozzá a húst és a banánt. Főzzük tovább, amíg a hús meg nem puhul. Rizzsel tálaljuk.
    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 1837 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (4-5 személyre):

    1,5 kg csirkehús vegyesen
    6 dkg vaj
    4 fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 ek csipős paprika
    3 szem paradicsom
    1 kemény főtt tojás fejenként.


    A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk. Tegyük hozzá a paprikát, a csirkedara-bokat, pirítsuk 5 percig. Ezután tegyük bele a paradicsomot, a vajat és annyi vizet, hogy félig befedje a csirkét. Lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Ha kész, adjuk hozzá a keménytojásokat és főzzük még 5-6 percig.< ... Tovább »
    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 1469 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:Fél ek koriander mag
    25 dkg marha darálthús
    25 dkg sertés darálthús
    1-2 csipetnyi őrölt szegfűszeg
    Negyed tk őrölt szerecsendió
    1 dkg zsemlemorzsa
    Só, bors
    Tálaláshoz:
    csemege uborka szeletek, paradicsom szeletek, ropogós saláta levél (jégsaláta vagy római saláta), ementáli vagy gruyere sajt, ketchup, mustár, majonéz, zsemle
    A koriander magot mozsárban porrá törjük. Egy nagy tálban elkeverjük a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 4 gombócot formálunk a masszából, a két ... Tovább »
    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 1258 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 11 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    20 dkg liszt
    5 ek. porcukor
    5 tojás
    3,5 dl tej

    4 banán
    földimogyoró
    vagy salátaolaj a sütéshez
    A többihez:
    2 ek. porcukor
    1 tk. őrölt fahéj
    3 banán
    1 tk. citromlé
    2 tojásfehérje kemény habja



    Keverjük össze a lisztet, 5 ek. porcukrot, 5 tojást. Villával nyomkodjuk szét a banánt, keverjük el jól a tejjel, öntsük a lisztes masszához. A szokásos módon, kissé vastagabb palacsintákat süssünk. Szitán törjük át a többi banánt, a tojásfehérje kiv&e ... Tovább »
    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 1377 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 07 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024