Gasztrokalóz
Naptár | « Április 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|
Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
« 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 »
Hozzávalók: 25 dkg rizs 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csípős zöldpaprika 10 dkg reszelt füstölt sajt 1 nagy csokor petrezselyemzöld 4 evőkanál olívaolaj só (ízlés szerint) 1/2 citrom leve
|
| Két evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott és lecsurgatott rizst, majd ráöntünk 1 liternyi vizet. Megöntözzük a citrom kicsavart és átszűrt levével, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Eközben a megtisztított vöröshagymát, a fokhagymát és a megmosott zöldpaprikát valamint a petrezselyemzöldet ledaráljuk, és a maradék olajon átpirítjuk. Ezut
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma 1 1/2 dl száraz fehérbor 1 púpozott evőkanál finomliszt 3 dkg margarin só ízlés szerint törött fehér bors a tetejére 2 kicsi (szokásos) kifli 4 evőkanál reszelt sajt
|
| A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom. A kifliket hosszában kettévágom, így négy szeletet kapok. Elosztom rajtuk a reszelt sajtot. A margarinon megfonnyasztom a hagymát. Rászórom a lisztet és kevergetve néhány percig pirítom. Ezután ráöntöm a bort és még egyliternyi vizet, majd sóval és fehér borssal fűszerezem. Legalább 1/2
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
3 adag marhapörkölt 40 dkg héjában főtt burgonya 20 dkg zöldbab 1 padlizsán 4 zöldpaprika 2 szál sárgarépa 1 kis doboz vörösbabkonzerv 10 dkg párolt rizs 2 tojás, 4 dl joghurt só 1 fej vöröshagyma 2 dkg margarin a tepsihez: 1 dkg margarin 1 evőkanál zsemlemorzsa
|
| Közepes tepsit bekenek margarinnal és morzsával beszórom. A főtt burgonyát vékonyan felkarikázom, a zöldbabot feldarabolom, a padlizsánt felszeletelem és mindkét oldalán besózom (így kiengedi keserű levét). A zöldpaprikát kicsumázom, karikákra vágom, a répát feldarabolom
...
Tovább »
Kategória: Bolgár konyha |
Megtekintések száma: 1741 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2012 Március 03
|
|
Hozzávalók:
50 dkg marhafartő
1/2 dl olaj
10-12 dkg zsemlemorzsa
3 tojás
2 dl tejföl
1 teáskanál liszt
1 mokkáskanál törött bors
ízlés szerint só |
| A marhahúst 8 szeletre vágjuk, széleit bevagdossuk, és húsvágó deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalát is ugyanígy előkészítjük. (Addig-addig mártogatjuk a morzsába, és addig veregetjük, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa.) Kuktafazékba öntjük az olajat
...
Tovább »
Kategória: Magyar konyha |
Megtekintések száma: 1343 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2012 Március 03
|
|
Hozzávalók:
2 db erőleveskocka 30 dkg lencse 10 dkg szalonna 2 paradicsom 2 sárgarépa 2 gerezd fokhagyma 1 dl száraz vörösbor 1 dl étolaj só őrölt feketebors babérlevél chilipaprika |
|
Kategória: Finn konyha |
Megtekintések száma: 1400 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2012 Február 04
|
|
Hozzávalók:
200g zellerszár 200g zöldbab (ceruzabab) 2 közepes paradicsom 1 kígyóuborka 10 szem olívabogyó 1 citrom leve pár szál petrezselyem só, frissen őrölt bors 3-4 fokhagyma összezúzva 2 kiskanál dijoni mustár 2-3 ek majonéz 1 kiskanál borecetkevés olaj |
|
Az összetevőket lemossuk, majd felaprítjuk őket. Egy nagyobb edénybe rétegenként beletesszük a zelle
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
1 ek vaj 2 fej hagyma 1 zöldpaprika 2 paradicsom ½ kg marhahús apróra vágva 1l marhahúsleves 6-8 hámozott éretlen banán |
|
Cseréplábasban pirítsuk barnára a hagymát a vajban. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Öntsük hozzá a levest és szükség szerint sózzunk utána. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 10-15 percig, majd adjuk hozzá a húst és a banánt. Főzzük tovább, amíg a hús meg nem puhul. Rizzsel tálaljuk.
|
Hozzávalók (4-5 személyre):
1,5 kg csirkehús vegyesen 6 dkg vaj 4 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ek csipős paprika 3 szem paradicsom 1 kemény főtt tojás fejenként. |
|
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk. Tegyük hozzá a paprikát, a csirkedara-bokat, pirítsuk 5 percig. Ezután tegyük bele a paradicsomot, a vajat és annyi vizet, hogy félig befedje a csirkét. Lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Ha kész, adjuk hozzá a keménytojásokat és főzzük még 5-6 percig.<
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
½kg főtt,
apró szemű szárazbab 1 ek csípős
paprikakrém
1 fej apróra vágott hagyma 3 gerezd fokhagyma
1/4 kg
apróra vágott puha kolbász 1 kk koriander 2 szem krumpli reszelt
márványsajt
12 db forró tortilla |
|
A krumplikat vágjuk kockára és főzzük meg. A hagymát, fokhagymát fonnyasszuk meg kicsit és keverjük össze a kolbásszal, paprikakrémmel, korianderrel és a babbal. Osszuk
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 50 dkg darált bárányhús (esetleg pulyka, vagy sertés) 1 karéj régi kenyér 10 dkg feta sajt 1 vöröshagyma só frissen őrölt bors 1 teáskanál szárított mentalevél liszt olívaolaj |
|
A kenyeret megszabadítom a héjától, majd egy kevés vízbe beáztatom. Amíg ázik, addig összekeverem a húst a nagyon apróra vágott hagymával, a finomabbik res
...
Tovább »
Kategória: Albán konyha |
Megtekintések száma: 1410 |
Hozzáadta:: hardapa |
Dátum: 2011 December 18
|
|
|