Kedd
2024 Április 30
8:42 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 »
    Hozzávalók:

    25 dkg rizs
    1 nagy fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1 csípős zöldpaprika
    10 dkg reszelt füstölt sajt
    1 nagy csokor petrezselyemzöld
    4 evőkanál olívaolaj
    só (ízlés szerint)
    1/2 citrom leve



    Két evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott és lecsurgatott rizst, majd ráöntünk 1 liternyi vizet. Megöntözzük a citrom kicsavart és átszűrt levével, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Eközben a megtisztított vöröshagymát, a fokhagymát és a megmosott zöldpaprikát valamint a petrezselyemzöldet ledaráljuk, és a maradék olajon átpirítjuk. Ezut ... Tovább »
    Kategória: Spanyol konyha | Megtekintések száma: 2045 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    50 dkg vöröshagyma
    1 1/2 dl száraz fehérbor
    1 púpozott evőkanál finomliszt
    3 dkg margarin

    ízlés szerint törött fehér bors
    a tetejére 2 kicsi (szokásos) kifli
    4 evőkanál reszelt sajt



    A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom. A kifliket hosszában kettévágom, így négy szeletet kapok. Elosztom rajtuk a reszelt sajtot.
    A margarinon megfonnyasztom a hagymát. Rászórom a lisztet és kevergetve néhány percig pirítom. Ezután ráöntöm a bort és még egyliternyi vizet, majd sóval és fehér borssal fűszerezem. Legalább 1/2 ... Tovább »
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1294 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    3 adag marhapörkölt
    40 dkg héjában főtt burgonya
    20 dkg zöldbab
    1 padlizsán
    4 zöldpaprika
    2 szál sárgarépa
    1 kis doboz vörösbabkonzerv
    10 dkg párolt rizs
    2 tojás, 4 dl joghurt

    1 fej vöröshagyma
    2 dkg margarin
    a tepsihez:
    1 dkg margarin
    1 evőkanál zsemlemorzsa


    Közepes tepsit bekenek margarinnal és morzsával beszórom. A főtt burgonyát vékonyan felkarikázom, a zöldbabot feldarabolom, a padlizsánt felszeletelem és mindkét oldalán besózom (így kiengedi keserű levét). A zöldpaprikát kicsumázom, karikákra vágom, a répát feldarabolom ... Tovább »
    Kategória: Bolgár konyha | Megtekintések száma: 1741 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)


    Hozzávalók:

    50 dkg marhafartő
    1/2 dl olaj
    10-12 dkg zsemlemorzsa
    3 tojás
    2 dl tejföl
    1 teáskanál liszt
    1 mokkáskanál törött bors
    ízlés szerint só


    A marhahúst 8 szeletre vágjuk, széleit bevagdossuk, és húsvágó deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalát is ugyanígy előkészítjük. (Addig-addig mártogatjuk a morzsába, és addig veregetjük, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa.) Kuktafazékba öntjük az olajat ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1343 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    2 db erőleveskocka

    30 dkg lencse
    10 dkg szalonna
    2 paradicsom
    2 sárgarépa
    2 gerezd fokhagyma
    1 dl száraz vörösbor
    1 dl étolaj

    őrölt feketebors
    babérlevél
    chilipaprika

    Kategória: Finn konyha | Megtekintések száma: 1400 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Február 04 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    200g zellerszár
    200g zöldbab (ceruzabab)
    2 közepes paradicsom
    1 kígyóuborka
    10 szem olívabogyó
    1 citrom leve
    pár szál petrezselyem
    só, frissen őrölt bors
    3-4 fokhagyma összezúzva
    2 kiskanál dijoni mustár
    2-3 ek majonéz
    1 kiskanál borecet
    kevés olaj

    Az összetevőket lemossuk, majd felaprítjuk őket. Egy nagyobb edénybe rétegenként beletesszük a zelle ... Tovább »

    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 2038 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 20 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    1 ek vaj
    2 fej hagyma
    1 zöldpaprika
    2 paradicsom
    ½ kg marhahús apróra vágva
    1l marhahúsleves
    6-8 hámozott éretlen banán


    Cseréplábasban pirítsuk barnára a hagymát a vajban. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Öntsük hozzá a levest és szükség szerint sózzunk utána. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 10-15 percig, majd adjuk hozzá a húst és a banánt. Főzzük tovább, amíg a hús meg nem puhul. Rizzsel tálaljuk.
    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 1778 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (4-5 személyre):

    1,5 kg csirkehús vegyesen
    6 dkg vaj
    4 fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 ek csipős paprika
    3 szem paradicsom
    1 kemény főtt tojás fejenként.


    A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk. Tegyük hozzá a paprikát, a csirkedara-bokat, pirítsuk 5 percig. Ezután tegyük bele a paradicsomot, a vajat és annyi vizet, hogy félig befedje a csirkét. Lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Ha kész, adjuk hozzá a keménytojásokat és főzzük még 5-6 percig.< ... Tovább »
    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 1410 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    ½kg főtt, apró szemű szárazbab
    1 ek csípős paprikakrém
    1 fej apróra vágott hagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1/4 kg apróra vágott puha kolbász
    1 kk koriander
    2 szem krumpli
    reszelt márványsajt
    12 db forró tortilla


    A krumplikat vágjuk kockára és főzzük meg. A hagymát, fokhagymát fonnyasszuk meg kicsit és keverjük össze a kolbásszal, paprikakrémmel, korianderrel és a babbal. Osszuk ... Tovább »
    Kategória: Mexikói konyha | Megtekintések száma: 1324 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    50 dkg darált bárányhús (esetleg pulyka, vagy sertés)
    1 karéj régi kenyér
    10 dkg feta sajt
    1 vöröshagyma

    frissen őrölt bors
    1 teáskanál szárított mentalevél
    liszt
    olívaolaj


    A kenyeret megszabadítom a héjától, majd egy kevés vízbe beáztatom. Amíg ázik, addig összekeverem a húst a nagyon apróra vágott hagymával, a finomabbik res ... Tovább »
    Kategória: Albán konyha | Megtekintések száma: 1410 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 18 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024