Gasztrokalóz
Naptár | « November 2024 » | H | K | Sze | Cs | P | Szo | V | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|
Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
Kategória:
Zsidó ételek
|
Megtekintések száma:
756
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2018 Április 05
|
|
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
50 dkg savanyúkáposzta
1 nagy fej lilahagyma
20 dkg füstöltkolbász
1 ek pirospaprika
1 tk ételízesítő
1 tk fokhagymagranulátum
1 tk majoranna
bors
só
A lilahagymát apróra vágjuk, a kolbászt felszeleteljük. A kolbászt félig lesütjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük Ezután jöhet a pirospaprika, majd felöntjük kb 1 liter vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a többi fűszert. Amikor félig megfőtt, a lecsöpögtetett káposztát is hozzátesszük és alaposan elkeverjük. Amikor a burgonya megfőtt, tálalhatjuk. Kenyérrel igazán kitűnő egytálétel.
|
Kategória:
Thai konyha
|
Megtekintések száma:
1138
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2015 Április 22
|
|
Hozzávalók:
8 tojás
1 fej karfiol
1 csomó újhagyma
50 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál étolaj
3 evőkanál vaj
3 evőkanál finomliszt
1 és 1/4 evőkanál curry
2,5 dl főzőtejszín
só
frissen őrölt fekete bors |
|
A rózsáira szedett karfiolt 1/4l forrásban levő sós vízben 10 percig főzöm. A tojásokat keményre főzöm, megpucolom és felnegyedelem. A csíkokra vágott húst magas falú
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1295
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2014 Június 09
|
|
Hozzávalók:
80 dkg savanyúkáposzta
1 fej vöröshagyma
25 dkg füstöltkolbász
2 dl csirke alaplé
1 pohár tejföl
1 kanál liszt
Só
Bors
pirospaprika |
|
Készítsünk pörkölt alapot. Keverjük bele a megmosott káposztát, majd öntsük fel a csirke alaplével. Amikor a káposzta már majdnem megfőtt, adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt. A tejfölben keverjük simára a lisztet és habarjuk be vele a káposztát.
Jó étvágyat!<
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1371
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2014 Június 09
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
0,5 kg finomliszt
4 dl víz
5 dkg élesztő
1 dl olaj
1 tk cukor
3 tk só
1-2 gerezd fokhagyma
A feltéthez:
3-4 dl tejföl
2-3 fej vörös, vagy lila hagyma
20 dkg bacon
só
bors
|
|
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 2-3 kanál langyos vízben. A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Lassan adagolva a vizet és az olajat egysége
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1355
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2014 Június 07
|
|
Hozzávalók:
½ kg gomba
2 dl 100%-os paradicsomlé
só
bors
2 tk bazsalikom
1 tk oregano
étolaj |
|
A gombát nagyobb kockákra vágjuk, a tönkjével együtt. Kevés olajon, fedő alatt
...
Tovább »
|
Egy négy literes fazékba tegyünk három liter vizet és a vizbe rakjunk egy kilo fris disznóhust, az "tarjából" vagy a lábszár részéből, a hust vagdaljuk fel porcziokba a vizbe, tegyünk sót és három, négy czikk megtisztitott fokhagymát. Ezt lehet füstös husból is késziteni sokan épen füstölt disznó lábbal szeretik a kaszás lét. Ha a hus jó puhára megfőtt, szürjük le a levest szitán keresztül, azért hogy a husból kihullott apró csontokat eltávolitsuk a léből, azután a hust ujra tegyük a tiszta
...
Tovább »
| |