Hozzávalók:
1 kg főtt krumpli
35 dkg kolbász
10 db főtt tojás
olaj a kenéshez
4 dl tejföl
só |
|
Héjában megfőzzük a krumplit, és amikor kihűlt, akkor lehúzzuk a héját, vékonyra felszeleteljük. A tojást keményre megfőzzük. Amikor már nem forró, a kolbásszal együtt felvágjuk karikákra. Olajjal kikenjük a tálat és morzsával megszórjuk. Egy sor krumpli, kevés sózás (elég sós a kolbász), majd kolbász, azután főtt tojás, és így megy, míg meg nem telik a tál. A tetejét krumplival befedjük, leöntjük tejföllel, majd forró sütőben kés
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1257
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 18
|
|
Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta 10 dkg kolozsvári szalonna 2 db közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 50 dkg parasztkolbász 25 dkg nyers füstölt comb 1 evőkanál zsír 1,5 evőkanál liszt só őrölt köménymag pirospaprika tejföl
|
|
A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd a savanyú káposztát, és a kockára vágott füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a karikára vágott parasztkolbászt. Ízesítsük őrölt köménymaggal. Főzzük puhá
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1826
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 18
|
|
Hozzávalók: ½ kg szárazbab ½ kg füstölt főzőkolbász 2 pár virsli 1 doboz kukorica 1 kis doboz sűrített paradicsom 4 közepes fej vöröshagyma
1 l húsleves
1 ek ételízesítő pirospaprika 2 gerezd fokhagyma bors 1 tk majoranna 1 tk bazsalikom só
|
| A babot előző este beáztatom. A hagymát félbevágom és felszeletelem, majd kevés olajon megfonnyasztom. Rádobom a felszeletelt kolbászt, fűszerezem és kicsit megsütöm A sóval csínján bánjunk az ételízesítő és a leves miatt. Ekkor mehet rá a bab és a paradicso
...
Tovább »
|
Hozzávalók: friss citrom leve fehérbors só 2 db közepes méretű kígyóuborka 4 dl natúr joghurt 7-8 gerezdet fokhagyma 2 ek olivaolaj
|
| Az uborkát lereszeljük, vagy vékony csíkokra gyaluljuk, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen, utána jól kinyomkodjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk az uborkához az áttört fokhagymát, a joghurtot, egy kis fehérborsot, ízlés szerint citrom levet és az olivaolajat, majd jól összekeverjük. Akkor lesz igazi, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
...
Tovább »
Kategória:
Görög konyha
|
Megtekintések száma:
2002
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 17
|
|
Hozzávalók: 10 db tojás 2 fej vöröshagyma só bors bazsalikom majoranna pirospaprika
|
| Készítsünk egy pörkölt alapot, amihez hozzátesszük a főtt és felkockázott tojásokat. Fűszerezzük, majd alaposan összerottyantjuk. Pirított tarhonyával, nokedlivel tálalhatjuk. Csemegeuborkával kitűnő egytálétel.
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1905
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 17
|
| |