Hozzávalók: 50 dkg sonka 20 dkg szalonna 70 dkg bab 3 (nagy) fej hagyma 3 evőkanál cukor 2 szál bazsalikom só bors pirospaprika
|
| A babot előző este beáztatjuk. Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és félig megfőzzük. Leszűrjük és a levét félrerakjuk. A szalonnát és a sonkát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a cukrot, és ha elolvadt, mehet bele a karikára vágott hagyma, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és annyi levet öntünk rá, amennyi ellepi. Készre
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
2235
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 08
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg lebbencstészta 5 dkg füstölt szalonna 40 dkg burgonya 20 dkg füstölt kolbász 1 fej vöröshagyma 1 db paprika 1 db paradicsom petrezselyem zöldje pirospaprika só
|
|
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábosban zsírjára sütjük, majd kivesszük egy tálra és lecsepegtetjük. A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, szintén ebben a zsírban rózsaszínre pirítjuk a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát. Ekkor pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk, majd felengedjü
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
3072
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 08
|
| |