Szombat
2024 Április 20
3:49 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:
    25 dkg makaróni
    10 dkg gomba
    15 dkg füstölt sonka
    1 nagy doboz paradicsompüré
    10 dkg reszelt parmezán sajt
    7 dkg vaj
    1 kis fej vöröshagyma
    1 marhahúsleves-kocka
    1 tk cukor
    1-1 mk szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfű
    1 mk törött fekete bors



    A makarónit a szokásos módon megfőzöm. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedő alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 2837 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 15 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 közepes fej kelkáposzta
    50 dkg darálthús
    3 dl rizs
    vöröshagyma
    gulyáskrém
    fokhagyma
    bors

    pirospaprika
    tejföl



    Feltesszük a rizst főni. A kelkáposztát levelekre bontjuk és kb. 8-10 percig főzzük. Pörköltet csinálunk a darálthúsból, gulyáskrém, fokhagyma, bors, só, pirospaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet hozzá lehet tenni. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára teszünk a megfőtt kelkáposztából annyit, hogy beborítsa azt. Rá a főtt rizst, erre a pörköltet, majd újra kelkáposzta következik. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 8221 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 15 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    70-80 dkg hús
    3 dl rizs
    nagyobb fej vöröshagyma
    1 db paradicsom
    1 db paprika
    pirospaprika
    bors
    majoranna
    őrölt kömény



    Készítsünk pörköltet a hozzávalókból. Közben a rizst lemossuk és lecsöpögtetjük, majd megpirítjuk. Amikor kész van a pörkölt, keverjük hozzá a rizst és öntsük fel annyi meleg vízzel ami kb. a súlyának a másfélszerese. Alaposan keverjük el és addig főzzük kislángon, fedő alatt, amíg a rizs fel nem szívja az összes lét. Utána hagyjuk még párolódni pár percig.
    Bármilyen savanyúsággal tál ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 3816 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 15 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024