Hozzávalók: 25 dkg makaróni 10 dkg gomba 15 dkg füstölt sonka 1 nagy doboz paradicsompüré 10 dkg reszelt parmezán sajt 7 dkg vaj 1 kis fej vöröshagyma 1 marhahúsleves-kocka 1 tk cukor 1-1 mk szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfű 1 mk törött fekete bors só
|
| A makarónit a szokásos módon megfőzöm. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedő alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom,
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
2902
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 15
|
|
Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta 50 dkg darálthús 3 dl rizs vöröshagyma gulyáskrém fokhagyma bors só pirospaprika tejföl
|
| Feltesszük a rizst főni. A kelkáposztát levelekre bontjuk és kb. 8-10 percig főzzük. Pörköltet csinálunk a darálthúsból, gulyáskrém, fokhagyma, bors, só, pirospaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet hozzá lehet tenni. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára teszünk a megfőtt kelkáposztából annyit, hogy beborítsa azt. Rá a főtt rizst, erre a pörköltet, majd újra kelkáposzta következik. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
8304
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 15
|
|
Hozzávalók: 70-80 dkg hús 3 dl rizs nagyobb fej vöröshagyma 1 db paradicsom 1 db paprika pirospaprika bors majoranna őrölt kömény só
|
| Készítsünk pörköltet a hozzávalókból. Közben a rizst lemossuk és lecsöpögtetjük, majd megpirítjuk. Amikor kész van a pörkölt, keverjük hozzá a rizst és öntsük fel annyi meleg vízzel ami kb. a súlyának a másfélszerese. Alaposan keverjük el és addig főzzük kislángon, fedő alatt, amíg a rizs fel nem szívja az összes lét. Utána hagyjuk még párolódni pár percig. Bármilyen savanyúsággal tál
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
3885
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 15
|
| |