Vasárnap
2021 Március 07
3:12 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4]Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2021  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • 1 2 3 ... 15 16 »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 84 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2020 Június 21 | Hozzászólások (0)

    Kategória: Vietnámi konyha | Megtekintések száma: 335 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2018 Április 09 | Hozzászólások (0)

    Kategória: Zsidó ételek | Megtekintések száma: 361 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2018 Április 05 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    50 dkg burgonya
    50 dkg savanyúkáposzta
    1 nagy fej lilahagyma
    20 dkg füstöltkolbász
    1 ek pirospaprika
    1 tk ételízesítő
    1 tk fokhagymagranulátum
    1 tk majoranna
    bors


    A lilahagymát apróra vágjuk, a kolbászt felszeleteljük. A kolbászt félig lesütjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük Ezután jöhet a pirospaprika, majd felöntjük kb 1 liter vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a többi fűszert. Amikor félig megfőtt, a lecsöpögtetett káposztát is hozzátesszük és alaposan elkeverjük. Amikor a burgonya megfőtt, tálalhatjuk. Kenyérrel igazán kitűnő egytálétel.

    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1007 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2015 Május 20 | Hozzászólások (0)

    Kategória: Thai konyha | Megtekintések száma: 729 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2015 Április 22 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    8 tojás
    1 fej karfiol
    1 csomó újhagyma
    50 dkg csirkemellfilé
    2 evőkanál étolaj
    3 evőkanál vaj
    3 evőkanál finomliszt
    1 és 1/4 evőkanál curry
    2,5 dl főzőtejszín

    frissen őrölt fekete bors

    A rózsáira szedett karfiolt 1/4l forrásban levő sós vízben 10 percig főzöm. A tojásokat keményre főzöm, megpucolom és felnegyedelem. A csíkokra vágott húst magas falú ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 910 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Június 09 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    80 dkg savanyúkáposzta
    1 fej vöröshagyma
    25 dkg füstöltkolbász
    2 dl csirke alaplé
    1 pohár tejföl
    1 kanál liszt

    Bors
    pirospaprika

    Készítsünk pörkölt alapot. Keverjük bele a megmosott káposztát, majd öntsük fel a csirke alaplével. Amikor a káposzta már majdnem megfőtt, adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt. A tejfölben keverjük simára a lisztet és habarjuk be vele a káposztát.
    Jó étvágyat!
    < ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 977 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Június 09 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    A tésztához:
    0,5 kg finomliszt
    4 dl víz
    5 dkg élesztő
    1 dl olaj
    1 tk cukor
    3 tk só
    1-2 gerezd fokhagyma

    A feltéthez:
    3-4 dl tejföl
    2-3 fej vörös, vagy lila hagyma
    20 dkg bacon

    bors

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 2-3 kanál langyos vízben. A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Lassan adagolva a vizet és az olajat egysége ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 939 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Június 07 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:                                                     

    ½ kg gomba
    2 dl 100%-os paradicsomlé

    bors
    2 tk bazsalikom
    1 tk oregano
    étolaj

    A gombát nagyobb kockákra vágjuk, a tönkjével együtt. Kevés olajon, fedő alatt ... Tovább »

    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1147 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Május 29 | Hozzászólások (0)

    Egy négy literes fazékba tegyünk három liter vizet és a vizbe rakjunk egy kilo fris disznóhust, az "tarjából" vagy a lábszár részéből, a hust vagdaljuk fel porcziokba a vizbe, tegyünk sót és három, négy czikk megtisztitott fokhagymát. Ezt lehet füstös husból is késziteni sokan épen füstölt disznó lábbal szeretik a kaszás lét. Ha a hus jó puhára megfőtt, szürjük le a levest szitán keresztül, azért hogy a husból kihullott apró csontokat eltávolitsuk a léből, azután a hust ujra tegyük a tiszta ... Tovább »

    Kategória: Nagyanyáink főzték | Megtekintések száma: 1025 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2014 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2021