Hozzávalók: 60dkg lapocka vagy comb 1 nagy fej hagyma 20 dkg füstölt szalonna vagy kolozsvári szalonna 1 zöldpaprika 1 paradicsom só bors olaj
|
| A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon kisütjük, majd a zsírját beleszűrjük egy lábasba, amiben az ételt fogjuk elkészíteni. A hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnazsírban, üvegesre pirítjuk. Ha kész hozzá tesszük a csíkokra vágott húst és nagy lángon addig pirítjuk, ameddig a hús ki nem fehéredik. Ez után megsózzuk, és megborsozzuk. Kevés vízzel fel
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1492
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 09
|
|
Hozzávalók: 20 dkg rizs 50 dkg csirke vagy birkahús 1/2 kávéskanál sáfrány 1/2 teáskanál petrezselyemzöld 10 dkg mazsola 5 dkg vaj só bors | | A rizst megmossuk, leszűrjük. Két dekagrammnyi vajat felforrósítunk, rátesszük a rizst és kb. 3-4 percig kavargatjuk rajta. Ezután forró vizet öntünk rá, kb. kétszer annyit, mint a rizs térfogata. Ezután megsózzuk, lefedjük, felforraljuk majd lefedve a tűzhely szélére (takaréklángra) tesszük. Párolás közben a rizst nem szabad kevergetni, mert csirizes lesz, csak villával forgassuk, de óvatosan, hogy a sz
...
Tovább »
Kategória:
Arab konyha
|
Megtekintések száma:
1880
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 09
|
|
Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb 2 tojás 3 ek. kukoricaliszt 2 ek. szójaszósz 1 1/2 dl olaj 1 fej vöröshagyma 2 cikk fokhagyma 1/2 zöldpaprika 1/2 paradicsompaprika 20 dkg ananász 8 kanálnyi ananászkonzervlé Mártás: 8 ek. cukor 4 teáskanál szójaszósz 4 ek. ketchup 3 teáskanál Worchester-szósz 4 teáskanál burgonyalisz
|
| A húst felkockázzuk, a szójaszószt ráöntjük, és így pácolódni hagyjuk kb. 30 percig. Eközben felverjük a tojásokat, majd a fél óra leteltével a húsra öntjük. A húskockákra szórjuk a kukorica
...
Tovább »
Kategória:
Kínai konyha
|
Megtekintések száma:
1339
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 09
|
| |