Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta 10 dkg kolozsvári szalonna 2 db közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 50 dkg parasztkolbász 25 dkg nyers füstölt comb 1 evőkanál zsír 1,5 evőkanál liszt só őrölt köménymag pirospaprika tejföl
A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd a savanyú káposztát, és a kockára vágott füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a karikára vágott parasztkolbászt. Ízesítsük őrölt köménymaggal. Főzzük puhára, de a káposzta azért maradjon picit roppanós. Rántást készítünk a zsírból, lisztből, pirospaprikából, és berántjuk a levest. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.