Péntek
2024 November 22
8:23 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak


  • Hozzávalók:
    1 kg főtt krumpli
    35 dkg kolbász
    10 db főtt tojás
    olaj a kenéshez
    4 dl tejföl


    Héjában megfőzzük a krumplit, és amikor kihűlt, akkor lehúzzuk a héját, vékonyra felszeleteljük. A tojást keményre megfőzzük. Amikor már nem forró, a kolbásszal együtt felvágjuk karikákra. Olajjal kikenjük a tálat és morzsával megszórjuk. Egy sor krumpli, kevés sózás (elég sós a kolbász), majd kolbász, azután főtt tojás, és így megy, míg meg nem telik a tál. A tetejét krumplival befedjük, leöntjük tejföllel, majd forró sütőben kés ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1256 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    80 dkg savanyú káposzta
    10 dkg kolozsvári szalonna
    2 db közepes fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    50 dkg parasztkolbász
    25 dkg nyers füstölt comb
    1 evőkanál zsír
    1,5 evőkanál liszt

    őrölt köménymag
    pirospaprika
    tejföl



    A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd a savanyú káposztát, és a kockára vágott füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
    Hozzáadjuk a karikára vágott parasztkolbászt. Ízesítsük őrölt köménymaggal. Főzzük puhá ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1825 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    ½ kg szárazbab
    ½ kg füstölt főzőkolbász
    2 pár virsli
    1 doboz kukorica
    1 kis doboz sűrített paradicsom
    4 közepes fej vöröshagyma
    1 l húsleves
    1 ek ételízesítő
    pirospaprika
    2 gerezd fokhagyma
    bors
    1 tk majoranna
    1 tk bazsalikom



    A babot előző este beáztatom. A hagymát félbevágom és felszeletelem, majd kevés olajon megfonnyasztom. Rádobom a felszeletelt kolbászt, fűszerezem és kicsit megsütöm A sóval csínján bánjunk az ételízesítő és a leves miatt. Ekkor mehet rá a bab és a paradicso ... Tovább »
    Kategória: Saját receptek | Megtekintések száma: 1361 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    friss citrom leve
    fehérbors

    2 db közepes méretű kígyóuborka
    4 dl natúr joghurt
    7-8 gerezdet fokhagyma
    2 ek olivaolaj



    Az uborkát lereszeljük, vagy vékony csíkokra gyaluljuk, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen, utána jól kinyomkodjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk az uborkához az áttört fokhagymát, a joghurtot, egy kis fehérborsot, ízlés szerint citrom levet és az olivaolajat, majd jól összekeverjük.
    Akkor lesz igazi, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    ... Tovább »
    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 2000 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 17 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    10 db tojás
    2 fej vöröshagyma

    bors
    bazsalikom
    majoranna
    pirospaprika



    Készítsünk egy pörkölt alapot, amihez hozzátesszük a főtt és felkockázott tojásokat. Fűszerezzük, majd alaposan összerottyantjuk.
    Pirított tarhonyával, nokedlivel tálalhatjuk.
    Csemegeuborkával kitűnő egytálétel.
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1904 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 17 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024