Hozzávalók: 5 db burgonya 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 3 ek. finomliszt 1 db tojás só bors
|
| A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd tenyérnyi lepényeket formázunk belőle és forró zsírban, vagy olajban ropogósra sütjük. Lehet reszeltsajttal, vagy tejföllel, esetleg vadasmártással kínálni. Önmagában is az egyik legjobb sörkorcsolya számomra.
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
2807
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 14
|
|
Hozzávalók: 1 kg sertés comb vagy lapocka 2 fej vöröshagyma 1 kg savanyúkáposzta 2 ek zsír 1 doboz tejföl pirospaprika só majoranna bors
|
|
Első dolgunk, hogy csinálunk egy pörköltet. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, félrehúzzuk a lábost, hogy kicsit lehűljön és hozzáadjuk a paprikát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és kevés víz hozzáadásával félig megfőzzük. Közben lehet fűszerezni. Amikor ez megvan, belekeverjük a káposztát is és addig főzzük, mig a káposzta meg nem puhul. Ínyencek egy kis füstölt kolbásszal is dúsí
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1151
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 14
|
| |