Csütörtök
2024 Április 25
9:12 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:
    40 dkg darált hús
    125 gr rizs
    1 tojás
    1 doboz passzírozott paradicsom vagy 1 l paradicsomlé
    1-1,5 l húsleves ( instant )
    5 db paprika
    1 babérlevél
    1 zellerzöld
    1 hagyma
    2 ek olaj
    1 ek liszt
    só és őrölt bors
    pirospaprika



    Elkészítés:
    A rizst megfőzzük.
    A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel és a tojással, sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket óvatosan kiszedjük.
    A húslevest és a passzírozott pa ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1151 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Június 11 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    0.5 kg darált hús
      1 gerezd fokhagyma
    egy kiskanál ketchup
    1 k.k.bors és só
    1k.k ételízesítő
    1 fej vörös hagyma
    nagy pohár tejföl
    sajt
    krumpli
    olaj vagy zsír
    1dl tej



    Elkészítés:
    A vöröshagymát apróra kell vágni, majd üvegedésig pirítani(olajban vagy zsírban). Majd a darált húst fehéredésig nagy lángon sütni, utána takarékon párolni lefedve, míg e ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1296 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Június 11 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    60 dkg sertéscomb
    1 db nagy csirkecomb
    5 dkg kolozsvári szalonna
    10 dkg lángolt kolbász
    10 dkg csicseriborsó
    50 dkg burgonya
    15 dkg sárgarépa
    25 dkg kelkáposzta
    (kisebb fej, 1/4 része Kb.)
    30 dkg vöröshagyma
    4-5 ger. fokhagyma
    1 dob. darabolt paradicsom konzerv (kb.:40 dkg)
    babérlevél, kakukkfű, fehérborecet
    chili por,bors, só



    A felkockázott vöröshagymát és szalonnát együtt olívaolajon szép barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az legalább egy éjsz ... Tovább »
    Kategória: Argentín konyha | Megtekintések száma: 1438 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 11 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:Fél ek koriander mag
    25 dkg marha darálthús
    25 dkg sertés darálthús
    1-2 csipetnyi őrölt szegfűszeg
    Negyed tk őrölt szerecsendió
    1 dkg zsemlemorzsa
    Só, bors
    Tálaláshoz:
    csemege uborka szeletek, paradicsom szeletek, ropogós saláta levél (jégsaláta vagy római saláta), ementáli vagy gruyere sajt, ketchup, mustár, majonéz, zsemle
    A koriander magot mozsárban porrá törjük. Egy nagy tálban elkeverjük a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 4 gombócot formálunk a masszából, a két ... Tovább »
    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 1197 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 11 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók az arab batyuhoz 4 személy részére:
    500 gr darált marhahús
    2 fej vöröshagyma
    2 tk őrölt fahéj
    2 tk őrölt római kömény
    2 tk őrölt gyömbér
    1 tk őrölt kurkuma
    1 tk cayenne bors

    3 db tojás
    200 gr réteslap ( 1csomag - 8 lap)
    olívaolaj
    Hozzávalók a mártogatóhoz:
    1 kis doboz tejföl
    1 kis doboz joghurt
    2 tk őrölt római kömény
    1 tk cayenne bors
    2 szál apróra vágott mentalevél (ez kihagyható ha nincs)


    Az apróra vágott hagymát az olivaolajon megpírítjuk, majd ... Tovább »
    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1793 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 11 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024