Hozzávalók: 40 dkg darált hús 125 gr rizs 1 tojás 1 doboz passzírozott paradicsom vagy 1 l paradicsomlé 1-1,5 l húsleves ( instant ) 5 db paprika 1 babérlevél 1 zellerzöld 1 hagyma 2 ek olaj 1 ek liszt só és őrölt bors pirospaprika
|
|
Elkészítés: A rizst megfőzzük. A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel és a tojással, sózzuk,
borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket óvatosan
kiszedjük. A húslevest és a passzírozott pa
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1214
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Június 11
|
|
Hozzávalók: 0.5 kg darált hús
1 gerezd fokhagyma
egy kiskanál ketchup
1 k.k.bors és só
1k.k ételízesítő
1 fej vörös hagyma
nagy pohár tejföl
sajt
krumpli
olaj vagy zsír
1dl tej
|
|
Elkészítés: A vöröshagymát apróra kell vágni, majd üvegedésig pirítani(olajban vagy
zsírban). Majd a darált húst fehéredésig nagy lángon sütni, utána
takarékon párolni lefedve, míg e
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1354
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Június 11
|
|
Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb 1 db nagy csirkecomb 5 dkg kolozsvári szalonna 10 dkg lángolt kolbász 10 dkg csicseriborsó 50 dkg burgonya 15 dkg sárgarépa 25 dkg kelkáposzta (kisebb fej, 1/4 része Kb.) 30 dkg vöröshagyma 4-5 ger. fokhagyma 1 dob. darabolt paradicsom konzerv (kb.:40 dkg) babérlevél, kakukkfű, fehérborecet chili por,bors, só
|
|
A felkockázott vöröshagymát és szalonnát együtt olívaolajon szép barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az legalább egy éjsz
...
Tovább »
|
Hozzávalók:Fél ek koriander mag 25 dkg marha darálthús 25 dkg sertés darálthús 1-2 csipetnyi őrölt szegfűszeg Negyed tk őrölt szerecsendió 1 dkg zsemlemorzsa Só, bors Tálaláshoz: csemege uborka szeletek, paradicsom szeletek, ropogós saláta levél (jégsaláta vagy római saláta), ementáli vagy gruyere sajt, ketchup, mustár, majonéz, zsemle
| | A koriander magot mozsárban porrá törjük. Egy nagy tálban elkeverjük a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 4 gombócot formálunk a masszából, a két
...
Tovább »
|
Hozzávalók az arab batyuhoz 4 személy részére: 500 gr darált marhahús 2 fej vöröshagyma 2 tk őrölt fahéj 2 tk őrölt római kömény 2 tk őrölt gyömbér 1 tk őrölt kurkuma 1 tk cayenne bors só 3 db tojás 200 gr réteslap ( 1csomag - 8 lap) olívaolaj Hozzávalók a mártogatóhoz: 1 kis doboz tejföl 1 kis doboz joghurt 2 tk őrölt római kömény 1 tk cayenne bors 2 szál apróra vágott mentalevél (ez kihagyható ha nincs)
|
|
Az apróra vágott hagymát az olivaolajon megpírítjuk, majd
...
Tovább »
Kategória:
Arab konyha
|
Megtekintések száma:
1859
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 11
|
| |