Hozzávalók:Fél ek koriander mag 25 dkg marha darálthús 25 dkg sertés darálthús 1-2 csipetnyi őrölt szegfűszeg Negyed tk őrölt szerecsendió 1 dkg zsemlemorzsa Só, bors Tálaláshoz: csemege uborka szeletek, paradicsom szeletek, ropogós saláta levél (jégsaláta vagy római saláta), ementáli vagy gruyere sajt, ketchup, mustár, majonéz, zsemle
| | A koriander magot mozsárban porrá törjük. Egy nagy tálban elkeverjük a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 4 gombócot formálunk a masszából, a két tenyerünk között kb másfél centi vastagra lapítjuk. Letakarjuk, pihentetjük addig, amíg a grill-sütőt előkészítjük. Amikor a grill-sütő bemelegedett, vagy a parázs megfelelő, a hamburgereket a rácsra helyezzük. Fél percenként megfordítgatjuk, addig, amíg alaposan átsültek. Amikor már majdnem elkészültek, sajtszeleteket teszünk a tetejükre, a grillsütő fedővel leborítjuk, és a gőzben szétolvasztjuk a sajtot. Közben a zsemléket félbevágjuk, a grillsütőn megpirítjuk. Az alsó felét majonézzel, mustárral és ketchup-pal megkenjük, egy saláta levéllel leborítjuk, majd paradicsom és uborka szeleteket teszünk rá, végül a sült húst. A zsemle felső felével leborítjuk (ezeket is megkenhetjük ízlés szerint majonézzel, mustárral, vagy ketchuppal). Melegen tálaljuk.
|