Péntek
2024 November 22
1:59 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 3:56 AM
    Dél-afrikai hamburger
    Hozzávalók:Fél ek koriander mag
    25 dkg marha darálthús
    25 dkg sertés darálthús
    1-2 csipetnyi őrölt szegfűszeg
    Negyed tk őrölt szerecsendió
    1 dkg zsemlemorzsa
    Só, bors
    Tálaláshoz:
    csemege uborka szeletek, paradicsom szeletek, ropogós saláta levél (jégsaláta vagy római saláta), ementáli vagy gruyere sajt, ketchup, mustár, majonéz, zsemle
    A koriander magot mozsárban porrá törjük. Egy nagy tálban elkeverjük a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 4 gombócot formálunk a masszából, a két tenyerünk között kb másfél centi vastagra lapítjuk. Letakarjuk, pihentetjük addig, amíg a grill-sütőt előkészítjük.
    Amikor a grill-sütő bemelegedett, vagy a parázs megfelelő, a hamburgereket a rácsra helyezzük. Fél percenként megfordítgatjuk, addig, amíg alaposan átsültek. Amikor már majdnem elkészültek, sajtszeleteket teszünk a tetejükre, a grillsütő fedővel leborítjuk, és a gőzben szétolvasztjuk a sajtot.
    Közben a zsemléket félbevágjuk, a grillsütőn megpirítjuk. Az alsó felét majonézzel, mustárral és ketchup-pal megkenjük, egy saláta levéllel leborítjuk, majd paradicsom és uborka szeleteket teszünk rá, végül a sült húst. A zsemle felső felével leborítjuk (ezeket is megkenhetjük ízlés szerint majonézzel, mustárral, vagy ketchuppal).
    Melegen tálaljuk.

    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 1259 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): uborka, szegfűszeg, marhahús, paradicsom, bors, , szerecsendió, darálthús, zsemlemorzsa, koriander | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024