Hétfő
2018 Október 22
6:39 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4]Háztűznéző [3]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Keresés
Belépés
Kedvencem
Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Június » 11 » Dél-afrikai hamburger
    3:56 AM
    Dél-afrikai hamburger
    Hozzávalók:Fél ek koriander mag
    25 dkg marha darálthús
    25 dkg sertés darálthús
    1-2 csipetnyi őrölt szegfűszeg
    Negyed tk őrölt szerecsendió
    1 dkg zsemlemorzsa
    Só, bors
    Tálaláshoz:
    csemege uborka szeletek, paradicsom szeletek, ropogós saláta levél (jégsaláta vagy római saláta), ementáli vagy gruyere sajt, ketchup, mustár, majonéz, zsemle
    A koriander magot mozsárban porrá törjük. Egy nagy tálban elkeverjük a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 4 gombócot formálunk a masszából, a két tenyerünk között kb másfél centi vastagra lapítjuk. Letakarjuk, pihentetjük addig, amíg a grill-sütőt előkészítjük.
    Amikor a grill-sütő bemelegedett, vagy a parázs megfelelő, a hamburgereket a rácsra helyezzük. Fél percenként megfordítgatjuk, addig, amíg alaposan átsültek. Amikor már majdnem elkészültek, sajtszeleteket teszünk a tetejükre, a grillsütő fedővel leborítjuk, és a gőzben szétolvasztjuk a sajtot.
    Közben a zsemléket félbevágjuk, a grillsütőn megpirítjuk. Az alsó felét majonézzel, mustárral és ketchup-pal megkenjük, egy saláta levéllel leborítjuk, majd paradicsom és uborka szeleteket teszünk rá, végül a sült húst. A zsemle felső felével leborítjuk (ezeket is megkenhetjük ízlés szerint majonézzel, mustárral, vagy ketchuppal).
    Melegen tálaljuk.

    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 716 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): uborka, szegfűszeg, marhahús, paradicsom, bors, , szerecsendió, darálthús, zsemlemorzsa, koriander | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2018