Szerda
2017 November 22
6:13 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Június » 11 » Töltött krumpli
    5:09 PM
    Töltött krumpli
    Hozzávalók:
    0.5 kg darált hús
      1 gerezd fokhagyma
    egy kiskanál ketchup
    1 k.k.bors és só
    1k.k ételízesítő
    1 fej vörös hagyma
    nagy pohár tejföl
    sajt
    krumpli
    olaj vagy zsír
    1dl tej



    Elkészítés:
    A vöröshagymát apróra kell vágni, majd üvegedésig pirítani(olajban vagy zsírban). Majd a darált húst fehéredésig nagy lángon sütni, utána takarékon párolni lefedve, míg el nem fő az összes leve. Mikor már alig van lé, beletenni a sót és a borsot, meg a ketchupot és a fokhagymát. Ez kb. 30 perc, de függ a hústól is. Miközben a hús párolódott a nagyobb, dagibb krumplikat megpucolni, és kivájni a közepét. A megpárolt húst beletöltjük a nyers krumpliba. A kivájt, felesleges krumpli darabokat beletesszük a tepsibe és arra rá pakoljuk a töltött krumplikat. Olajat vagy zsírt kell a tepsibe tenni, hogy ne legyen száraz. A tejfölbe tesszük az ételízesítőt, meg a tejet.Ezt jól összekeverjük, utána leöntjük vele a krumplikat és alufóliával lefedve berakjuk a sütőbe 150-200 fokon. Mikor már megfőtt a krumpli szórunk rá sajtot és pirítjuk egy kicsit. 

    Jó étvágyat hozzá!!!!

    Megjegyzés:
    Mikor pároltam a húst, én még felöntöttem kb 1 dl vízzel,és utána ízesítettem, miután az a víz is elfőtt. Érdemes a kivájt krumplikat is megsózni egy kicsit, hogy ne csak a benne levő hús legyen sós.Bármilyen darált hús jó hozzá, de a csirkéből vagy a pulykából hamarabb elkészül. Még azzal lehet felgyorsítani a főzést, hogy mielőtt kifaragnánk a krumplit, megfőzzük és a sütőben már csak pirítani kell egy kicsit. De sokkal ízletesebb, ha nem főzzük meg külön a krumplikat, de így kb. 1 órát kell a sütőben puhulnia. Egyszerűen kiskanállal kilehet vájni a krumplikat, még nyersen sem okoz gondot.
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 735 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): takarék, krumpli, fehéredés, hagyma, tej, töltött, olaj | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017