Szombat
2024 Április 20
1:29 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 5:39 PM
    Töltött paprika
    Hozzávalók:
    40 dkg darált hús
    125 gr rizs
    1 tojás
    1 doboz passzírozott paradicsom vagy 1 l paradicsomlé
    1-1,5 l húsleves ( instant )
    5 db paprika
    1 babérlevél
    1 zellerzöld
    1 hagyma
    2 ek olaj
    1 ek liszt
    só és őrölt bors
    pirospaprika



    Elkészítés:
    A rizst megfőzzük.
    A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel és a tojással, sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket óvatosan kiszedjük.
    A húslevest és a passzírozott paradicsomot vagy paradicsomlevet (összesen kb. 2 liter legyen) összeforraljuk, beletesszük a babérlevelet, zellerzöldet, és a hagymát. A paprikákat megtöltjük a töltelékkel, a maradék töltelékből gombócokat formálunk. Először a paprikákat, majd kb. 5 perc elteltével a gombócokat is beletesszük a paradicsomos lébe. Közepes tűzőn kb. fél órát főzzük.
    A kész paprikákat és gombócokat kivesszük a paradicsomos léből. 2 ek olajjal és 1 ek liszttel rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről és felöntjük 2 dl vízzel. Elkeverjük, és a paradicsomlevet ezzel besűrítjük. A babérlevelet, zellerzöldet és hagymát kivesszük, ízlés szerint fűszerezzük, és a paprikákat és a gombócokat visszatesszük a mártásba.

    Tippek:
    Rántás helyett készíthetjük hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel is. A mártáshoz használhatunk természetesen házi készítésű paradicsompürét is.
    A töltelékhez használhatunk zacskós rizst, ennek súlya általában 125 gr. Ezzel rövidíthetjük és egyszerűsíthetjük a főzést.
    A töltelékhez használt darált hús legyen vegyes, de lehet pulyka, vagy akár húsmentes töltelék is. Utóbbi esetben keverjünk a rizshez szeletelt és párolt gombát; még különlegesebb lesz a töltött paprika vegetáriánus változata, ha vadrizzsel készítjük (a paradicsomos mártáshoz használjunk zöldséglevest).
    Fenti adag 4-6 főre elegendő.
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1150 | Hozzáadta:: Unicita | Címkék (kulcsszavak): húsleves, paradicsom, tűz, paprika, zacskós, töltött, ízlés, rizs, tojás | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024