Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb 1 db nagy csirkecomb 5 dkg kolozsvári szalonna 10 dkg lángolt kolbász 10 dkg csicseriborsó 50 dkg burgonya 15 dkg sárgarépa 25 dkg kelkáposzta (kisebb fej, 1/4 része Kb.) 30 dkg vöröshagyma 4-5 ger. fokhagyma 1 dob. darabolt paradicsom konzerv (kb.:40 dkg) babérlevél, kakukkfű, fehérborecet chili por,bors, só
|
|
A felkockázott vöröshagymát és szalonnát együtt olívaolajon szép barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az legalább egy éjszakára beáztatott csicseriborsót. Felöntjük vízzel és ízesítjük babérlevél, kakukkfű, bors, só. Amikor a hús félig már megpuhult, beledobjuk a kicsit vastagabbra karikázott répát. Közben a káposztát felkockátzzuk, a burgonyát felszeleteljük. Ahogy szépen puhul a hús mehet bele a burgonya, a káposzta és az aprított fokhagyma is. Szépen lassan főzzük; az utolsó 15 perben beleöntjük a paradicsomot és hozzárakjuk a külön roppanósra pirított, csontozott csirkecomb falatokat, utóízesítjük, fehérborecettel savanyítjuk és készre főzzük.
|