Szombat
2024 Április 27
2:32 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 3:45 AM
    Húsos batyu fűszeres tejfölös mártogatóval
    Hozzávalók az arab batyuhoz 4 személy részére:
    500 gr darált marhahús
    2 fej vöröshagyma
    2 tk őrölt fahéj
    2 tk őrölt római kömény
    2 tk őrölt gyömbér
    1 tk őrölt kurkuma
    1 tk cayenne bors

    3 db tojás
    200 gr réteslap ( 1csomag - 8 lap)
    olívaolaj
    Hozzávalók a mártogatóhoz:
    1 kis doboz tejföl
    1 kis doboz joghurt
    2 tk őrölt római kömény
    1 tk cayenne bors
    2 szál apróra vágott mentalevél (ez kihagyható ha nincs)


    Az apróra vágott hagymát az olivaolajon megpírítjuk, majd hozzáadjuk a húst és a fűszereket. Kb 20 percig főzzük. 
    Belekeverjük a 3 db felvert tojást és tovább főzzük, amég be nem sűrűsödik massza. Hagyjuk kihülni.
    Időközben a réteslapokat 4 részre vágjuk.
    A réteslapokat megkenjül olivaolajjal, megtöltjük (a húst a réteslap közepére helyezzük, majd becsomagoljuk), úgy hogy két lapot használunk egyszerre. Ha jól számolok, akkor 8 lapból 4 x 4 batyu lesz. 
    190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
    A tejfölt, a joghurtot, a fűszereket, a mentát összekeverjük és 10 percig hűtőbe tesszük. Eredetileg csak joghurttal készül, de nálunk nem lehet olyan sűrű joghurtot kapni, mint az arab országokban.

    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1795 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): joghurt, római kömény, hagyma, marhahús, bors, fahéj, tejföl, tojás, gyömbér, kurkuma | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024