Hozzávalók az arab batyuhoz 4 személy részére: 500 gr darált marhahús 2 fej vöröshagyma 2 tk őrölt fahéj 2 tk őrölt római kömény 2 tk őrölt gyömbér 1 tk őrölt kurkuma 1 tk cayenne bors só 3 db tojás 200 gr réteslap ( 1csomag - 8 lap) olívaolaj Hozzávalók a mártogatóhoz: 1 kis doboz tejföl 1 kis doboz joghurt 2 tk őrölt római kömény 1 tk cayenne bors 2 szál apróra vágott mentalevél (ez kihagyható ha nincs)
|
|
Az apróra vágott hagymát az olivaolajon megpírítjuk, majd hozzáadjuk a húst és a fűszereket. Kb 20 percig főzzük. Belekeverjük a 3 db felvert tojást és tovább főzzük, amég be nem sűrűsödik massza. Hagyjuk kihülni. Időközben a réteslapokat 4 részre vágjuk. A réteslapokat megkenjül olivaolajjal, megtöltjük (a húst a réteslap közepére helyezzük, majd becsomagoljuk), úgy hogy két lapot használunk egyszerre. Ha jól számolok, akkor 8 lapból 4 x 4 batyu lesz. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A tejfölt, a joghurtot, a fűszereket, a mentát összekeverjük és 10 percig hűtőbe tesszük. Eredetileg csak joghurttal készül, de nálunk nem lehet olyan sűrű joghurtot kapni, mint az arab országokban.
|