| 
| 
		
		| Hozzávalók: 40 dkg darált hús
 125 gr rizs
 1 tojás
 1 doboz passzírozott paradicsom vagy 1 l paradicsomlé
 1-1,5 l húsleves ( instant )
 5 db paprika
 1 babérlevél
 1 zellerzöld
 1 hagyma
 2 ek olaj
 1 ek liszt
 só és őrölt bors
 pirospaprika
 
 |   
 | 
 Elkészítés:
 A rizst megfőzzük.
 A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel és a tojással, sózzuk,
borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket óvatosan
kiszedjük.
 A húslevest és a passzírozott pa
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1262
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 11
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók: 0.5 kg darált hús
 1 gerezd fokhagyma
 egy kiskanál ketchup
 1 k.k.bors és só
 1k.k ételízesítő
 1 fej vörös hagyma
 nagy pohár tejföl
 sajt
 krumpli
 olaj vagy zsír
 1dl tej
 
 |   
 | 
 Elkészítés:
 A vöröshagymát apróra kell vágni, majd üvegedésig pirítani(olajban vagy
zsírban). Majd a darált húst fehéredésig nagy lángon sütni, utána
takarékon párolni lefedve, míg e
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1402
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 11
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon kisütjük, majd a zsírját beleszűrjük egy lábasba, amiben az ételt fogjuk elkészíteni.| Hozzávalók: 60dkg lapocka vagy comb
 1 nagy fej hagyma
 20 dkg füstölt szalonna vagy kolozsvári szalonna
 1 zöldpaprika
 1 paradicsom
 só
 bors
 olaj
 
 |  
 | 
 A hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnazsírban, üvegesre pirítjuk.
 Ha kész hozzá tesszük a csíkokra vágott húst és nagy lángon addig pirítjuk, ameddig a hús ki nem fehéredik.
 Ez után megsózzuk, és megborsozzuk. Kevés vízzel fel
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1538
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 09
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg lebbencstészta
 5 dkg füstölt szalonna
 40 dkg burgonya
 20 dkg füstölt kolbász
 1 fej vöröshagyma
 1 db paprika
 1 db paradicsom
 petrezselyem zöldje
 pirospaprika
 só
 
 |  
 | 
 A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábosban zsírjára sütjük, majd kivesszük egy tálra és lecsepegtetjük. A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, szintén ebben a zsírban rózsaszínre pirítjuk a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát. Ekkor pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk, majd felengedjü
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			3131
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 08
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		A pulykamellet megtisztítjuk és zsebet vágunk rá.  A hagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. A májat szintén megtisztítjuk, összekeverjük a hagymás gombával, felszeletelt kolbásszal és az apróra vágott sonkával, majd összedolgozzuk, az előre beáztatott és kinyomkodott zsemlével. Mehet bele közben a fűszer is, alaposan eldolgozva. A felszeletelt s
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók: 1 kb 1,5 kg-os pulykamell
 gomba
 szalonna
 csirke, vagy pulykamáj
 sonka
 füstölt kolbász
 hagyma
 fokhagyma
 majoranna
 kakukkfű
 zsemle
 sör
 
 |  
 | 
 | 
| 
		
		A csirkét megmossuk, darabjaira vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.| Hozzávalók: 1 csirke
 1 nagy fej hagyma
 5 evőkanál olaj
 1 evőkanál édesnemes pirospaprika
 2 dl tejföl
 
 |  
 | 
 Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a csirkedarabokat. Kevés vizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk.
 A főzés végén levesszük a tűzről, belekever
		
		... 
		
			Tovább »
 | 
| 
		
		A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk.| Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár
 1 nagy fej hagyma
 1 gerezd fokhagyma
 4 evőkanál olaj
 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
 2 paradicsom
 1 paprika
 2 dl vörösbor
 1 mokkáskanál majoránna
 
 |  
 | 
 Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és kissé megpirítjuk.
 A paradicsomot és a paprikát leöblítjük, összevágjuk, és a húshoz adj
		
		... 
		
			Tovább »
 | 
| 
		
		A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki, végül az elhabart tojásokkal, valamint a hagymával együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle pogácsákat, s azokat forgasd finomra szitált zsemlemorzsáb
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kg darált sertéshús
 3 db szikkadt zsemle
 tej
 3 tojás
 1 kisebb vöröshagyma
 zsír
 bors
 só
 zsemlemorzsa
 fokhagyma
 pirospaprika
 
 |  
 | 
 | 
| 
		
		
 
 
 | Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott borda, vagy comb (lehet pulyka apróhús is)
 75dkg burgonya
 0,5 kg zsírszalonna
 só, törött bors, majoranna
 fokhagyma ízlés szerint
 1 húsleveskocka
 1 kávéskanál pirospaprika
 |  |  A zsírszalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A tepertőt kivesszük. A húst laskára vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. A szép sötét már a színe, megsózzuk, megborsozzuk és gazdagon meghintjük majorannával és beletesszük az áttört fokhagymát. Néhány kanál fo
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			13883
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Május 21
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		A megmosott kelkáposztának vágd ki a torzsáját, s a leveleit szeld ujjnyi széles csíkokra. Tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi majd ellepi a káposztát. Adj hozzá egy kis sót és egy kávéskanálnyi köménymagot. Ha a víz már forr, dobd bele a káposztát, s a tüzet visszavéve lassan főzd. Amikor f
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók (4 személyre): 1 kg kelkáposzta
 25 dkg burgonya
 4 dkg zsír
 4 dkg liszt
 2 gerezd fokhagyma
 1 kis fej vöröshagyma
 köménymag
 pirospaprika
 (majoránna)
 törött bors
 só
 
 
 |  
 | 
 |  |