Csütörtök
2024 Május 09
2:16 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • « 1 2 3 4 5 »
    Hozzávalók:
    40 dkg darált hús
    125 gr rizs
    1 tojás
    1 doboz passzírozott paradicsom vagy 1 l paradicsomlé
    1-1,5 l húsleves ( instant )
    5 db paprika
    1 babérlevél
    1 zellerzöld
    1 hagyma
    2 ek olaj
    1 ek liszt
    só és őrölt bors
    pirospaprika



    Elkészítés:
    A rizst megfőzzük.
    A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel és a tojással, sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket óvatosan kiszedjük.
    A húslevest és a passzírozott pa ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1157 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Június 11 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    0.5 kg darált hús
      1 gerezd fokhagyma
    egy kiskanál ketchup
    1 k.k.bors és só
    1k.k ételízesítő
    1 fej vörös hagyma
    nagy pohár tejföl
    sajt
    krumpli
    olaj vagy zsír
    1dl tej



    Elkészítés:
    A vöröshagymát apróra kell vágni, majd üvegedésig pirítani(olajban vagy zsírban). Majd a darált húst fehéredésig nagy lángon sütni, utána takarékon párolni lefedve, míg e ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1301 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Június 11 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    60dkg lapocka vagy comb
    1 nagy fej hagyma
    20 dkg füstölt szalonna vagy kolozsvári szalonna
    1 zöldpaprika
    1 paradicsom

    bors
    olaj



    A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon kisütjük, majd a zsírját beleszűrjük egy lábasba, amiben az ételt fogjuk elkészíteni.
    A hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnazsírban, üvegesre pirítjuk.
    Ha kész hozzá tesszük a csíkokra vágott húst és nagy lángon addig pirítjuk, ameddig a hús ki nem fehéredik.
    Ez után megsózzuk, és megborsozzuk. Kevés vízzel fel ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1439 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 09 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:
    15 dkg lebbencstészta
    5 dkg füstölt szalonna
    40 dkg burgonya
    20 dkg füstölt kolbász
    1 fej vöröshagyma
    1 db paprika
    1 db paradicsom
    petrezselyem zöldje
    pirospaprika


    A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábosban zsírjára sütjük, majd kivesszük egy tálra és lecsepegtetjük.
    A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, szintén ebben a zsírban rózsaszínre pirítjuk a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát. Ekkor pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk, majd felengedjü ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 3012 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 08 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 kb 1,5 kg-os pulykamell
    gomba
    szalonna
    csirke, vagy pulykamáj
    sonka
    füstölt kolbász
    hagyma
    fokhagyma
    majoranna
    kakukkfű
    zsemle
    sör



    A pulykamellet megtisztítjuk és zsebet vágunk rá.  A hagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. A májat szintén megtisztítjuk, összekeverjük a hagymás gombával, felszeletelt kolbásszal és az apróra vágott sonkával, majd összedolgozzuk, az előre beáztatott és kinyomkodott zsemlével. Mehet bele közben a fűszer is, alaposan eldolgozva. A felszeletelt s ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1175 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 29 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 csirke
    1 nagy fej hagyma
    5 evőkanál olaj
    1 evőkanál édesnemes pirospaprika
    2 dl tejföl



    A csirkét megmossuk, darabjaira vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. 
    Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a csirkedarabokat. Kevés vizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. 
    A főzés végén levesszük a tűzről, belekever ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1373 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 29 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    60 dkg marhalábszár
    1 nagy fej hagyma
    1 gerezd fokhagyma
    4 evőkanál olaj
    1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
    2 paradicsom
    1 paprika
    2 dl vörösbor
    1 mokkáskanál majoránna



    A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk. 
    Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és kissé megpirítjuk. 
    A paradicsomot és a paprikát leöblítjük, összevágjuk, és a húshoz adj ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1919 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 24 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4-6 személyre:
    1 kg darált sertéshús
    3 db szikkadt zsemle
    tej
    3 tojás
    1 kisebb vöröshagyma
    zsír
    bors

    zsemlemorzsa
    fokhagyma
    pirospaprika  



    A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki, végül az elhabart tojásokkal, valamint a hagymával együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle pogácsákat, s azokat forgasd finomra szitált zsemlemorzsáb ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1047 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 21 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    8 szelet kicsontozott borda, vagy comb (lehet pulyka apróhús is)
    75dkg burgonya
    0,5 kg zsírszalonna
    só, törött bors, majoranna
    fokhagyma ízlés szerint
    1 húsleveskocka
    1 kávéskanál pirospaprika 


    A zsírszalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A tepertőt kivesszük. A húst laskára vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. A szép sötét már a színe, megsózzuk, megborsozzuk és gazdagon meghintjük majorannával és beletesszük az áttört fokhagymát. Néhány kanál fo ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 13749 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 21 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (4 személyre):
    1 kg kelkáposzta
    25 dkg burgonya
    4 dkg zsír
    4 dkg liszt
    2 gerezd fokhagyma
    1 kis fej vöröshagyma
    köménymag
    pirospaprika
    (majoránna)
    törött bors




    A megmosott kelkáposztának vágd ki a torzsáját, s a leveleit szeld ujjnyi széles csíkokra. Tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi majd ellepi a káposztát. Adj hozzá egy kis sót és egy kávéskanálnyi köménymagot. Ha a víz már forr, dobd bele a káposztát, s a tüzet visszavéve lassan főzd. Amikor f ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 2180 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 21 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024