Hozzávalók: 40 dkg darált hús 125 gr rizs 1 tojás 1 doboz passzírozott paradicsom vagy 1 l paradicsomlé 1-1,5 l húsleves ( instant ) 5 db paprika 1 babérlevél 1 zellerzöld 1 hagyma 2 ek olaj 1 ek liszt só és őrölt bors pirospaprika
|
|
Elkészítés: A rizst megfőzzük. A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel és a tojással, sózzuk,
borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket óvatosan
kiszedjük. A húslevest és a passzírozott pa
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1215
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Június 11
|
|
Hozzávalók: 0.5 kg darált hús
1 gerezd fokhagyma
egy kiskanál ketchup
1 k.k.bors és só
1k.k ételízesítő
1 fej vörös hagyma
nagy pohár tejföl
sajt
krumpli
olaj vagy zsír
1dl tej
|
|
Elkészítés: A vöröshagymát apróra kell vágni, majd üvegedésig pirítani(olajban vagy
zsírban). Majd a darált húst fehéredésig nagy lángon sütni, utána
takarékon párolni lefedve, míg e
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1354
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Június 11
|
|
Hozzávalók: 60dkg lapocka vagy comb 1 nagy fej hagyma 20 dkg füstölt szalonna vagy kolozsvári szalonna 1 zöldpaprika 1 paradicsom só bors olaj
|
| A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon kisütjük, majd a zsírját beleszűrjük egy lábasba, amiben az ételt fogjuk elkészíteni. A hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnazsírban, üvegesre pirítjuk. Ha kész hozzá tesszük a csíkokra vágott húst és nagy lángon addig pirítjuk, ameddig a hús ki nem fehéredik. Ez után megsózzuk, és megborsozzuk. Kevés vízzel fel
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1491
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 09
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg lebbencstészta 5 dkg füstölt szalonna 40 dkg burgonya 20 dkg füstölt kolbász 1 fej vöröshagyma 1 db paprika 1 db paradicsom petrezselyem zöldje pirospaprika só
|
|
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábosban zsírjára sütjük, majd kivesszük egy tálra és lecsepegtetjük. A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, szintén ebben a zsírban rózsaszínre pirítjuk a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát. Ekkor pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk, majd felengedjü
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
3073
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 08
|
|
Hozzávalók: 1 kb 1,5 kg-os pulykamell gomba szalonna csirke, vagy pulykamáj sonka füstölt kolbász hagyma fokhagyma majoranna kakukkfű zsemle sör
|
| A pulykamellet megtisztítjuk és zsebet vágunk rá. A hagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. A májat szintén megtisztítjuk, összekeverjük a hagymás gombával, felszeletelt kolbásszal és az apróra vágott sonkával, majd összedolgozzuk, az előre beáztatott és kinyomkodott zsemlével. Mehet bele közben a fűszer is, alaposan eldolgozva. A felszeletelt s
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 csirke 1 nagy fej hagyma 5 evőkanál olaj 1 evőkanál édesnemes pirospaprika 2 dl tejföl
|
| A csirkét megmossuk, darabjaira vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a csirkedarabokat. Kevés vizet öntünk alá, sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. A főzés végén levesszük a tűzről, belekever
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár 1 nagy fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olaj 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika 2 paradicsom 1 paprika 2 dl vörösbor 1 mokkáskanál majoránna
|
| A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és kissé megpirítjuk. A paradicsomot és a paprikát leöblítjük, összevágjuk, és a húshoz adj
...
Tovább »
|
Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kg darált sertéshús 3 db szikkadt zsemle tej 3 tojás 1 kisebb vöröshagyma zsír bors só zsemlemorzsa fokhagyma pirospaprika
|
| A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki, végül az elhabart tojásokkal, valamint a hagymával együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle pogácsákat, s azokat forgasd finomra szitált zsemlemorzsáb
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott borda, vagy comb (lehet pulyka apróhús is)
75dkg burgonya
0,5 kg zsírszalonna
só, törött bors, majoranna
fokhagyma ízlés szerint
1 húsleveskocka
1 kávéskanál pirospaprika |
|
A zsírszalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A tepertőt kivesszük. A húst laskára vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. A szép sötét már a színe, megsózzuk, megborsozzuk és gazdagon meghintjük majorannával és beletesszük az áttört fokhagymát. Néhány kanál fo
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
13821
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Május 21
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg kelkáposzta 25 dkg burgonya 4 dkg zsír 4 dkg liszt 2 gerezd fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma köménymag pirospaprika (majoránna) törött bors só
|
| A megmosott kelkáposztának vágd ki a torzsáját, s a leveleit szeld ujjnyi széles csíkokra. Tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi majd ellepi a káposztát. Adj hozzá egy kis sót és egy kávéskanálnyi köménymagot. Ha a víz már forr, dobd bele a káposztát, s a tüzet visszavéve lassan főzd. Amikor f
...
Tovább »
| |