Csütörtök
2024 Május 09
1:29 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • « 1 2 3 4 5 »
    Hozzávalók:
    1,5 kg kocsonyahús(köröm,bőrke,füle,farka)
    kis fej vöröshagyma,
    3-5 gerezd fokhagyma,
    csípős paprika (el is hagyható)
    só,szemes bors ízlés szerint
    Díszítésnek:
    piros fűszerpaprika,esetleg citromkarika



    Elkészítés:
    A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és mossuk.Hideg vízben feltesszük főni,az első levét leöntjük, és új vízben felkészítjük főzni.Ha ismét felforr,hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket.Kis lángon -hogy ne zubogjon-, lassa ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1362 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Június 19 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    Pizza tészta:
    < 35 dkg liszt,
    1 dl tej,
    1/4 kocka friss élesztő,
    1-1 csapott kávéskanál só és cukor,
    1 kávéskanál olaj. 
    A szövéshez: 7 db roppanós virsli
    Lekenéshez: 1 tojás



    < ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1295 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Június 19 | Hozzászólások (0)


    Hozzávalók:
    1 kg főtt krumpli
    35 dkg kolbász
    10 db főtt tojás
    olaj a kenéshez
    4 dl tejföl


    Héjában megfőzzük a krumplit, és amikor kihűlt, akkor lehúzzuk a héját, vékonyra felszeleteljük. A tojást keményre megfőzzük. Amikor már nem forró, a kolbásszal együtt felvágjuk karikákra. Olajjal kikenjük a tálat és morzsával megszórjuk. Egy sor krumpli, kevés sózás (elég sós a kolbász), majd kolbász, azután főtt tojás, és így megy, míg meg nem telik a tál. A tetejét krumplival befedjük, leöntjük tejföllel, majd forró sütőben kés ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1202 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    80 dkg savanyú káposzta
    10 dkg kolozsvári szalonna
    2 db közepes fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    50 dkg parasztkolbász
    25 dkg nyers füstölt comb
    1 evőkanál zsír
    1,5 evőkanál liszt

    őrölt köménymag
    pirospaprika
    tejföl



    A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd a savanyú káposztát, és a kockára vágott füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
    Hozzáadjuk a karikára vágott parasztkolbászt. Ízesítsük őrölt köménymaggal. Főzzük puhá ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1770 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    10 db tojás
    2 fej vöröshagyma

    bors
    bazsalikom
    majoranna
    pirospaprika



    Készítsünk egy pörkölt alapot, amihez hozzátesszük a főtt és felkockázott tojásokat. Fűszerezzük, majd alaposan összerottyantjuk.
    Pirított tarhonyával, nokedlivel tálalhatjuk.
    Csemegeuborkával kitűnő egytálétel.
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1850 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 17 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 közepes fej kelkáposzta
    50 dkg darálthús
    3 dl rizs
    vöröshagyma
    gulyáskrém
    fokhagyma
    bors

    pirospaprika
    tejföl



    Feltesszük a rizst főni. A kelkáposztát levelekre bontjuk és kb. 8-10 percig főzzük. Pörköltet csinálunk a darálthúsból, gulyáskrém, fokhagyma, bors, só, pirospaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet hozzá lehet tenni. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára teszünk a megfőtt kelkáposztából annyit, hogy beborítsa azt. Rá a főtt rizst, erre a pörköltet, majd újra kelkáposzta következik. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 8233 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 15 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    70-80 dkg hús
    3 dl rizs
    nagyobb fej vöröshagyma
    1 db paradicsom
    1 db paprika
    pirospaprika
    bors
    majoranna
    őrölt kömény



    Készítsünk pörköltet a hozzávalókból. Közben a rizst lemossuk és lecsöpögtetjük, majd megpirítjuk. Amikor kész van a pörkölt, keverjük hozzá a rizst és öntsük fel annyi meleg vízzel ami kb. a súlyának a másfélszerese. Alaposan keverjük el és addig főzzük kislángon, fedő alatt, amíg a rizs fel nem szívja az összes lét. Utána hagyjuk még párolódni pár percig.
    Bármilyen savanyúsággal tál ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 3823 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 15 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    5 db burgonya
    2 gerezd fokhagyma
    1 fej vöröshagyma
    3 ek. finomliszt
    1 db tojás

    bors



    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd tenyérnyi lepényeket formázunk belőle és forró zsírban, vagy olajban ropogósra sütjük.
    Lehet reszeltsajttal, vagy tejföllel, esetleg vadasmártással kínálni. Önmagában is az egyik legjobb sörkorcsolya számomra.
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 2741 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 14 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 kg sertés comb vagy lapocka
    2 fej vöröshagyma
    1 kg savanyúkáposzta
    2 ek zsír
    1 doboz tejföl
    pirospaprika

    majoranna
    bors



    Első dolgunk, hogy csinálunk egy pörköltet. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, félrehúzzuk a lábost, hogy kicsit lehűljön és hozzáadjuk a paprikát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és kevés víz hozzáadásával félig megfőzzük. Közben lehet fűszerezni. Amikor ez megvan, belekeverjük a káposztát is és addig főzzük, mig a káposzta meg nem puhul.
    Ínyencek egy kis füstölt kolbásszal is dúsí ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1092 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 14 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    6-8 db burgonya
    2 nagy fej vöröshagyma
    4 pár virsli
    50 dkg parasztkolbász
    1 db paradicsom
    1 db tv paprika
    piros paprika
    gulyáskrém

    bors
    olaj

    Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd félrehúzva a tűzről megszórjuk egy-két evőkanálnyi pirospaprikával.
    Miután jól elkeverjük és a paprika feloldódott, beletesszük a karikára vágott parasztkolbászt, kicsit megfuttatjuk, majd hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
    Hozzáadjuk kettévágva a ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1561 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 13 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024