Hozzávalók: 1,5 kg kocsonyahús(köröm,bőrke,füle,farka) kis fej vöröshagyma,
3-5 gerezd fokhagyma, csípős paprika (el is hagyható) só,szemes bors ízlés szerint Díszítésnek: piros fűszerpaprika,esetleg citromkarika
|
|
Elkészítés:
A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és mossuk.Hideg vízben feltesszük
főni,az első levét leöntjük, és új vízben felkészítjük főzni.Ha ismét
felforr,hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket.Kis lángon -hogy
ne zubogjon-, lassa
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1418
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Június 19
|
|
Hozzávalók: Pizza
tészta:< 35 dkg liszt, 1 dl tej,
1/4 kocka friss élesztő, 1-1 csapott kávéskanál só és cukor, 1 kávéskanál
olaj. A szövéshez: 7 db roppanós virsli Lekenéshez: 1 tojás
|
|
<
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1354
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Június 19
|
|
Hozzávalók:
1 kg főtt krumpli
35 dkg kolbász
10 db főtt tojás
olaj a kenéshez
4 dl tejföl
só |
|
Héjában megfőzzük a krumplit, és amikor kihűlt, akkor lehúzzuk a héját, vékonyra felszeleteljük. A tojást keményre megfőzzük. Amikor már nem forró, a kolbásszal együtt felvágjuk karikákra. Olajjal kikenjük a tálat és morzsával megszórjuk. Egy sor krumpli, kevés sózás (elég sós a kolbász), majd kolbász, azután főtt tojás, és így megy, míg meg nem telik a tál. A tetejét krumplival befedjük, leöntjük tejföllel, majd forró sütőben kés
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1257
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 18
|
|
Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta 10 dkg kolozsvári szalonna 2 db közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 50 dkg parasztkolbász 25 dkg nyers füstölt comb 1 evőkanál zsír 1,5 evőkanál liszt só őrölt köménymag pirospaprika tejföl
|
|
A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd a savanyú káposztát, és a kockára vágott füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a karikára vágott parasztkolbászt. Ízesítsük őrölt köménymaggal. Főzzük puhá
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1826
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 18
|
|
Hozzávalók: 10 db tojás 2 fej vöröshagyma só bors bazsalikom majoranna pirospaprika
|
| Készítsünk egy pörkölt alapot, amihez hozzátesszük a főtt és felkockázott tojásokat. Fűszerezzük, majd alaposan összerottyantjuk. Pirított tarhonyával, nokedlivel tálalhatjuk. Csemegeuborkával kitűnő egytálétel.
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1905
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 17
|
|
Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta 50 dkg darálthús 3 dl rizs vöröshagyma gulyáskrém fokhagyma bors só pirospaprika tejföl
|
| Feltesszük a rizst főni. A kelkáposztát levelekre bontjuk és kb. 8-10 percig főzzük. Pörköltet csinálunk a darálthúsból, gulyáskrém, fokhagyma, bors, só, pirospaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet hozzá lehet tenni. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára teszünk a megfőtt kelkáposztából annyit, hogy beborítsa azt. Rá a főtt rizst, erre a pörköltet, majd újra kelkáposzta következik. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
8305
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 15
|
|
Hozzávalók: 70-80 dkg hús 3 dl rizs nagyobb fej vöröshagyma 1 db paradicsom 1 db paprika pirospaprika bors majoranna őrölt kömény só
|
| Készítsünk pörköltet a hozzávalókból. Közben a rizst lemossuk és lecsöpögtetjük, majd megpirítjuk. Amikor kész van a pörkölt, keverjük hozzá a rizst és öntsük fel annyi meleg vízzel ami kb. a súlyának a másfélszerese. Alaposan keverjük el és addig főzzük kislángon, fedő alatt, amíg a rizs fel nem szívja az összes lét. Utána hagyjuk még párolódni pár percig. Bármilyen savanyúsággal tál
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
3886
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 15
|
|
Hozzávalók: 5 db burgonya 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 3 ek. finomliszt 1 db tojás só bors
|
| A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd tenyérnyi lepényeket formázunk belőle és forró zsírban, vagy olajban ropogósra sütjük. Lehet reszeltsajttal, vagy tejföllel, esetleg vadasmártással kínálni. Önmagában is az egyik legjobb sörkorcsolya számomra.
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
2808
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 14
|
|
Hozzávalók: 1 kg sertés comb vagy lapocka 2 fej vöröshagyma 1 kg savanyúkáposzta 2 ek zsír 1 doboz tejföl pirospaprika só majoranna bors
|
|
Első dolgunk, hogy csinálunk egy pörköltet. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, félrehúzzuk a lábost, hogy kicsit lehűljön és hozzáadjuk a paprikát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és kevés víz hozzáadásával félig megfőzzük. Közben lehet fűszerezni. Amikor ez megvan, belekeverjük a káposztát is és addig főzzük, mig a káposzta meg nem puhul. Ínyencek egy kis füstölt kolbásszal is dúsí
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1152
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 14
|
|
Hozzávalók: 6-8 db burgonya 2 nagy fej vöröshagyma 4 pár virsli 50 dkg parasztkolbász 1 db paradicsom 1 db tv paprika piros paprika gulyáskrém só bors olaj
| | Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd félrehúzva a tűzről megszórjuk egy-két evőkanálnyi pirospaprikával. Miután jól elkeverjük és a paprika feloldódott, beletesszük a karikára vágott parasztkolbászt, kicsit megfuttatjuk, majd hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk kettévágva a
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1613
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 13
|
| |