| 
| 
		
		| Hozzávalók: 1,5 kg kocsonyahús(köröm,bőrke,füle,farka)
 kis fej vöröshagyma,
 3-5 gerezd fokhagyma,
 csípős paprika (el is hagyható)
 só,szemes bors ízlés szerint
 Díszítésnek:
 piros fűszerpaprika,esetleg citromkarika
 
 |   
 | 
 Elkészítés:
 A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és mossuk.Hideg vízben feltesszük
főni,az első levét leöntjük, és új vízben felkészítjük főzni.Ha ismét
felforr,hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket.Kis lángon -hogy
ne zubogjon-, lassa
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1461
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 19
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók: Pizza
tészta:< 35 dkg liszt,
 1 dl tej,
 1/4 kocka friss élesztő,
 1-1 csapott kávéskanál só és cukor,
 1 kávéskanál
olaj.
 A szövéshez: 7 db roppanós virsli
 Lekenéshez: 1 tojás
 
 |   
 | 
 <
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1398
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 19
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		
 
 
 | Hozzávalók:
 1 kg főtt krumpli
 35 dkg kolbász
 10 db főtt tojás
 olaj a kenéshez
 4 dl tejföl
 só
 |  |  Héjában megfőzzük a krumplit, és amikor kihűlt, akkor lehúzzuk a héját, vékonyra felszeleteljük. A tojást keményre megfőzzük. Amikor már nem forró, a kolbásszal együtt felvágjuk karikákra. Olajjal kikenjük a tálat és morzsával megszórjuk. Egy sor krumpli, kevés sózás (elég sós a kolbász), majd kolbász, azután főtt tojás, és így megy, míg meg nem telik a tál. A tetejét krumplival befedjük, leöntjük tejföllel, majd forró sütőben kés
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1301
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 18
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta
 10 dkg kolozsvári szalonna
 2 db közepes fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 50 dkg parasztkolbász
 25 dkg nyers füstölt comb
 1 evőkanál zsír
 1,5 evőkanál liszt
 só
 őrölt köménymag
 pirospaprika
 tejföl
 
 |  
 | 
 A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd a savanyú káposztát, és a kockára vágott füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
 Hozzáadjuk a karikára vágott parasztkolbászt. Ízesítsük őrölt köménymaggal. Főzzük puhá
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1870
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 18
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		Készítsünk egy pörkölt alapot, amihez hozzátesszük a főtt és felkockázott tojásokat. Fűszerezzük, majd alaposan összerottyantjuk.| Hozzávalók: 10 db tojás
 2 fej vöröshagyma
 só
 bors
 bazsalikom
 majoranna
 pirospaprika
 
 |  
 | 
 Pirított tarhonyával, nokedlivel tálalhatjuk.
 Csemegeuborkával kitűnő egytálétel.
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1963
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 17
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		Feltesszük a rizst főni. A kelkáposztát levelekre bontjuk és kb. 8-10 percig főzzük. Pörköltet csinálunk a darálthúsból, gulyáskrém, fokhagyma, bors, só, pirospaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet hozzá lehet tenni. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára teszünk a megfőtt kelkáposztából annyit, hogy beborítsa azt. Rá a főtt rizst, erre a pörköltet, majd újra kelkáposzta következik. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak 
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta
 50 dkg darálthús
 3 dl rizs
 vöröshagyma
 gulyáskrém
 fokhagyma
 bors
 só
 pirospaprika
 tejföl
 
 |  
 | 
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			8373
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 15
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		Készítsünk pörköltet a hozzávalókból. Közben a rizst lemossuk és lecsöpögtetjük, majd megpirítjuk. Amikor kész van a pörkölt, keverjük hozzá a rizst és öntsük fel annyi meleg vízzel ami kb. a súlyának a másfélszerese. Alaposan keverjük el és addig főzzük kislángon, fedő alatt, amíg a rizs fel nem szívja az összes lét. Utána hagyjuk még párolódni pár percig.| Hozzávalók: 70-80 dkg hús
 3 dl rizs
 nagyobb fej vöröshagyma
 1 db paradicsom
 1 db paprika
 pirospaprika
 bors
 majoranna
 őrölt kömény
 só
 
 |  
 | 
 Bármilyen savanyúsággal tál
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			3937
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 15
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk, majd tenyérnyi lepényeket formázunk belőle és forró zsírban, vagy olajban ropogósra sütjük.| Hozzávalók: 5 db burgonya
 2 gerezd fokhagyma
 1 fej vöröshagyma
 3 ek. finomliszt
 1 db tojás
 só
 bors
 
 |  
 | 
 Lehet reszeltsajttal, vagy tejföllel, esetleg vadasmártással kínálni. Önmagában is az egyik legjobb sörkorcsolya számomra.
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			2871
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 14
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók: 1 kg sertés comb vagy lapocka
 2 fej vöröshagyma
 1 kg savanyúkáposzta
 2 ek zsír
 1 doboz tejföl
 pirospaprika
 só
 majoranna
 bors
 
 
 |  
 | 
 Első dolgunk, hogy csinálunk egy pörköltet. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, félrehúzzuk a lábost, hogy kicsit lehűljön és hozzáadjuk a paprikát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és kevés víz hozzáadásával félig megfőzzük. Közben lehet fűszerezni. Amikor ez megvan, belekeverjük a káposztát is és addig főzzük, mig a káposzta meg nem puhul.
 Ínyencek egy kis füstölt kolbásszal is dúsí
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1199
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 14
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd félrehúzva a tűzről megszórjuk egy-két evőkanálnyi pirospaprikával.| Hozzávalók: 6-8 db burgonya
 2 nagy fej vöröshagyma
 4 pár virsli
 50 dkg parasztkolbász
 1 db paradicsom
 1 db tv paprika
 piros paprika
 gulyáskrém
 só
 bors
 olaj
 
 |  | 
 Miután jól elkeverjük és a paprika feloldódott, beletesszük a karikára vágott parasztkolbászt, kicsit megfuttatjuk, majd hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
 Hozzáadjuk kettévágva a 
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1665
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 13
		
		 | 
		
	 |  |