Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg lebbencstészta 5 dkg füstölt szalonna 40 dkg burgonya 20 dkg füstölt kolbász 1 fej vöröshagyma 1 db paprika 1 db paradicsom petrezselyem zöldje pirospaprika só
|
|
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábosban zsírjára sütjük, majd kivesszük egy tálra és lecsepegtetjük. A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, szintén ebben a zsírban rózsaszínre pirítjuk a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát. Ekkor pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk, majd felengedjük meleg vízzel, beletesszük a felkockázott burgonyát, és lassú tűzön puhára főzzük. Végül beletesszük a szalonnát, a füstölt kolbászt, és a paprikával, paradicsommal készre főzzük.
|