Péntek
2024 November 22
3:04 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  November 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • « 1 2 3 4 5 »

    Hozzávalók:

    1 kg zöldborsó vagy Bonduelle fagyasztott zsenge zöldborsó
    1 evőkanál étolaj

    2 evőkanál liszt

    6 dl tej


    cukor

    Elkészítés:

    A zöldborsót az olajon megpárolom, sózom-cukroz ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1555 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Szeptember 23 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:

    80 dkg sertésmáj
    1 nagy fej vöröshagyma
    3 evőkanál olaj
    1 csapott evőkanál pirospaprika
    1 teáskanál majoranna



    Elkészítés:

    A sertésmájat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
    Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a pirospaprikával, a majoránnával ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1222 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Szeptember 23 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    300 g marhalábszár
    300 g füstölt csülök
    150 g lángolt kolbász
    100 g zsír
    200 g burgonya
    150 g vegyes zöldség
    100 g gomba
    100 g vöröshagyma
    50 g reszelt tészta
    150 g zöldpaprika
    paradicsom
    20 g fokhagyma
    5 g kömény

    csöves paprika (ízlés szerint)
    20 g fűszerpaprika 


    Az apró kockára vágott vöröshagymát zsírban átpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a 2 x 2 cm-es kockára vágott marha lábszárat, a kicsontozott kockára vágott fü ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1172 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Augusztus 06 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 főre:
    20 dkg juhtúró
    2 dl tejföl
    10 dkg natúr krémsajt
    1 kk őrölt szerecsendió
    10 dkg reszelt sajt
    2 tojás
     só
    őröltbors
    2 dkg margarin
    1 kg brokkoli (pucolás után)


    Elkészítés:
    A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük. A tojást, a ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1112 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    előkészület: 30 perc
    sütés: 60 perc

    Hozzávalók 4 főre:

    1,5 kg krumpli
    2 nagy fej vöröshagyma
    2 db paradicsom
    2 db paprika
    1 nagy doboz tejföl
    5 dkg sajt
    10 dkg margarin
    1 ek liszt

    bors
    pirospaprika



    Elkészítés:
    1. A krumplit meghámozzuk, kb. 2-3 mm-es karikára vágjuk.
    2. A hagymát félbevágjuk, felk ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 2388 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    előkészület: 15 perc
    sütés: 20 perc

    Hozzávalók 4 főre:
    8 db közepes paradicsom
    8 tk zöldfűszeres Philadelphia krémsajt
    frissen őrölt bors
    2 tk szárított bazsalikom
    8 kisebb tojás
    1 tk őrölt paprika
    4 tk reszelt parmezán
    1 ek olaj

    Elkészítés:
    1. A paradicsomok felső negyedét óvatosan lev ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1115 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:
    50 dkg marhafelsál
    3-4 nagyobb fej vöröshagyma
    50 dkg burgonya
    olaj
    bors
    mustár

    liszt


    A húst négy szeletre vágjuk, megkenjük mustárral, megszórjuk sóval, törött borssal és két-három órát állni hagyjuk. Ezután bő, forró zsírban mindkét oldalát jól átsütjük ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 3634 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 22 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 db hátsó csülök
    1000 g sertésfej
    500 g sertésbőr
    500 g tokaszalonna
    200 g nyers sertésnyelv
    50 g só
    5 g törött bors
    1 g szegfűbors
    50 g fokhagyma
    1 db sertésgyomor

    A megtisztított és megmosott húsféléket sózott hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt p ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1655 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 kg liszt
    1 kocka (5 dkg) élesztő
    3 evőkanál krumplipehely
    (vagy egy nagyobb főtt krumpli áttörve)
    2 evőkanál szezámmag
    3 kiskanál só,
    fél liter langyos tej
    1 kiskanál cukor

    Elkészítés:
    Egy tálkába öntjük a langyos tejet, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején halványbarna hab képződjön) ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1314 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (4 személyre):
    4 nagyobb vagy 8 kisebb, vastag, csont nélküli karaj vagy tarja szelet
    4 legalább fél centi vastag szelet húsos szalonna
    4 közepes fej vöröshagyma
    1 fej fokhagyma

    őrölt bors
    őrölt pirospaprika
    liszt
    étolaj


    2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk.
    A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük. (Még jobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Csak jól fedd ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 5647 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Június 29 | Hozzászólások (1)

    Copyright MyCorp © 2024