Hozzávalók:1 kg zöldborsó vagy Bonduelle fagyasztott zsenge zöldborsó 1 evőkanál étolaj 2 evőkanál liszt 6 dl tej só cukor
Elkészítés:
A zöldborsót az olajon megpárolom,
sózom-cukroz
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1555
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Szeptember 23
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertésmáj 1 nagy fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 teáskanál majoranna |
| Elkészítés:
A sertésmájat megmossuk, konyhai
papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát
megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk
benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés
mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a
pirospaprikával, a majoránnával
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1222
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Szeptember 23
|
|
Hozzávalók: 300 g marhalábszár 300 g füstölt csülök 150 g lángolt kolbász 100 g zsír 200 g burgonya 150 g vegyes zöldség 100 g gomba 100 g vöröshagyma 50 g reszelt tészta 150 g zöldpaprika paradicsom 20 g fokhagyma 5 g kömény só csöves paprika (ízlés szerint) 20 g fűszerpaprika
|
| Az apró kockára vágott vöröshagymát zsírban átpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a 2 x 2 cm-es kockára vágott marha lábszárat, a kicsontozott kockára vágott fü
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1172
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Augusztus 06
|
|
Hozzávalók 4 főre: 20 dkg juhtúró 2 dl tejföl 10 dkg natúr krémsajt 1 kk őrölt szerecsendió 10 dkg reszelt sajt 2 tojás só őröltbors 2 dkg margarin 1 kg brokkoli (pucolás után) |
|
Elkészítés:A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük. A tojást, a
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1112
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Július 26
|
|
előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
Hozzávalók 4 főre: 1,5 kg krumpli 2 nagy fej vöröshagyma 2 db paradicsom 2 db paprika 1 nagy doboz tejföl 5 dkg sajt 10 dkg margarin 1 ek liszt só bors pirospaprika |
| Elkészítés: 1. A krumplit meghámozzuk, kb. 2-3 mm-es karikára vágjuk. 2. A hagymát félbevágjuk, felk
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
2388
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Július 26
|
|
előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
Hozzávalók 4 főre: 8 db közepes paradicsom 8 tk zöldfűszeres Philadelphia krémsajt frissen őrölt bors 2 tk szárított bazsalikom 8 kisebb tojás 1 tk őrölt paprika 4 tk reszelt parmezán 1 ek olaj | |
Elkészítés: 1. A paradicsomok felső negyedét óvatosan lev
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1115
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Július 26
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg marhafelsál 3-4 nagyobb fej vöröshagyma 50 dkg burgonya olaj bors mustár só liszt
|
| A húst négy szeletre vágjuk, megkenjük mustárral, megszórjuk sóval, törött
borssal és két-három órát állni hagyjuk. Ezután bő, forró zsírban
mindkét oldalát jól átsütjük
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
3634
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Július 22
|
|
Hozzávalók:
1 db hátsó csülök
1000 g sertésfej
500 g
sertésbőr
500 g tokaszalonna
200 g nyers sertésnyelv
50 g só
5 g törött
bors
1 g szegfűbors
50 g fokhagyma
1 db sertésgyomor | |
A megtisztított és megmosott húsféléket sózott
hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt p
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1655
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Július 03
|
|
Hozzávalók: 1 kg liszt 1 kocka (5 dkg) élesztő 3 evőkanál krumplipehely (vagy egy nagyobb főtt krumpli áttörve) 2 evőkanál szezámmag 3 kiskanál só, fél liter langyos tej 1 kiskanál cukor | |
Elkészítés: Egy tálkába öntjük a langyos tejet, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején halványbarna hab képződjön)
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1314
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Július 03
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 4 nagyobb vagy 8
kisebb, vastag, csont nélküli karaj vagy tarja szelet 4 legalább fél
centi vastag szelet húsos szalonna 4 közepes fej vöröshagyma 1 fej
fokhagyma só őrölt bors őrölt pirospaprika liszt étolaj
|
| 2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük. (Még jobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Csak jól fedd
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
5647
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Június 29
|
| |