| 
| 
		
		Hozzávalók:1 kg zöldborsó vagy Bonduelle fagyasztott zsenge zöldborsó1 evőkanál étolaj
 2 evőkanál liszt
 6 dl tej
 só
 cukor
 Elkészítés:A zöldborsót az olajon megpárolom, 
sózom-cukroz
		
		... 
		
			Tovább »
		
	 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1599
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Szeptember 23
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		Elkészítés:| Hozzávalók 4 személyre: 
 80 dkg sertésmáj
 1 nagy fej vöröshagyma
 3 evőkanál olaj
 1 csapott evőkanál pirospaprika
 1 teáskanál majoranna
 |  
 | 
 
 A sertésmájat megmossuk, konyhai 
papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát 
megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
 Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk 
benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés 
mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a 
pirospaprikával, a majoránnával
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1267
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Szeptember 23
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		Az apró kockára vágott vöröshagymát zsírban átpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a 2 x 2 cm-es kockára vágott marha lábszárat, a kicsontozott kockára vágott fü
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók: 300 g marhalábszár
 300 g füstölt csülök
 150 g lángolt kolbász
 100 g zsír
 200 g burgonya
 150 g vegyes zöldség
 100 g gomba
 100 g vöröshagyma
 50 g reszelt tészta
 150 g zöldpaprika
 paradicsom
 20 g fokhagyma
 5 g kömény
 só
 csöves paprika (ízlés szerint)
 20 g fűszerpaprika
 
 |  
 | 
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1216
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Augusztus 06
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók 4 főre: 20 dkg juhtúró
 2 dl tejföl
 10 dkg natúr krémsajt
 1 kk őrölt szerecsendió
 10 dkg reszelt sajt
 2 tojás
 só
 őröltbors
 2 dkg margarin
 1 kg brokkoli (pucolás után)
 |  
 | 
 
 Elkészítés:A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük. A tojást, a 
		
		... 
		
			Tovább »
		
	 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1152
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Július 26
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		Elkészítés:| előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
 
 Hozzávalók 4 főre:
 1,5 kg krumpli
 2 nagy fej vöröshagyma
 2 db paradicsom
 2 db paprika
 1 nagy doboz tejföl
 5 dkg sajt
 10 dkg margarin
 1 ek liszt
 só
 bors
 pirospaprika
 | 
  
 
 | 
 1. A krumplit meghámozzuk, kb. 2-3 mm-es karikára vágjuk.
 2. A hagymát félbevágjuk, felk
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			2434
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Július 26
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
 
 Hozzávalók 4 főre:
 8 db közepes paradicsom
 8 tk zöldfűszeres Philadelphia krémsajt
 frissen őrölt bors
 2 tk szárított bazsalikom
 8 kisebb tojás
 1 tk őrölt paprika
 4 tk reszelt parmezán
 1 ek olaj
 |  | 
 Elkészítés:
 1. A paradicsomok felső negyedét óvatosan lev
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1162
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Július 26
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		A húst négy szeletre vágjuk, megkenjük mustárral, megszórjuk sóval, törött 
borssal és két-három órát állni hagyjuk. Ezután bő, forró zsírban
 mindkét oldalát jól átsütjük
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg marhafelsál
 3-4 nagyobb fej vöröshagyma
 50 dkg burgonya
 olaj
 bors
 mustár
 só
 liszt
 
 |  
 | 
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			3676
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Július 22
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók: 1 db hátsó csülök
 1000 g sertésfej
 500 g
sertésbőr
 500 g tokaszalonna
 200 g nyers sertésnyelv
 50 g só
 5 g törött
bors
 1 g szegfűbors
 50 g fokhagyma
 1 db sertésgyomor
 |  | 
 A megtisztított és megmosott húsféléket sózott
hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt p
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1702
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Július 03
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók: 1 kg liszt
 1 kocka (5 dkg) élesztő
 3 evőkanál krumplipehely
 (vagy egy nagyobb főtt krumpli áttörve)
 2 evőkanál szezámmag
 3 kiskanál só,
 fél liter langyos tej
 1 kiskanál cukor
 |  | 
 Elkészítés:
 Egy tálkába öntjük a langyos tejet, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején halványbarna hab képződjön)
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1358
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Július 03
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk.| Hozzávalók (4 személyre):4 nagyobb vagy 8
kisebb, vastag, csont nélküli karaj vagy tarja szelet
 4 legalább fél
centi vastag szelet húsos szalonna
 4 közepes fej vöröshagyma
 1 fej
fokhagyma
 só
 őrölt bors
 őrölt pirospaprika
 liszt
 étolaj
 
 |  
 | 
 A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük. (Még jobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Csak jól fedd 
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			5712
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Június 29
		
		 | 
		
	 |  |