Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott borda, vagy comb (lehet pulyka apróhús is)
75dkg burgonya
0,5 kg zsírszalonna
só, törött bors, majoranna
fokhagyma ízlés szerint
1 húsleveskocka
1 kávéskanál pirospaprika |
|
A zsírszalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A tepertőt kivesszük. A húst laskára vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. A szép sötét már a színe, megsózzuk, megborsozzuk és gazdagon meghintjük majorannával és beletesszük az áttört fokhagymát. Néhány kanál forró vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük és lefedve jó puhára pároljuk. Közben a kockára, vagy laskára vágott burgonyát félig megfőzzük, majd bő forró olajban kisütjük. A puha húst zsírjára sütjük, beletesszük az alaposan lecsöpögtetett burgonyát, néhány percig együtt pároljuk, végül meghintjük a pirospaprikával. Hozzátesszük a tepertőt, alaposan összekeverjük és ecetes savanyúsággal tálaljuk.
|