Hozzávalók: 1 kb 1,5 kg-os pulykamell gomba szalonna csirke, vagy pulykamáj sonka füstölt kolbász hagyma fokhagyma majoranna kakukkfű zsemle sör
|
|
A pulykamellet megtisztítjuk és zsebet vágunk rá. A hagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. A májat szintén megtisztítjuk, összekeverjük a hagymás gombával, felszeletelt kolbásszal és az apróra vágott sonkával, majd összedolgozzuk, az előre beáztatott és kinyomkodott zsemlével. Mehet bele közben a fűszer is, alaposan eldolgozva. A felszeletelt szalonnával kibéleljük a pulykamellet, majd beletöltjük a tölteléket. Összetűzzük hústűvel, vagy esetleg őssze is varrhatjuk és irány a sütő. Kevés zsíron, tepsiben, fóliával lefedve sütjük, amíg félig meg nem sül. Ezután leveszük róla a fóliát és időnként sörrel meglocsolva, ropogósra sütjük. A gyengébbek kedvéért, nem az egésznek kell ropogósnak lennie, hanem csak a külseje egy részének, pl a tetejének. :) Ezúton hívnám fel férfitársaim figyelmét ama tényre, hogy a sörrel a pulykát kell locsolni, nem a gigánkat! Legalábbis amikor az asszony nagyon figyel. Krumplipürével, párolt, vagy pirított rizzsel, zöldségkörettel tálalhatjuk. Savanyúságként uborkát ajánlanék hozzá.
|