Péntek
2017 November 24
7:31 PM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Május » 29 » Részeges pulyka
    7:07 AM
    Részeges pulyka
    Hozzávalók:
    1 kb 1,5 kg-os pulykamell
    gomba
    szalonna
    csirke, vagy pulykamáj
    sonka
    füstölt kolbász
    hagyma
    fokhagyma
    majoranna
    kakukkfű
    zsemle
    sör



    A pulykamellet megtisztítjuk és zsebet vágunk rá.  A hagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. A májat szintén megtisztítjuk, összekeverjük a hagymás gombával, felszeletelt kolbásszal és az apróra vágott sonkával, majd összedolgozzuk, az előre beáztatott és kinyomkodott zsemlével. Mehet bele közben a fűszer is, alaposan eldolgozva. A felszeletelt szalonnával kibéleljük a pulykamellet, majd beletöltjük a tölteléket. Összetűzzük hústűvel, vagy esetleg őssze is varrhatjuk és irány a sütő. Kevés zsíron, tepsiben, fóliával lefedve sütjük, amíg félig meg nem sül. Ezután leveszük róla a fóliát és időnként sörrel meglocsolva, ropogósra sütjük. A gyengébbek kedvéért, nem az egésznek kell ropogósnak lennie, hanem csak a külseje egy részének, pl a tetejének. :) Ezúton hívnám fel férfitársaim figyelmét ama tényre, hogy a sörrel a pulykát kell locsolni, nem a gigánkat! Legalábbis amikor az asszony nagyon figyel.
    Krumplipürével, párolt, vagy pirított rizzsel, zöldségkörettel tálalhatjuk. Savanyúságként uborkát ajánlanék hozzá.

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 650 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): hagyma, majoranna, zsemle, részeges, töltött, kolbász, gomba, pulyka, fokhagyma, kakukkfű | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017