Péntek
2024 Április 26
1:44 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 7:07 AM
    Részeges pulyka
    Hozzávalók:
    1 kb 1,5 kg-os pulykamell
    gomba
    szalonna
    csirke, vagy pulykamáj
    sonka
    füstölt kolbász
    hagyma
    fokhagyma
    majoranna
    kakukkfű
    zsemle
    sör



    A pulykamellet megtisztítjuk és zsebet vágunk rá.  A hagymát apróra vágjuk és megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. A májat szintén megtisztítjuk, összekeverjük a hagymás gombával, felszeletelt kolbásszal és az apróra vágott sonkával, majd összedolgozzuk, az előre beáztatott és kinyomkodott zsemlével. Mehet bele közben a fűszer is, alaposan eldolgozva. A felszeletelt szalonnával kibéleljük a pulykamellet, majd beletöltjük a tölteléket. Összetűzzük hústűvel, vagy esetleg őssze is varrhatjuk és irány a sütő. Kevés zsíron, tepsiben, fóliával lefedve sütjük, amíg félig meg nem sül. Ezután leveszük róla a fóliát és időnként sörrel meglocsolva, ropogósra sütjük. A gyengébbek kedvéért, nem az egésznek kell ropogósnak lennie, hanem csak a külseje egy részének, pl a tetejének. :) Ezúton hívnám fel férfitársaim figyelmét ama tényre, hogy a sörrel a pulykát kell locsolni, nem a gigánkat! Legalábbis amikor az asszony nagyon figyel.
    Krumplipürével, párolt, vagy pirított rizzsel, zöldségkörettel tálalhatjuk. Savanyúságként uborkát ajánlanék hozzá.

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1171 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): hagyma, majoranna, zsemle, részeges, töltött, kolbász, gomba, pulyka, fokhagyma, kakukkfű | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024