| 
| 
		
		A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, a felét rászórjuk a krumplira, és megsózzuk. A csülköt besózzuk, bedörzsöljük a borssal és az összezúzott fokhagymával, majd a krumplira fektetjük. Az egészet megszórjuk majorannával, majd a maradék hagymakarikát a csülökre szórjuk. Aláöntünk egy nagy pohár vizet,
		
		... 
		
			Tovább »| Hozzávalók: 2 csülök
 1,5 kg krumpli
 4 fej hagyma
 só
 fokhagyma
 őrölt bors
 majoranna
 
 |  
 | 
 | 
| 
		
		| Hozzávalók: 1 füstölt csülök
 tarkabab
 4 fej hagyma (attól függ, mekkora a csülök, ha nagy, sok hagyma kell bele)
 3 szál sárgarépa
 1 kisebb fej zeller
 2 gerezd fokhagyma
 babérlevél
 paradicsom(lé v. püré)
 só, bors, vegeta, pirospaprika
 liszt, 1 egész tojás (a csipetkéhez)
 petrezselyem
 (tejföl tálaláshoz)
 
 |  | 
 A babot előző este beáztatj
		
		... 
		
			Tovább »
		
	 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1733
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Április 25
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók (kb 8 adagra): A paprikás csirkéhez:
 700 g csirkemell filé
 kb 1.51.5 fej vöröshagyma
 600-700ml víz
 3 teáskanál pirospaprika
 só
 őrölt fekete bors
 (paprika, paradicsom)
 A habaráshoz:
 175 ml tejföl[r]
 50 g liszt
 A befejezéshez:
 8 db palacsinta
 
 |  | 
 A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük. A vöröshagymát is apróra vágju
		
		... 
		
			Tovább »
		
	 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1800
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Április 25
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		15 deka füstölt szalonnát vágjunk apróra és reszeljünk rá egy nagy fej vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, tegyünk hozzá negyed kiló négytojásos száraz laskatésztát. Addig pirítsuk, amíg a tészta gyengén rózsaszínű lesz.| Hozzávalók: 15 deka füstölt szalonna
 1 nagy fej vöröshagyma
 1/4 kiló laskatészta
 fél kiló burgonya
 30 deka csabai kolbász
 só
 
 |  | 
 Fél kiló burgonyát hámozzunk meg, nyersen vágjuk kockára, s helyezzük a bog
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1677
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			Unicita
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Április 25
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók: 1 nagyobb fej édeskáposzta
 1/2 kg darált hús
 előfőzött rizs
 2 fej hagyma
 só
 bors
 paprika
 paradicsomlé (kb. 1 liter)
 
 |   | 
 Egy nagyobb fazékba vizet teszek forrni. Az édes káposztát a torzsája mentén bevágom rézsútosan, a közepébe egy húsvillát szúrok, és beleteszem a forró vízbe. Ahogy fő a káposzta a vágás ment&e
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1242
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Április 20
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók: 2 kiló paprika (én bogyiszlóiból csinálom)
 50-60 dkg hagyma
 50-60 dkg paradicsom vagy egy doboz (½ liter) paszírozott paradicsom
 50 dkg füstölt kolbász
 pirospaprika
 só
 olaj, vagy zsír
 |  
 | 
 
 
 A lecsót többféleképpen készítik. Nem csak Magyarországon, hanem gyakorlatilag - ilyen olyan formában - a mediterráneum minden országában megtalálható. A magyar lecsó
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1243
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Április 14
		
		 | 
		
	 | 
| 
		
		| Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhalábszár vagy felsál
 1 közepes fej vöröshagyma
 1 zöldpaprika
 paradicsom
 2 evőkanál olaj
 1 kk. édesnemes pirospaprika
 25 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
 30 dkg burgonya
 1-2 csipet őrölt köménymag
 
 |   | 
 
 A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és v&eacu
		
		... 
		
			Tovább »
 
		
		
			Kategória:
			Magyar konyha
		
		 | 
		
			Megtekintések száma:
			1318
		
		 | 
		
			Hozzáadta::
			hardapa
		
		 | 
		
			Dátum:
			2011 Március 31
		
		 | 
		
	 |  |