Hozzávalók: 2 csülök 1,5 kg krumpli 4 fej hagyma só fokhagyma őrölt bors majoranna
|
| A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, a felét rászórjuk a krumplira, és megsózzuk. A csülköt besózzuk, bedörzsöljük a borssal és az összezúzott fokhagymával, majd a krumplira fektetjük. Az egészet megszórjuk majorannával, majd a maradék hagymakarikát a csülökre szórjuk. Aláöntünk egy nagy pohár vizet,
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 füstölt csülök tarkabab 4 fej hagyma (attól függ, mekkora a csülök, ha nagy, sok hagyma kell bele) 3 szál sárgarépa 1 kisebb fej zeller 2 gerezd fokhagyma babérlevél paradicsom(lé v. püré) só, bors, vegeta, pirospaprika liszt, 1 egész tojás (a csipetkéhez) petrezselyem (tejföl tálaláshoz)
| | A babot előző este beáztatj
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1629
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Április 25
|
|
Hozzávalók (kb 8 adagra): A paprikás csirkéhez: 700 g csirkemell filé kb 1.51.5 fej vöröshagyma 600-700ml víz 3 teáskanál pirospaprika só őrölt fekete bors (paprika, paradicsom) A habaráshoz: 175 ml tejföl[r] 50 g liszt A befejezéshez: 8 db palacsinta
| | A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük. A vöröshagymát is apróra vágju
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1747
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Április 25
|
|
Hozzávalók: 15 deka füstölt szalonna 1 nagy fej vöröshagyma 1/4 kiló laskatészta fél kiló burgonya 30 deka csabai kolbász só
| | 15 deka füstölt szalonnát vágjunk apróra és reszeljünk rá egy nagy fej vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, tegyünk hozzá negyed kiló négytojásos száraz laskatésztát. Addig pirítsuk, amíg a tészta gyengén rózsaszínű lesz. Fél kiló burgonyát hámozzunk meg, nyersen vágjuk kockára, s helyezzük a bog
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1613
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Április 25
|
|
Hozzávalók: 1 nagyobb fej édeskáposzta 1/2 kg darált hús előfőzött rizs 2 fej hagyma só bors paprika paradicsomlé (kb. 1 liter)
|
|
Egy nagyobb fazékba vizet teszek forrni. Az édes káposztát a torzsája mentén bevágom rézsútosan, a közepébe egy húsvillát szúrok, és beleteszem a forró vízbe. Ahogy fő a káposzta a vágás ment&e
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1189
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 20
|
|
Hozzávalók: 2 kiló paprika (én bogyiszlóiból csinálom) 50-60 dkg hagyma 50-60 dkg paradicsom vagy egy doboz (½ liter) paszírozott paradicsom 50 dkg füstölt kolbász pirospaprika só olaj, vagy zsír |
|
A lecsót többféleképpen készítik. Nem csak Magyarországon, hanem gyakorlatilag - ilyen olyan formában - a mediterráneum minden országában megtalálható. A magyar lecsó
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1200
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 14
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhalábszár vagy felsál 1 közepes fej vöröshagyma 1 zöldpaprika paradicsom 2 evőkanál olaj 1 kk. édesnemes pirospaprika 25 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen 30 dkg burgonya 1-2 csipet őrölt köménymag
|
|
A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és v&eacu
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1264
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Március 31
|
| |