Csütörtök
2024 Május 09
2:53 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • « 1 2 3 4 5
    Hozzávalók:
    2 csülök
    1,5 kg krumpli
    4 fej hagyma

    fokhagyma
    őrölt bors
    majoranna



    A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, a felét rászórjuk a krumplira, és megsózzuk. A csülköt besózzuk, bedörzsöljük a borssal és az összezúzott fokhagymával, majd a krumplira fektetjük. Az egészet megszórjuk majorannával, majd a maradék hagymakarikát a csülökre szórjuk. Aláöntünk egy nagy pohár vizet, ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1166 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 15 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 füstölt csülök
    tarkabab
    4 fej hagyma (attól függ, mekkora a csülök, ha nagy, sok hagyma kell bele)
    3 szál sárgarépa
    1 kisebb fej zeller
    2 gerezd fokhagyma
    babérlevél
    paradicsom(lé v. püré)
    só, bors, vegeta, pirospaprika
    liszt, 1 egész tojás (a csipetkéhez)
    petrezselyem
    (tejföl tálaláshoz)

     

    A babot előző este beáztatj ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1566 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Április 25 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (kb 8 adagra):
    A paprikás csirkéhez: 
    700 g csirkemell filé
    kb 1.51.5 fej vöröshagyma
    600-700ml víz
    3 teáskanál pirospaprika 

    őrölt fekete bors
     (paprika, paradicsom)
    A habaráshoz: 
    175 ml tejföl[r]
     50 g liszt
    A befejezéshez: 
    8 db palacsinta

     

    A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük. A vöröshagymát is apróra vágju ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1678 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Április 25 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    15 deka füstölt szalonna
    1 nagy fej vöröshagyma
    1/4 kiló laskatészta
    fél kiló burgonya
    30 deka csabai kolbász


    15 deka füstölt szalonnát vágjunk apróra és reszeljünk rá egy nagy fej vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, tegyünk hozzá negyed kiló négytojásos száraz laskatésztát. Addig pirítsuk, amíg a tészta gyengén rózsaszínű lesz. 
    Fél kiló burgonyát hámozzunk meg, nyersen vágjuk kockára, s helyezzük a bog ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1549 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Április 25 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 nagyobb fej édeskáposzta
    1/2 kg darált hús
    előfőzött rizs
    2 fej hagyma

    bors
    paprika
    paradicsomlé (kb. 1 liter)



    Egy nagyobb fazékba vizet teszek forrni. Az édes káposztát a torzsája mentén bevágom rézsútosan, a közepébe egy húsvillát szúrok, és beleteszem a forró vízbe. Ahogy fő a káposzta a vágás ment&e ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1130 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 20 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    2 kiló paprika (én bogyiszlóiból csinálom)
    50-60 dkg hagyma
    50-60 dkg paradicsom vagy egy doboz (½ liter) paszírozott paradicsom
    50 dkg füstölt kolbász
    pirospaprika

    olaj, vagy zsír




    A lecsót többféleképpen készítik. Nem csak Magyarországon, hanem gyakorlatilag - ilyen olyan formában - a mediterráneum minden országában megtalálható. A magyar lecsó ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1138 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 14 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:
    40 dkg marhalábszár vagy felsál
    1 közepes fej vöröshagyma
    1 zöldpaprika
    paradicsom
    2 evőkanál olaj
    1 kk. édesnemes pirospaprika
    25 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
    30 dkg burgonya
    1-2 csipet őrölt köménymag



    A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és v&eacu ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1207 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024