Hozzávalók: 60dkg lapocka vagy comb 1 nagy fej hagyma 20 dkg füstölt szalonna vagy kolozsvári szalonna 1 zöldpaprika 1 paradicsom só bors olaj
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon kisütjük, majd a zsírját beleszűrjük egy lábasba, amiben az ételt fogjuk elkészíteni. A hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnazsírban, üvegesre pirítjuk. Ha kész hozzá tesszük a csíkokra vágott húst és nagy lángon addig pirítjuk, ameddig a hús ki nem fehéredik. Ez után megsózzuk, és megborsozzuk. Kevés vízzel felengedjük és fedő alatt kevés lében pároljuk. Közben összevágjuk a megmosott paprikát és paradicsomot, majd ha a hús félig megfőtt, ezeket is hozzá adjuk. Az egészet fedő alatt puhára pároljuk. A fölösleges vizet lefőzzük róla, majd hozzá keverjük a kisütött szalonnadarabokat és összekeverjük. Főtt rizzsel tálaljuk.