Péntek
2024 Április 19
10:05 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2011  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 7:37 AM
    Borsos tokány
    Hozzávalók:
    60dkg lapocka vagy comb
    1 nagy fej hagyma
    20 dkg füstölt szalonna vagy kolozsvári szalonna
    1 zöldpaprika
    1 paradicsom

    bors
    olaj



    A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon kisütjük, majd a zsírját beleszűrjük egy lábasba, amiben az ételt fogjuk elkészíteni.
    A hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnazsírban, üvegesre pirítjuk.
    Ha kész hozzá tesszük a csíkokra vágott húst és nagy lángon addig pirítjuk, ameddig a hús ki nem fehéredik.
    Ez után megsózzuk, és megborsozzuk. Kevés vízzel felengedjük és fedő alatt kevés lében pároljuk.
    Közben összevágjuk a megmosott paprikát és paradicsomot, majd ha a hús félig megfőtt, ezeket is hozzá adjuk.
    Az egészet fedő alatt puhára pároljuk.
    A fölösleges vizet lefőzzük róla, majd hozzá keverjük a kisütött szalonnadarabokat és összekeverjük.
    Főtt rizzsel tálaljuk.

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1433 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): magyar, szalonna, borsos, hagyma, , paradicsom, paprika, tokány, lapocka, comb | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024