Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta 50 dkg darálthús 3 dl rizs vöröshagyma gulyáskrém fokhagyma bors só pirospaprika tejföl
Feltesszük a rizst főni. A kelkáposztát levelekre bontjuk és kb. 8-10 percig főzzük. Pörköltet csinálunk a darálthúsból, gulyáskrém, fokhagyma, bors, só, pirospaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet hozzá lehet tenni. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára teszünk a megfőtt kelkáposztából annyit, hogy beborítsa azt. Rá a főtt rizst, erre a pörköltet, majd újra kelkáposzta következik. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére káposzta kerüljön. Ezután leöntjük tejföllel - van aki pirospaprikát kever hozzá - és kb. 50-60 percig sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.