Hozzávalók: 6-8 db burgonya 2 nagy fej vöröshagyma 4 pár virsli 50 dkg parasztkolbász 1 db paradicsom 1 db tv paprika piros paprika gulyáskrém só bors olaj
Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd félrehúzva a tűzről megszórjuk egy-két evőkanálnyi pirospaprikával. Miután jól elkeverjük és a paprika feloldódott, beletesszük a karikára vágott parasztkolbászt, kicsit megfuttatjuk, majd hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk kettévágva a paradicsomot és paprikát, fűszerezzük (só, bors, esetleg Vegeta, ízlés szerint csípős vagy csemege gulyáskrém) és fedő alatt 10-15 percig főzzük. Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, beletesszük a feldarabolt virslit és kb. 5 perc alatt készre főzzük.